20 Kwietnia 2026, 20:03:30 czas Polski

Autor Wątek: Festool- gorzkie żale- tematy do drążenia przez Jarka  (Przeczytany 2516 razy)

Offline Rojek

Festool- gorzkie żale- tematy do drążenia przez Jarka
« dnia: 17 Sierpnia 2014, 08:38:01 czas Polski »
Na YouTubie obejrzałem sobie ostatnio parę filmów użytkownika MrBigerock. Np. ten "Unpacking a Festool Recon Tool" https://www.youtube.com/watch?v=xmU42I2Jm58&list=UUNVPsJdp-uoWoXz8uVP-VPg
Spostrzeżenia:
a) w biednym USA Festool sprzedaje narzędzia taniej niż w Europie. Dodatkowo sprzedaje jeszcze taniej narzędzia odnawiane.
b) gdy dostaję Systainer z narzędziem nigdy nie wiem co jest w środku. Mr Bigerock kupił  LR32 Set- z większą ilością elementów niż ja w Polsce. Nie wiem czy problem jest ze sprzedawcą czy z różnym lokowaniem produktu. Faktem jest, że nigdy nie miałem informacji od Festoola co znajdę w Systainerze.

Wnioski:
1) Jakość Festoola nie do końca idzie w parze z wydawanymi na ten sprzęt pieniędzmi.
2) Murzyni żyją w Polsce nie w USA

PS. Parę miesięcy temu próbowałem opisać tę sytuację na forum Festoola - niestety- tam zalogować się nie potrafiłem.

Z czarnym pozdrowieniem

Rojek

Offline amigorg

• Hero Member
  • Ocena +224/-6
  • Nie kupuj tego, co możesz zrobić sam.
  • View Gallery
    • Maszyny i projekty
Odp: Festool- gorzkie żale- tematy do drążenia przez Jarka
« Odpowiedź #1 dnia: 17 Sierpnia 2014, 09:02:25 czas Polski »
Witam
Członkiem naszego forum jest też przedstawiciel Festoola - "Festool Pl". Pytania możesz kierować do niego, już wielokrotnie odpowiadał na łamach forum na pytania naszych członków.

Offline Rojek

« Odpowiedź #2 dnia: 17 Sierpnia 2014, 09:12:42 czas Polski »
Odpowie lub nie- jest parę wątków na forum do których brak jest komentarza Festool.
Gdybym nie lubił Festoola to bym nie marudził..............

Offline JarekO

• Administrator
  • Hero Member
  • Ocena +26/-4
  • Centrum dowodzenia
  • View Gallery
    • Domidrewno.pl
« Odpowiedź #3 dnia: 17 Sierpnia 2014, 13:46:45 czas Polski »
Hejka

Ale co ja mogę drążyć? Poziom cen? Obawiam się, że DiD nie ma takiej władzy :)

Co do zawartości systainerów - hmmm... wydaje mi się, że jest wszystko opisane za stronie Festool. Zauważ też, że są czasem akcje z gratisami - np. ja kupiłem wkrętarkę CSX z kompletem wierteł centrotec do drewna (teraz już tego nie kupisz), albo frezarka + komplet frezów itp.

ale to czy zestawy różnią się na różnych rynkach - tego nie wiem
----------------------------------------
Pozdrawiam
Jarek

Offline prezzemolo

« Odpowiedź #4 dnia: 17 Sierpnia 2014, 23:29:45 czas Polski »
co do zawartosci systainerow  to chyba tylko kwestia dogadania sie ze sprzedawca.  ja zawsze mialem mozliwosc wybrania akcesoriow. tutaj uslugi Festool sa takie jak jakosc sprzetu czyli szybkie i dokladne.
  Zestawy chyba  sie nie zmieniaja, ale ceny tak. np taka OF 1400 w Itali kosztuje srednio 150 € wiecej niz w Niemczech.

Jedyny problem to zawsze byl z przkonaniem innych do owej  jakosci wartej tej ceny :D np. ukochanej zony, dziewczyny, ecc
a oto jeden ze sposobow :D

moj MFT 3 dostane we wtorek! YUPII!!

Offline Rojek

« Odpowiedź #5 dnia: 19 Sierpnia 2014, 20:19:14 czas Polski »
PrezzeMolo gdzie Ty byłeś jak  kupowałem Multi Family Table?
Teraz chcę kupić dla żony Pilnik Super do paznokci Ekstra Błyszczących i Qlowych  model PS420EBQ w stylowej plastikowej kosmetyczce- proszę o instruktaż.

Offline prezzemolo

« Odpowiedź #6 dnia: 20 Sierpnia 2014, 01:52:12 czas Polski »
proszę o instruktaż.
haha ..na Carvexa metody nie znam ale wiem ze jak sie do wkretarki wlozy odpowiednie wiertlo to mozna ubic szybko piane na ciasto :D  ;)