29 Kwietnia 2026, 18:20:37 czas Polski

Autor Wątek: Jaką wybrać ukośnice?  (Przeczytany 2395 razy)

Offline ciupa

Jaką wybrać ukośnice?
« dnia: 28 Marca 2019, 21:38:57 czas Polski »
Witam,
Na wstępie chciałbym się z Wami przywitać, gdyż jest to mój pierwszy post na tym forum.
Przymierzam się z wykonania własnymi siłami domku narzędziowego, ogrodowego. Aby tego dokonać to oprócz dobrych chęci i planu potrzebne są narzędzia, których jeszcze nie mam. Wydaje mi się, że najbardziej przydatna będzie tu piła ukosowa. Niedroga, bo też (tak mi się wydaje) super precyzja nie jest do tego potrzebna. Szukałem czegoś w granicach 700 zł, tak aby można było ciąć kantówki >6-7cm grubości, deski do kilkunastu cm szerokości. I co znalazłem to np. EINHELL KGS250 wraz z podstawą. Czy się nadaje czy może szkoda zachodu? Mogę też kupić Evolution R255 sms ("prawie" nowa) w wersji angielskiej z 700 zł, raczej bez gwarancji.  Czy warto w tym przypadku (ryzykować)? Jeżeli nie te dwie to co byście polecili w tych pieniądzach i do prac jak wyżej?
Pozdrawiam,
Darek

Offline jasiop

Odp: Jaką wybrać ukośnice?
« Odpowiedź #1 dnia: 30 Marca 2019, 11:55:33 czas Polski »
A może Zipper ?
Albo dołóż do 900 zł i wtedy np Holzmann KAP 255XJL
Jasio P - Rzeszów

Offline Miecho

« Odpowiedź #2 dnia: 30 Kwietnia 2019, 19:46:17 czas Polski »
Te Evolution angielskie "prawie nowe" to składaki z jakichś używek, demonstracyjnych itp - połowa śrubek luźna, ledwo to się kupy trzyma, tarcze pieruńsko drogie, a wcale takie super nie są

Offline Jackovsky

• Full Member
  • Ocena +0/-0
  • Hobbysta z zapałem!
  • View Gallery
    • Maszyny do drewna - sklep JP Tech
« Odpowiedź #3 dnia: 06 Maja 2019, 11:21:02 czas Polski »
Zippera też mogę polecić. Solidna firma
Rękami do gwiazd