04 Maja 2026, 09:07:23 czas Polski

Autor Wątek: Przedstawienie  (Przeczytany 4025 razy)

Offline farty

Przedstawienie
« dnia: 07 Marca 2018, 03:01:02 czas Polski »
Witajcie, towarzysze niedoli życia!

zaglądam na to forum już od dawna, pewnie ze 20 lat ;) parę razy nawet czaiłem się coś tam z giełdy zgarnąć (bo gdzież bym śmiał zabierać głos w wątkach merytorycznych), ale odpuszczałem jako byt anonimowy: te rejestracje, logowania, cuda - dużo zachodu.

Mam na imię Artur. Latek mam tyle, ze minąłem już średnią połowę długości męskiego życia. W sumie fajny okres: zebrało się ciupek doświadczeń, a siły pozwalają jeszcze cokolwiek planować :) Jestem totalnym amatorem, notorycznym nierobem, leniwie tłumaczącym się brakiem czasu. Lubię majsterkować, majstrować, naprawić, popsuć, itd. Jestem typem, który chciałby wszystko sam. Ok, są wyjątki... ;) Kręcą mnie różne sprawy mechaniczne, troszkę prądowe, metale, drewno itd. Interesuję się wieloma dziedzinami, ale jako polski Słowianin z krwi i kości specjalizuję się w wypowiadaniu na tematy, o których nie mam pojęcia ;) Fetysz sprzętowy, od młotka po frezarkę do okien nie jest mi obcy.

Ze spraw stricte stolarskich coś tam w życiu popełniłem, a że dawno, to i nie ma o czym gadać. W każdym razie jak dostanę dwie deski, to zbije gwoździem albo skleję, dziurę wywiercę i jeśli nie zapomnę, to nawet plakatówkami potraktuję ;) Zarejestrowałem się, ponieważ w najbliższym czasie (czytaj: w najbliższych latach) czeka mnie trochę prac z różnych "beczek": od architektury ogrodowej i malej ciesielki poprzez renowację drzwi/mebli (w jakimś zakresie pewnie robienie nowych), aż po zabudowę kuchenną i stworzenie podłogi z desek. W skrócie - wszystko co można zrobić z domem, dla siebie i niezarobkowo. Najważniejsze - wszystkie działania są dla przyjemności, taka nieszkodliwie pożyteczna odskocznia od pracy zawodowej, zamiast wgapiania się w telewizor. Aha, byłbym zapomniał: informacja prospołecznościowa czyli tzw. lokalizacja: północne rubieże Kujaw :)

Na początek chyba wystarczy, komu chciałoby się czytać więcej? Reszta wyjdzie w praniu :) Pozdrawiam, Art.

Offline Maciek61

Odp: Przedstawienie
« Odpowiedź #1 dnia: 07 Marca 2018, 05:32:35 czas Polski »
Na początek chyba wystarczy
Co wystarczy . A lubisz wypić ?a gdzie  numer buta , a gdzie numer  telefon do kochanki , numer konta i PIN do niego . ;D ;)
Miło powitać na forum .Powodzenia w realizacjach . Napisz coś o sobie czym się zajmujesz oprócz przygody ze stolarstwem
« Ostatnia zmiana: 07 Marca 2018, 05:42:03 czas Polski wysłana przez Maciek61 »

Offline krzyś48

« Odpowiedź #2 dnia: 07 Marca 2018, 06:42:10 czas Polski »
komu chciałoby się czytać więcej?
Ja,ja,ja...
Ja bym poczytał więcej ;D
Witam na forum :)

kerry

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 07 Marca 2018, 07:48:05 czas Polski »
Faktycznie, PRZEDSTAWIENIE :)
Bilety tanie, miejsca nienumerowane...
Witaj w klubie normalnych inaczej :)

kozio

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 07 Marca 2018, 08:38:51 czas Polski »
No i fajnie, tu for ju dla wszystkich ;)

Witam

MChObi

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 07 Marca 2018, 09:46:03 czas Polski »
Witaj Art.

Maras

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 07 Marca 2018, 11:00:44 czas Polski »
Fajne wejście , plany podobne do moich  ;D
Witaj w klubie .

Nożyk

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 07 Marca 2018, 11:44:48 czas Polski »

...Jestem totalnym amatorem, notorycznym nierobem, leniwie tłumaczącym się brakiem czasu...

Normalnie brat bliźniak. 

Witaj Art i tam na ruskich uważaj.

Offline SpecPiotr

« Odpowiedź #8 dnia: 07 Marca 2018, 13:27:54 czas Polski »
fajny okres: zebrało się ciupek

Jakoś inaczej mój mózg to przeczytał. Ale o tym to kiedyś przy wódeczce (bezalkoholowej oczywiście).  ;)

Witam
Samo sie nie zrobi ale mogłoby sie samo wnosić.

m_kola

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 07 Marca 2018, 17:24:49 czas Polski »
Specu, mam to samo ale.. wielkie umysły myślą podobnie! ;)

Witaj farty w wariatkowie!

p.karwacki

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 07 Marca 2018, 19:38:17 czas Polski »
Ja też widziałem to, co wy.
Witaj.

[regulamin!!!]

Fulicarius

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: 12 Marca 2018, 09:22:24 czas Polski »
Oj, skoro kujawy to słucham dalej... coś dokładniej!

Offline tomasko

« Odpowiedź #12 dnia: 12 Marca 2018, 15:50:54 czas Polski »
zaglądam na to forum już od dawna, pewnie ze 20 lat
Gratuluję rejestracji po tylu latach podglądania :)

Jestem typem, który chciałby wszystko sam
To i ja tak mam...nie lubię prac domowych zlecać obcym ani nawet rodzinie :)

Najważniejsze - wszystkie działania są dla przyjemności,
Dobre podejście :)
Witam na forum :)
Jak jestem to jestem , a jak mnie nie ma to mnie nie ma.

Offline farty

« Odpowiedź #13 dnia: 16 Marca 2018, 01:59:32 czas Polski »
Dziękuję wszystkim za miłe słowa.
Co wystarczy . A lubisz wypić ?a gdzie  numer buta , a gdzie numer  telefon do kochanki , numer konta i PIN do niego . ;D ;)
Miło powitać na forum .Powodzenia w realizacjach . Napisz coś o sobie czym się zajmujesz oprócz przygody ze stolarstwem

Maciek, przejrzałeś mnie :) nie dorobiłem się jeszcze butów: póki co surowe skóry z dzika, przewiązane nad kostką kradzionym rzemykiem. Na forum DiD zarejestrowałem się tylko po to, żeby dorobić drewnianą klepkę pod podeszwę  ;) O kontach, kochankach itd. niczego nie wiem.

Przy okazji, przypomniał mi się paskudnie seksistowski dowcip osadzony w prehistorii: Dlaczego kobietę należy ciągnąc do jaskini za włosy, a nie za nogi? Żeby nie nabierała piachu...

W tym miejscu (w ramach skruchy) pozdrawiam szczerze wszystkie tutejsze niewiasty :)

fajny okres: zebrało się ciupek

Jakoś inaczej mój mózg to przeczytał. Ale o tym to kiedyś przy wódeczce (bezalkoholowej oczywiście).  ;)

Ciupki i doświadczenia z nimi związane są w istocie bardzo ciekawą i ważną sferą życia, więc nie ma co się dziwić takiej interpretacji. Mało tego, jak się ma szczęście (albo pecha...) wówczas te doświadczenia stają się życiowymi, w podwójnym znaczeniu- po kilku latach zaczynają biegać i wołać "Tata!"

Oj, skoro kujawy to słucham dalej... coś dokładniej!

Z racji pędzenia skrytego żywota oraz wybitnie aspołecznej postawy powiem tylko tyle, że zaludniam zabitą dechami dziurę w trójkącie Złotniki Kujawskie - Pakość - Łabiszyn. W praktyce bardzo często bywam w Inowrocławiu i Bydgoszczy, rzadziej w Toruniu. Potrafię też dojechać do Poznania, ale to już dla mnie taka wyprawa, że odruchowo zabieram paszport ;) Gdyby jednak "ktoś coś kiedyś" to zapraszam na PW.

kwita

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: 16 Marca 2018, 06:59:23 czas Polski »
Witam i pozdrawiam z Wrocławia :)