Cześć,
Jestem nowy na forum, mam 18 lat i mieszkam niedaleko Poznania.
Od zawsze miałem świra na punkcie "stolarstwa" o ile tak to można nazwać bo raczej wyglądało to bardziej na dłubanie w drewnie.
Bardziej niż stolarstwo ciągnęło mnie programowanie przez co wybrałem szkołe informatyczną co przy okazji było błędem, ponieważ poziom szkolnictwa w tej dziedzinie niestety jest bardzo niski i wszystkiego trzeba uczyć się samemu z pomocą internetu.
Te zabawę z drewnem traktuje bardziej jako hobby w sumie jedno z niewielu bo moim hobby jest także muzyka (vinyle) oraz książki (fantastyka). Myślę, że tym "stolarstwem" zaraził mnie ojciec, który także lubi sie w tym bawić niestety nie posiadamy zbyt dużo wyspecjalizowanych narzędzi to tego celu. Z tego powodu postanowiłem po szkole chodzić do pracy oraz w weekendy przez co odłożyłem jakąś tam kwotę na zakup pierwszej piły tarczowej o którą zapytam was zaraz na forum
Na forum trafiłem nie przypadkiem ponieważ mam nadzieję znaleźć tutaj odpowiedź na wiele moich pytań od starszych i dużo bardziej doświadczonych ode mnie kolegów którzy mam nadzieję będą chętni mi wszystko wytłumaczyć jak totalnemu amatorowi!
Pozdrawiam i szczęśliwego nowego roku.