31 Maja 2026, 08:43:13 czas Polski

Autor Wątek: Porządek w szufladzie (prawie jak kaizen foam)  (Przeczytany 8172 razy)

meridox

• Gość
Odp: Porządek w szufladzie (prawie jak kaizen foam)
« Odpowiedź #15 dnia: 06 Marca 2018, 13:35:47 czas Polski »
jak robiłem organizer na brzeszczoty do włosówki to przez myśl mi przeszło przegródki wyłożyć pianką pod panele podłogowe, z tym że ja potrzebowałem o grubości 3 mm i nie warto było mi kupować całego opakowania gdy potrzebowałem pół arkusza, ale wracając to meritum ów pianki mają nawet po 6-8mm i zawsze można je skleić z kilku warstw , jest to jakaś tania alternatywa na wkładki do szuflad zwłaszcza że zawsze po remoncie troszkę ich zostaje

Offline Jakacor

« Odpowiedź #16 dnia: 06 Marca 2018, 13:59:47 czas Polski »
Meri, zgadza sie - zawsze mozna skleic. Pytanie tylko po co bawic sie w kupno wielu arkuszy i klejenie kiedy w przyzwoitych pieniadzach mozna miec dowolna grubosc (robia chyba co 5 mm), ladnie poklejona i estetyczna. Jedyna robota to wyciecie i wydlubanie ksztaltow. Jestem przekonany, ze to szybsze i tansze rozwiazanie.

meridox

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: 06 Marca 2018, 14:29:11 czas Polski »
szybsze na pewno a czy tańsze to już nie wiem, nie porównywałem cen,  ale do tej pianki o której mówisz trzeba jeszcze koszty przesyłki doliczyć

Offline Jakacor

« Odpowiedź #18 dnia: 06 Marca 2018, 16:01:55 czas Polski »
szybsze na pewno a czy tańsze to już nie wiem, nie porównywałem cen,  ale do tej pianki o której mówisz trzeba jeszcze koszty przesyłki doliczyć
Tak. Kosztu przesylki nie uwzglednialem.

kwita

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: 06 Marca 2018, 20:25:03 czas Polski »
Może od razu dostanę zje... z góry za to co napiszę, ale przerabiałem już takie pianki i wszystko ładnie pięknie. Jak Specu napisał, kaftan szybko zaczyna się śnić, mi zaczął jak popsuło  się kilka z narzędzi i musiałem kupić nowe i już niestety nie pasuje. Ja jeszcze kupowałem takie pianki po około 80-90zł. No cóż, człowiek uczy się na błędach, teraz w szufladach mam przegródki ze sklejki 6mm i tez jest porządek, przynajmniej  część narzędzi które używam sporadycznie. Do niektórych szuflad kupiłem najtańsze wkłady w Ikea na sztućce (tylko że na długie elementy), są po kilka zł (białe).
Co do mnóstwa szuflad w warsztacie tuż nad blatem, szybko okazało się, że u mnie nie zdają egzaminu... Niestety, nic nie może być na blacie w chwili gdy coś potrzebujesz wyjąć z dolnych :). Trza było podnieść wszystko na około 30cm i teraz coś mogę zostawić lub robić na tym blacie.
Ogólnie fajnie to wygląda, każdy robi według własnych potrzeb :)

kozio

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: 06 Marca 2018, 21:24:55 czas Polski »
Wystarczy kilka listewek ;D

Offline krzyś48

« Odpowiedź #21 dnia: 15 Marca 2018, 11:19:25 czas Polski »
wreszcie mam porządeczek ze wszystkimi narzędziami i w warsztacie i garażu i nawet żonie zrobiłem wkład do szuflady na kuchenne pierdoły.

To pokażesz ???
Ale....
4)Krok kolejny to wpis w dziale http://forum.domidrewno.pl/przedstaw-sie-na-did/. Kilka słów o sobie w zupełności wystarczy, a innym forumowiczom zdecydowanie pomoże to odnaleźć na forum snycerza, tartacznika, operatora CNC itp.

kozio

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: 15 Marca 2018, 11:27:39 czas Polski »
Kiedy wszyscy już pouciekali. ..

Krzys48 pilnuje porządku! Brawo!

Offline Jakacor

Porządek w szufladzie (prawie jak kaizen foam)
« Odpowiedź #23 dnia: 15 Marca 2018, 13:17:22 czas Polski »
Wspaniala ta pianka - juz zamawiam, tylko nie wiem czy pakiet za 700, czy 900 pln
Narzedxi nie kupie, ale pianka wyloze wszystko - lacznie z podloga (tez pewnie sie nada).

fyme

• Gość
« Odpowiedź #24 dnia: 15 Marca 2018, 14:23:32 czas Polski »
Cena rzeczywiście odstrasza. Graty za kilkadziesiąt PLN upychać w piankę za kilkaset. Nieźle. A ze mnie się Q śmiał bo dorobiłem gniazdo na odpinany kabel do meeca za dwie setki :D a tu proszę bogactwo i przepych ;D

Offline Jakacor

« Odpowiedź #25 dnia: 15 Marca 2018, 14:39:25 czas Polski »
Fyme, teras kup pianke za 900 i wydlub miejsce pod meeca i oddzielne - honorowe pod kabel festoola. :)

fyme

• Gość
« Odpowiedź #26 dnia: 15 Marca 2018, 18:36:11 czas Polski »
Ta i na koniec pójdę z torbami ;)