08 Maja 2026, 09:27:08 czas Polski

Autor Wątek: Regał dla chrześniaczki :)  (Przeczytany 4413 razy)

Offline marekgarczorz

Odp: Regał dla chrześniaczki :)
« Odpowiedź #15 dnia: 03 Stycznia 2021, 22:22:05 czas Polski »
No ja akurat zacząłem od tego. W planach jest dodatkowe 150.m2. Wtedy będę miał 50 m spawalnia, 40 m magazyn 40 m na wyrób gotowy, i 150 m właściwego warsztatu. Póki co przy składaniu na ten stół kładę wielka płytę szalunkowa i moge robić przy drewnie. Ale do warsztatu  takiego jak chce, daleka droga.

Wysłane z mojego PAR-LX1 przy użyciu Tapatalka

Offline Arek15

« Odpowiedź #16 dnia: 03 Stycznia 2021, 22:49:01 czas Polski »
Powoli się uda.ja mam 30 m2 i przyznam że ciasno.po metalu sprzątam by używać narzędzi do drewna i na odwrót.spawarke owijam strechem jak długo nie używam żeby się nie napchalo syfu.invertet by u mnie nie pożył długo

Offline suchy_5

« Odpowiedź #17 dnia: 04 Stycznia 2021, 11:33:51 czas Polski »
marekgarczorz stół fajna sprawa ale z reguły czasu gdzie też składam różne konstrukcje wystarczy też to złożyć na profilach .Wypoziomować sobie , bazy ustawić kąty i szczepiać, aby nam nie pościągało wystarczy dać zastrzały aby utrzymać kąty nie każdy posiada stół  :). Spawy rozkładamy odśrodkowo ponieważ ciepło rozchodzi się od środka do zewnątrz, druga sprawa na profilach przytrzymujemy profile ściskami aby uniknąć tzw. banana tzn dokładnie wygięcia profili poprzez spawanie. Arek15 ja 20 m2 i daję radę , w takich małych miejscach można stworzyć piękne rzeczy ;).
« Ostatnia zmiana: 04 Stycznia 2021, 11:37:36 czas Polski wysłana przez suchy_5 »

Offline suchy_5

« Odpowiedź #18 dnia: 04 Stycznia 2021, 11:48:23 czas Polski »
możliwości są spore ale lecz ograniczają je gabaryty :), a jest tego sporo .

Offline marekgarczorz

« Odpowiedź #19 dnia: 15 Stycznia 2021, 01:40:48 czas Polski »
Swietne prace Panowie.

Offline marekgarczorz

« Odpowiedź #20 dnia: 15 Stycznia 2021, 01:45:38 czas Polski »
Ja oprócz kursów spawacza nigdy nie miałem styczności z spawaniem. Jak do wszystkiego podszedłem i do tej sprawy zrobiłem. Kursy, wyremontowałem warsztat, kupiłem sprzęt i zrobiłem stoł. Do stolarki drobnicy  miałem od zawsze mnóstwo. Staram się kupować narzędzia profesjonalne. Ktoś powie po co ci i tak robisz dla siebie. Tak. Ale staram się robić mega porządnie. Nie trawie kiedy sprzęt mnie ogranicza. Dlatego jest stół. Wyobraźcie sobie że warsztat był graciarniĄ przez prawie 30 lat. Teraz doczekał się swojej roli. Plan na ten rok to zakup większych maszyn, i dobudowa hali. Oby się udało. I macie rację  ograniczenia co do ilości miejsca tylko trochę ograniczają.