Też walczyłem z ściąganiem. Mam. Migomat i tiga. Te małe profile 20x 20 spawam tigiem na jak najwyższym prądzie. Potem tylko listek i miodzio.. Migiem też spokojnie dasz radę. Robię teraz (wstawię fotkę) takie rdzewione. Tutaj już absolutnie nie trzeba się starać z spawami. Teraz już tłumacze dlaczego wspomniałem O rdzewionych. Dlatego że migiem można zastosować lutospawanie, pod lakier się nadaje pod rdze nie dlatego że używamy drutu ze stopu miedzi. Moim zdaniem (dopiero zrobię test) powinno być lepiej z ściąganiem bo temp jest dużo niższa.. Natomiast jak wspomniałem pod rdzewione niezbyt się nadaje bo nei złapie koloru. Wstawiam komodę rdzewioną moim zdaniem najwajniejszy kolor do Drewna, i regał który tylko ściągałem na stole, chyba korekty profilu nie robiłem ani razu. Po prostu przywal prądem i spawaj jak najszybciej, poza tym olej pachwiny. Spawałem pierwszy totalnie, pachwiny i doczołowe, a tu tylko doczołowe. Niem a różnicy w wytrzymałości. Wstawiam regał spawany bez korekty i komodę rdzewioną.
Wysłane z mojego PAR-LX1 przy użyciu Tapatalka