06 Maja 2026, 12:03:35 czas Polski

Autor Wątek: Zakup dobrej wyrzynarki, BOSCH GST 160 ?  (Przeczytany 4310 razy)

Offline Ukasz

Zakup dobrej wyrzynarki, BOSCH GST 160 ?
« dnia: 06 Sierpnia 2018, 20:23:54 czas Polski »
Witam
Przymierzam się do zakupy porządnej wyrzynarki, w oko wpadł mi BOSCH model GST 160, ale kurczowo to nie trzymam się tego wyboru, bo jeśli będziecie mogli panowie zaproponować mi coś lepszego według wypisanych poniżej wskazówek będę wdzięczny.
Tak czy inaczej do tej pory miałem styczność wyłącznie z wyrzynarkami w wersji  żelazkowej i jeśli przyjdzie czas niebawem zamówić wyrzynarkę takiej czy innej firmy to zastanawiam się w jakiej wersji, z uchwytem gałkowym (rękojeścią prostą) czy uchwytem żelazkowym (rękojeścią zamkniętą)?

Generalnie to poszukuję:
- wyrzynarki sieciowej
- do 1000 zł
- zależy mi na precyzji cięcia
- w większości ciecie 90 st. ale i tez pod innymi kątami (w miarę idealne ustawienie stopy)
- w 70% z przeznaczeniem do naturalnego drewna, reszta to materiały drewnopochodne i tworzywa sztuczne
- więcej cięcia nieregularnych kształtów (okręgów i łuków)
- z przeznaczeniem również do cięcia twardego drewna

Będę wdzięczny za jakiekolwiek sugestie i podpowiedzi

Offline TomeczekBBS

Odp: Zakup dobrej wyrzynarki, BOSCH GST 160 ?
« Odpowiedź #1 dnia: 24 Września 2018, 17:53:59 czas Polski »
Hej! Szukasz jeszcze, czy już kupione? Jeśli szukasz, to mój kumpel ma aeg step 1200 coś tam jeszcze na końcu ;)  Bardzo fajna wyrzynarka, bo ma ten uchwyt żelazkowy przez co lepiej się ją trzyma. Tnie ukośnie pod katem do 45 stopni. Także myślę, że powinna się nadać :)

Offline pgrzegorz

« Odpowiedź #2 dnia: 25 Września 2018, 22:17:38 czas Polski »
A za ile ją ma?

Offline pkucaba

« Odpowiedź #3 dnia: 27 Września 2018, 18:07:48 czas Polski »
Mam GST 160 od niecałego roku. Tnie jak każda inna, nie odczuwam w niej specjalnej magicznej mocy. Bardzo rzadko brzeszczot skręca w materiale, ale się zdarza.  Czasem podskakuje w materiale przy pchającym brzeszczocie.
Przyzwoite oświetlenie, w miarę działający wydmuch wiórów i długi kabel to zalety. Jestem umiarkowanie zadowolony. Z pewnością lepsza niż tanie marketowe parksitopodobne sprzęty, ale... wszystko zależy jak często i do czego się używa.