30 Maja 2026, 00:38:08 czas Polski

Autor Wątek: Festool CMS-GE  (Przeczytany 1344 razy)

Offline mario78

Festool CMS-GE
« dnia: 26 Września 2020, 15:53:49 czas Polski »
Witam
Próbował ktoś z Was zamontować inną frezarkę jak Festool pod stolik CMS-GE. Mam dwie możliwości.
CMT 7E lub Bosch GOF 2000 CE. Drugie moje pytanie o frez,głowiczkę.Znalazłem ciekawe rozwiązanie,trzpień do frezarek Festool (FESTOOL TRZPIEŃ FREZARSKI ASL20/OF1400-OF2200 490131 )na który zakłada się głowicę do wykonania wręgów. Jest szansa że będzie pasował do którejś z moich frezarek?
« Ostatnia zmiana: 26 Września 2020, 15:55:30 czas Polski wysłana przez mario78 »

Offline mario78

Odp: Festool CMS-GE
« Odpowiedź #1 dnia: 27 Września 2020, 00:45:06 czas Polski »
Lepiej było zmieścić CMT pod stolikiem bo jest niższa od Boscha i podnośnik sparł się na obudowie frezarki. Myślałem że  temat mam z głowy jednak przy dokręcaniu freza frezarka delikatnie potrafi się przemieścić. Nie chcę kupować kolejnej frezarki i trochę jeszcze pokombinuję. Mam prośbę do forumowiczów którzy posiadają frezarki festool o zmierzenie średnicy w srodku i na zewnątrz (gwintu) wrzeciona frezarki. Zastanawiam się nad montażem wcześniej wspomnianego trzpienia do mojej frezarki,czy jest szansa zeby się to udało ;)

Offline mario78

Odp: Festool CMS-GE
« Odpowiedź #2 dnia: 30 Września 2020, 07:46:05 czas Polski »
Dodatkowo zamontowałem "blaszany element nastawczy"  na rysunku 10-1 ktory trafił w otwór stołu i frezarka siedzi stabilnie. Czpień kupię w ciemno i sprawdzę czy podejdzie,jesli nie sprawdzę czy ewentualnie da się go w bezpieczny sposób przerobić do mojej frezarki. Obie frezarki CMT 7E są pod stolikami i czeka mnie kolejna przeróbka "flansz" router bazy. Jeden mam do CMT7E  "CMT 300-SB" i uniwersalny "CMT 300-SB1" Który muszę zaadoptować do frezarki GOF 2000 CE. Nabyłem szablon CMT 300 i do niego router i frezarka Bosch bedzie mi potrzebna. O efektach napiszę sukcesywnie jeśli cos mi z tego wyjdzie.