10 Maja 2026, 07:56:16 czas Polski

Autor Wątek: Witam szanownych miłośników obrubki drewna:)  (Przeczytany 3168 razy)

Offline GC-Stolarz

Witam szanownych miłośników obrubki drewna:)
« dnia: 03 Maja 2013, 09:22:23 czas Polski »
Witam Wszystkich.
Nazywam się Grzegorz Ćwikliński, od dłuższego czasu jestem uważnym obserwatorem portalu Dom i Drewno. Jak również wielkim miłośnikiem wszelakich prac związanych z obróbką drewna. Moja przygoda ze stolarstwem trwa już kilka lat, skończyłem szkołę zawodową o profilu stolarskim, technikum drzewne, kilka lat sprzedawałem meble, później wyjechałem na 4 lata do Londynu gdzie też pracowałem jako stolarz. a po powrocie otworzyłem i prowadzę małą firmę o nazwie GC-Stolarz. Zajmuję się meblami do zabudowy. Ale kiedy tylko mogę uczę się wszelakich tajnik obróbki drewna.  Mam nadzieję w niedalekiej przyszłości że rozbuduję swoją działalność o możliwość pracy w drewnie. Na tym zakończę mój pierwszy wątek, pozdrawiam wszystkich, i mam nadzieję że nie zanudziłem swoim wywodem.

Offline tomekz

• Moderator
  • Hero Member
  • Ocena +64/-7
  • View Gallery
Odp: Witam szanownych miłośników obrubki drewna:)
« Odpowiedź #1 dnia: 03 Maja 2013, 10:43:27 czas Polski »
Witaj w klubie ;D milo że jesteś w kraju i  chcesz   tutaj  pracować na swoim  :)

Offline Jakub

« Odpowiedź #2 dnia: 03 Maja 2013, 11:40:12 czas Polski »
Postawa godna szacunku i pokazania tym którzy tylko biadolą na brak pracy.
Pozdrawiam Jakub.

Offline Armagedon

• Hero Member
  • Ocena +13/-2
  • Malym wiorkiem, malym wiorkiem
  • View Gallery
« Odpowiedź #3 dnia: 03 Maja 2013, 16:02:40 czas Polski »
obróbka sie pisze ;)
Witamy witamy. Jak Ci sie w Londynie zylo? U mnie w Szkocjie ostatnimi czasy dosc posucha jest...

Offline GC-Stolarz

« Odpowiedź #4 dnia: 03 Maja 2013, 17:30:02 czas Polski »
próbowałem robić na swoim przed wyjazdem do UK, ale brak funduszy na start, co wiązało się z marketowymi sprzętem i narzędziami zmusiło mnie do wyjazdu. Posiedziałem kilka late zaoszczędziłem troszkę i wróciłem z myślą że będę pracował a swoim i spełniał się w tym co kocham. A w Lądynie pracowało mi się bardzo dobrze, np. oczywiście jako lebouer na budowie, później załapałem się do angielskiej stolarni na 2 lata, robiliśmy sashe windows (czyli okna w stylu wiktorianskim) drzwi, bramy, głównie dla firm odnawiających dzielnice councilowskie. i ostatnie 2 lata właśnie w takiej firmie pracowałem, remontowaliśmy kuchnie i łazienki, kiedyś obliczyliśmy ze znajomymi stolarzami że w ciągu roku montujemy po około 100kuchni na osobę :). A w Polsce, na początku zrobiłem kilka zleceń dla znajomych, później zarejestrowałem firmę, i od prawie roku nie mam czasu na nic, pracę mam nonstop. Dlatego jak ktoś mi mówi że jest kryzys i nie ma pracy to mu mówię że jak się chce to się da. Potrzeba tylko trochę samozaparcia i pasji.     

Offline Lidka

• Administrator
  • Sr. Member
  • Ocena +4/-1
  • View Gallery
« Odpowiedź #5 dnia: 03 Maja 2013, 23:02:08 czas Polski »
Witamy, witamy :) My z Jarkiem też wróciliśmy z UK ...prawie 10 lat temu. Armagedon bierz ...wiesz co i też wracaj :P Tu koło nas jeszcze dużo wolnych działek pod zabudowę jest, będziesz miał gdzie zamieszkać :)

Offline Armagedon

• Hero Member
  • Ocena +13/-2
  • Malym wiorkiem, malym wiorkiem
  • View Gallery
« Odpowiedź #6 dnia: 03 Maja 2013, 23:32:02 czas Polski »
Mi tu dobrze... A ile grzybionego jawora czy buku wejdzie na moja toyote hilux? Za szybko bys zuzyla... ;D

Offline Kellur

« Odpowiedź #7 dnia: 04 Maja 2013, 08:02:54 czas Polski »
Przyczepię się :)
W Polsce się da - właśnie jak zarobisz kasę przez parę lat na "zachodzie" i masz na bezpieczny start, to wtedy możesz działać.
Niech ktoś w obecnych warunkach, nie mając znikąd żadnego wsparcia finansowego, mając rodzinę na utrzymaniu, wyposaży, wynajmie i rozkręci warsztat. Nie sądzę żeby to było możliwe.
Męczę się z tematem od paru lat, uwierzcie mi, jest ciężko

Offline GC-Stolarz

« Odpowiedź #8 dnia: 04 Maja 2013, 09:04:00 czas Polski »
Do wyposażenia zakładu stolarskiego jeszcze mi daleko, ale dzięki UK udało mi się kupić zestaw niezbędnych elektronarzędzi i samochód dostawczy. A cięższy sprzęt, na razie mam tylko taką zabawkę na której wystrugałem stół z mojej galerii. Na pardziej poważny sprzęt liczę na UE :)

Offline JarekO

• Administrator
  • Hero Member
  • Ocena +26/-4
  • Centrum dowodzenia
  • View Gallery
    • Domidrewno.pl
« Odpowiedź #9 dnia: 04 Maja 2013, 09:57:12 czas Polski »
Nie od razu Kraków zbudowano... a krok po kroku :)
----------------------------------------
Pozdrawiam
Jarek