Jeśli chodzi o marzenia to kiedyś marzył mi się domek na wsi z fajnym podwórkiem , a wyszło tak że kupił mieszkanie w bloku. Jestem z tego mieszkania bardziej jak zadowolony

Mam tu w bloku lepiej niż mógłbym mieć w domku na wsi.
Chciałem przez to powiedzieć że czasami w życiu spotykają nas niespodzianki lepsze niż możemy sobie wyobrazić.
Życzę powodzenia i spełnienia tego czego się chce

Witam na forum

He,he....
jedynym "blokiem", wlasciwie kamiennica w ktorym chcial bym mieszkac byl niegdys widziany przeze mnie (w Barcelonie) dom
projektowany przez Gaudi_ego.
Wlasciciel zajmowal cale 1-sze pietro ( ca. 400 m.kw) i do wejsciowego portalu wchodzilo sie (z ulicy) po przepieknych marmurowych schodach.
Dla choloty (lokatorow) byly klatki schodowe ( z tylu domu/bloku) ale w kazdej - winda i.... najmniejsze mieszkanie mialo co majmniej 120 m.kw. a na dostepnym (wszystkim lokatorom) dachu byla urzadzona przestrzen rekreacyjna z piekna zielenia
i basenem.
Swojego domku (na "zabitej deskami" Wsi mazurskiej) nie zamienil bym na zadne mieszkanie w "bloku" , nawet na apartament
w slynnym "zaglu" projektu Liebeskind_a w Warszawie przy ul.Zlotej.
Fakt, nie mam basenu na dachu (za to przydomowa dzialka konczy sie brzegiem jeziora), ale jak juz "blok" to taki jak Gaudi_ego

Witam Cie Agnieszko bo tu (fakt!) sporo fachowej wiedzy ale (prawie) same chlopy