08 Maja 2026, 11:24:51 czas Polski

Autor Wątek: Witam wszystkich  (Przeczytany 1869 razy)

Offline miiraz

Witam wszystkich
« dnia: 16 Maja 2014, 13:10:21 czas Polski »
Witam serdecznie

Zgodnie z prośbą parę słów o mnie. Mieszkam w Toruniu, na Stawkach, jestem elektronikiem i doktorantem na UMK na Wydziale Fizyki.
Stolarką razem ze znajomym zaczęliśmy się interesować około dwóch lat temu (zobaczyłem kołka zębate Mathiasa Wandela i poradnik o frezarce Steva Ramseya). Pisząc ciągle programy i lutując elektronikę człowiek chce porobić coś co istnieje naprawdę i co może przydać się w domu.
Hobby oprócz lutowania i programowania: grafika (od 5 roku życia), modelarstwo (kiedyś 100 modeli z plstiku, potem spoooro przerwy i od 2 lat modele latające), fotografia (to już prawie 14 lat rozpoczętych Zenitem) no i teraz szeroko pojęte dłubanie w drewnie.  AAAA było jeszcze 10 lat Szkoły Muzycznej, ale proza życia zatrzymała to hobby (wiem ile trzeba tłuc na fortepianie żeby nie wyjść z wprawy, więc tutaj musiałem odpuścić).

Pozdrawiam Wszystkich Forumowiczów!

Offline pbaszyn

Odp: Witam wszystkich
« Odpowiedź #1 dnia: 16 Maja 2014, 13:24:51 czas Polski »
Witaj !

Offline amigorg

• Hero Member
  • Ocena +224/-6
  • Nie kupuj tego, co możesz zrobić sam.
  • View Gallery
    • Maszyny i projekty
« Odpowiedź #2 dnia: 16 Maja 2014, 13:27:48 czas Polski »
Witaj. Szerokie zainteresowania na pewno zaowocują w pasji stolarskiej. Powodzenia  w realizacji projektów :)

mily68

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 16 Maja 2014, 14:38:26 czas Polski »
Witam!
Odpuściłeś sobie SM dwa lata przed końcem? Szkoda :( ale za to pewnie zręczność palców przydaje się w robocie, prawda?
ile trzeba tłuc na fortepianie
tyle samo co na każdym instrumencie (10 lat po 10 godzin i będziesz "miszczem" ;) )

Offline krzyś48

« Odpowiedź #4 dnia: 16 Maja 2014, 15:47:24 czas Polski »
Miło powitać ;)

Offline miiraz

« Odpowiedź #5 dnia: 16 Maja 2014, 19:09:31 czas Polski »
Odpuściłem SM. Krótki pobyt w szpitalu i już przestałem dawać radę w dwóch szkołach naraz. Na II stopniu głównym instrumentem był obój (fortepian przeszedł jako dodatkowy), ale niestety pożyczony ze Szkoły Muzycznej sprzęt nie nadawał się za bardzo do gry (pęknięty i nitowany) do tego stopnia, że rozpadł się 5 minut przed występem (bywał częściej w serwisie niż Alfa Romeo). Na powrót do fortepianu było za późno, a na zakup oboju nie było mnie stać. Stwierdziłem że to dobry moment, żeby podziękować.
Oczywiście lata gry nie poszły na marne. Sprawność manualna pozostała i faktycznie przydaje się np. w lutowaniu mikroskopijnych elementów. A pianino nadal stoi w domu i czasem można sobie coś zagrać, a w wigilię miło jest pograć kolędy i pośpiewać z rodziną.

Offline Waldi

• Hero Member
  • Ocena +28/-31
  • Praca człowieka uszlachetnia
  • View Gallery
« Odpowiedź #6 dnia: 16 Maja 2014, 20:03:14 czas Polski »
Witam serdecznie :)

Offline JarekO

• Administrator
  • Hero Member
  • Ocena +26/-4
  • Centrum dowodzenia
  • View Gallery
    • Domidrewno.pl
« Odpowiedź #7 dnia: 16 Maja 2014, 23:26:00 czas Polski »
Witamy kolegę na DiD ;) Faktycznie SZEROKO idziesz i... dobrze!
----------------------------------------
Pozdrawiam
Jarek

Offline Arek

« Odpowiedź #8 dnia: 17 Maja 2014, 18:06:03 czas Polski »
Witam serdecznie :)