05 Maja 2026, 01:55:31 czas Polski

Autor Wątek: Cześć :-)  (Przeczytany 2400 razy)

Offline gnacik

Cześć :-)
« dnia: 17 Sierpnia 2014, 22:45:28 czas Polski »
Witam wszystkich,

Jestem tu nowy, w drewnie siedzę od kilku lat, głównie zajmowałem się tworzeniem makiet. Rok temu jednak kupiłem sobie mały ploter CNC, kilka narzędzi i małymi kroczkami staram się zbudować własny zakład.

Typowo stolarskimi rzeczami póki co nie ma się czym chwalić, więc pokażę to co wg mnie robię najlepiej (wszystko wykonywane ręcznie narzędziami firmy OLFA, CNC do makiet niestety nie używam, materiał: balsa).

Tutaj zlepek kilku prac kiedy to jeszcze pracowałem jako makieciarz w biurze architektonicznym (łącznie zrobiłem tam około 30-35 makiet):

A tutaj fragment makiety robionej już na swoim, prace w trakcie więc tylko tyle. Jakby kogoś interesował późniejszy los makiety to zapraszam do odnalezienia mojej firmy na Facebooku (Eulera), i polubieniu FanPage. Nie wiem czy można się tutaj tak perfidnie reklamować więc nie podaję bezpośredniego linka.

Pozdrawiam,
Janusz

Offline amigorg

• Hero Member
  • Ocena +224/-6
  • Nie kupuj tego, co możesz zrobić sam.
  • View Gallery
    • Maszyny i projekty
Odp: Cześć :-)
« Odpowiedź #1 dnia: 18 Sierpnia 2014, 01:11:33 czas Polski »
Witaj. Prawdziwe cudeńka robisz. Powodzenia :)

Offline Waldi

• Hero Member
  • Ocena +28/-31
  • Praca człowieka uszlachetnia
  • View Gallery
« Odpowiedź #2 dnia: 18 Sierpnia 2014, 02:19:05 czas Polski »
Witaj!  :)
Mamy kolejnego artystę w swoim gronie. Miło popatrzeć na Twoje prace.

kozio

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 18 Sierpnia 2014, 09:48:37 czas Polski »
Noooooooo dzieła sztuki,
witamy kolegę.

Offline Pasjonata

• Full Member
  • Ocena +3/-0
  • Praca karmi umysły
  • View Gallery
« Odpowiedź #4 dnia: 18 Sierpnia 2014, 20:10:51 czas Polski »
Witaj kolego :) bardzo fajne masz zajęcie muszę ci przyznać :) super te twoje makiety :)

Offline krzyś48

« Odpowiedź #5 dnia: 18 Sierpnia 2014, 22:12:08 czas Polski »
Miło powitać :)  i zapytać bo nikt nie pytać ;D  gdzie takie fajne makiety robisz (robiłeś)? i czy to specjalne jakieś szkoły trzeba mieć :P   cierpliwość masz, widać to po efektach twojej  pracy.Ja kiedyś kleiłem modele samolotów ,a z bratem zamek Królewski ,tylko brakowało elementów ,i spaliliśmy uroczyście :o 

Offline gnacik

« Odpowiedź #6 dnia: 30 Sierpnia 2014, 12:13:52 czas Polski »
Miło powitać :)  i zapytać bo nikt nie pytać ;D  gdzie takie fajne makiety robisz (robiłeś)? i czy to specjalne jakieś szkoły trzeba mieć :P   cierpliwość masz, widać to po efektach twojej  pracy.Ja kiedyś kleiłem modele samolotów ,a z bratem zamek Królewski ,tylko brakowało elementów ,i spaliliśmy uroczyście :o 

Nie trzeba żadnych szkół, tylko wspomnianą cierpliwość :-) Suwmiarka w oku i pewna ręka też się przydaje :-) A u mnie wyszło przypadkiem, pracowałem jako asystent architekta w biurze architektonicznym (zajmowaliśmy się tylko i wyłącznie budownictwem ludowym), no i raz trafił się klient, który chciał makietę. Szef powiedział abym znalazł firmę, która nam takową zrobi, a ja zaproponowałem, że mogę to zrobić bo lubię modelarstwo. No i tak to wszystko się w skrócie zaczęło :-)

Offline studio tata

« Odpowiedź #7 dnia: 30 Sierpnia 2014, 14:08:53 czas Polski »
witaj
jako , ze stolarka i ciesielka ludowa jest mi bardzo bliska
pozdrawiam szczegolnie mocno
pozdr
ps
skad jestes ?

Offline gnacik

« Odpowiedź #8 dnia: 22 Września 2014, 23:09:44 czas Polski »
Dzięki :-)

Jestem z Pisza, później byłem z Gdańska (studiowałem na Wydziale Architektury tamtejszej politechniki), później znowu byłem Piszaninem (pracowałem w Polsce Drewnianej - jeżeli mocno się interesujesz budownictwem ludowym to pewnie osoba Piotra Olszaka będzie Ci znana), a teraz mieszkam w Toruniu (ma na imię Agnieszka), no i tutaj będę prowadził i starał się rozwijać swój warsztacik :-)

Offline kreczmar

« Odpowiedź #9 dnia: 01 Października 2014, 10:25:48 czas Polski »
Jestem w szoku! Super to wygląda! Ja już lubię twojego FanPage :D