Dzień dobry forumowa brać:-)
Po kilku dniach przeglądania forum przyszedł czas na przywitanie. Na początek kilka słów o mnie.
28 lat, z wykształcenia filolog angielski, z zawodu szlifierz narzędziowy oraz muzyk weselny, budowlaniec popołudniowy.
Cała historia zaczęła się około 1,5 roku temu kiedy to padł pomysł delikatnego i szybkiego remontu poddasza. Oczywiście życie pisze swoje scenariusze i remont przerodził się w rozbudowę domu o jakieś 50m2 (parter i piętro), wymiana calej połaci dachowej, nowa podłoga, podnoszenie sufitów itd. W skrócie, totalny rozpier...

Moja przygoda ze stolarka dopiero się zacznie. Po wstępnej wycenie mebli kuchennych od stolarza trochę się zdziwiłem hehe;-) wiem, że fach jest w cenie lecz wierzę, że sam jestem w stanie podołać wyzwaniu. Oczywiście z waszą pomocą:-)
Jestem dokładny i precyzyjny, nieobce mi są mikronowe tolerancje;-)
niestety nie posiadam jakiś profesjonalnych narzędzi stolarskich dlatego zapewne będę posiłkował się jakaś pomoca lub wypożyczalnia sprzętu. Posiadam za to jakieś tam zaplecze teoretyczne, strona "kuchnia zrób to sam" w większości przestudiowana, dynalog w miarę rozpracowany, sketchup również.
Mam nadzieję, że pomożecie w trudnych chwilach. W zamian mogę zaoferować obszerna relacje ze wszystkich prac amatorsko-stolarskich;-)
Polecacie jeszcze jakieś strony do poczytania? Podpięte tematy tutaj na forum itd.
Mam nadzieję, że miło spędzę z wami tu czas;-)
Pozdrawiam, Michał