30 Kwietnia 2026, 23:08:12 czas Polski

Autor Wątek: Ukośnica Jaka  (Przeczytany 3187 razy)

Offline spideermaan

Ukośnica Jaka
« dnia: 04 Grudnia 2018, 21:04:07 czas Polski »
Witam chciałbym kupić ukośnicę Macalister 305 mm koszt 1098 zł. Zastosowanie głownie majsterkowanie kilka razy w tygodniu. Może macie jakieś inne do polecenia wystarczy tarcza 255. Dodam że nie chciałbym kupować metabo jest jakaś taka delikatna i leciutka...

Offline emdzy

Odp: Ukośnica Jaka
« Odpowiedź #1 dnia: 07 Grudnia 2018, 12:56:39 czas Polski »
Niewiele położysz i masz metabo....potrzebna tak duża tarcza?
Nie wiem, nie znam się, ja tam zwykły garażowy amator-hobbysta jestem.

Offline hycel

« Odpowiedź #2 dnia: 07 Grudnia 2018, 16:18:56 czas Polski »
Witam .
     W lipcu na prośbę znajomego kupiłem mu Miwaukee coś około 1500 .
 Z marką tą nie miałem nigdy do czynienia ,więc z ciekawością ją nabyłem .
 Po pierwszych próbach ,byłem mile zaskoczony ,kąty ,laser ,ciecie idealne .
 Mam Metabo KGS 255 ,ale bym się zamienił na Miwaukee .
   Pozdrawiam.

Offline spideermaan

« Odpowiedź #3 dnia: 07 Grudnia 2018, 17:37:28 czas Polski »
Metabo jest leciutka, delikatna. Chcę kupić ukośnicę na wyrost to znaczy z dużą tarczą. Zapewne głownie będą to jakieś listewki cięte kilka razy w miesiącu. Milwauke nic nigdy nie używałem. Używałem w pracy makitę oraz festool kapex i obie działały średnio przy czym makita totalnie słabo, ale to była fabryka drzwi więc codziennie są one w użyciu przez kilka lat.

Offline SlickKriss94

« Odpowiedź #4 dnia: 22 Stycznia 2019, 13:37:57 czas Polski »
Witam
Nie chcę zakładać nowego tematu dlatego napiszę tutaj.
Rozglądam się właśnie też za ukośnica i jak to zawsze dylemat xd Natknąłem się dzis w sklepie na ukośnicę RYOBI EMS305RG i zrobiła na mnie dość pozytywne wrażenie. Każda jej część zdaje się być solidniejsza od metabo kgs 254m a jest w tej samej cenie. Czy miał ktoś styczność z tą ukośnicą i mógłby sie wypowiedzieć na jej temat?
W kręgu mych zainteresowań jest jeszcze Bosch GCM 800sj. Wiem że jest to najmniejsza z tych o których wspomniałem ale wydaje mi się że będzie dokłądniejsza od metabo czyli takie coś za coś. Tak na upartego wystarczyła by pewnie tarcza 216mm ale jak by nie było troszkę ogranicza chcący przyciać coś większego. Pracuję tak sam dla siebie jednak są rózne projekty i mniejsze i większe i chyba dlatego taki dylemat bo gdyby były same małe to wybór był by oczywisty xd
Moze wy coś podpowiecie czy lepiej wziaść mniejszą kosztem dokładności czy moze jednak z metabo nie jest aż tak tragicznie?
Ryobi widziałem dziś pierwszy raz i nie wiem na jej temat zbyt wiele.
Pozdrawiam