13 Maja 2026, 01:50:37 czas Polski

Autor Wątek: Zabudowa kuchenna  (Przeczytany 3545 razy)

Offline mario78

Zabudowa kuchenna
« dnia: 19 Grudnia 2019, 15:49:48 czas Polski »
Witam
Mebli łazienkowych jeszcze nie skończyłem bo teraz więcej strugam czy wycinam a tym samym kurzę i lakierowanie nie ma sensu. Chce Wam pokazać zabudowę kuchenną.Długo zastanawiałem się jak rozwiązać otwieranie bezuchwytowe zmywarki,sama zmywarka nie miała takiej możliwości.Opcje Blum  servo drive nie montowane ze względu na potrzebę  wygospodarowania przestrzeni nad zmywarką, miejsca na mechanizm i obawy czy zastosowany wyższy front od drzwi zmywarki nie będzie po czasie pęczniał. Warunkiem było umieszczenie zmywarki jako skrajnej  w zabudowie i myślę że jest dobrze bo otwieranie działa świetnie; )
« Ostatnia zmiana: 19 Grudnia 2019, 16:09:27 czas Polski wysłana przez mario78 »

Offline amciek

Odp: Zabudowa kuchenna
« Odpowiedź #1 dnia: 19 Grudnia 2019, 16:09:36 czas Polski »
Ładnie. I jak rozwiązałes temat otwierania dotykowego?

Offline mario78

« Odpowiedź #2 dnia: 19 Grudnia 2019, 16:41:05 czas Polski »
Otwierania dotykowego nie ma. Napisałem o rozwiązaniu aby nie montować uchwytu,żeby ukryć ewentualny uchwyt. Na zdjęciach widać; )

Offline amciek

« Odpowiedź #3 dnia: 19 Grudnia 2019, 18:35:25 czas Polski »
Otwierania dotykowego nie ma. Napisałem o rozwiązaniu aby nie montować uchwytu,żeby ukryć ewentualny uchwyt. Na zdjęciach widać; )
No właśnie nie zrozumiałem. Ale to otwierasz poprzez ten boczny pasek?

Offline mario78

« Odpowiedź #4 dnia: 19 Grudnia 2019, 19:11:42 czas Polski »
Tak. Starałem się ukryć w boku żeby przód frontów nie różnił się we wszystkich szafkach. 

Offline Andreas

« Odpowiedź #5 dnia: 01 Lutego 2020, 23:51:57 czas Polski »
Kuchnia ok , ale licowanie blatu i frontów nie jest zbyt dobre .Wszystko co spłynie z blatu, spłynie po froncie na podłogę .Taka tam moja drobna uwaga :)

Offline Filu

« Odpowiedź #6 dnia: 03 Lutego 2020, 15:10:28 czas Polski »
Jak od paru dni przeglądam forum to natykam się tylko na fachowców a sam czuję się jak przedszkolak z moimi umiejętnościami. Może i mi kiedyś się uda coś takiego stworzyć.
Super kuchnia, ja z amatorskiego punktu widzenia nie przyczepię się na pewno do niczego. Pozdrawiam, dobra robota!
spełniaj swoje marzenia :)