25 Czerwca 2026, 22:29:34 czas Polski

Autor Wątek: Zarobki na stanowisku: Stolarz CNC  (Przeczytany 1356 razy)

Offline slimandfat

Zarobki na stanowisku: Stolarz CNC
« dnia: 01 Grudnia 2021, 11:59:42 czas Polski »
Witajcie.

Mam odwieczne pytanie dotyczące zarobków. Sam pracowałem na stolarni przez prawie 8 lat z czego na maszynach CNC przez 6 lat. Zaczynałem z zerowym doświadczeniem. Mieliśmy 2 maszyny Homag i 1 ploter.  Z czasem nauczyłem się pracy na tym stanowisku. Korzystałem z programu Wood Wop. Robiłem kuchnie na wymiar wg rysunku, szafy skośne, zwykłe, komody, biurka. Ogólnie wszystko co było do roboty. Opisywałem również narzędzia, ustawiałem maszyny CNC. Moja płaca na tym stanowisku rok temu wynosiła 3400 zł. Nie byłem z niej zadowolony. Kiedy powiedziałem szefowi, że się zwalniam chciał dać mi podwyżkę do 4000 zł . Jednak wtedy byłem zdeterminowany żeby zmienić otoczenie i się nie zgodziłem. Byłem zniechęcony tą branżą. Teraz pracuje na budowie, ale nie jest to coś co chciałbym robić. Myślę o powrocie do CNC. Jeśli macie chęć i chwile czasu napiszcie jakie są zarobki w Waszej okolicy na tym stanowisku, na jaki zarobek powinienem liczyć zatrudniając się na stolarni. Dzięki z góry za Wasze opinie.  :)

Offline tomekz

• Moderator
  • Hero Member
  • Ocena +65/-7
  • View Gallery
Odp: Zarobki na stanowisku: Stolarz CNC
« Odpowiedź #1 dnia: 01 Grudnia 2021, 14:09:50 czas Polski »
Niby doświadczony ,posiadający  duża wiedzę , a nie zrozumiał regulaminu ;)