23 Czerwca 2026, 16:09:02 czas Polski

Autor Wątek: Jak znaleźć dobry warsztat stolarski do odbycia stażu z urzędu pracy  (Przeczytany 1457 razy)

Offline drzewo

• Newbie
  • *
  • Ocena +0/-0
  • Volenti non fit iniuria
  • View Gallery
Jak znaleźć dobry warsztat stolarski do odbycia stażu z urzędu pracy
« dnia: 29 Sierpnia 2014, 23:49:03 czas Polski »
Z wykształcenia jestem mechanikiem samochodowym i leśnikiem. Mam pewne doświadczenie w obu zawodach. W leśnictwie nie mam szans na pracę a mechanikiem średnio chcę być. Od małego lubiłem coś robić w drewnie. A to rzeźbić, zrobić statki, domki z patyków po lodach. Wiem, że mam precyzję w rękach. Pomimo tego, że mam już 29 lat wiem, że mogę nauczyć się nowego fachu. I mój dziadek był znanym i cenionym na okolicę stolarzem :) Mieszkam w Łomży gdzie jest duże bezrobocie i firmy nie chcą nikogo do przyuczenia ale pojawiła się możliwość odbycia stażu finansowanego z urzędu pracy. W Łomży jest kilka większych zakładów. Chciał bym liznąć wszystkiego: meble na wymiar z drewna i innych materiałów, schody drewniane, tapicerkę meblową ale trudno znaleźć taki zakład. Dlatego podpowiedzcie na co zwracać uwagę przy wyborze firmy? Na staż firmy przyjmują chętnie wiec tu mogę sobie wybrać. Marzy mi się, że kiedyś będę mógł zrobić schody i umeblowanie we własnym domu. Może za wcześnie o tym mówić ale chciałbym mieć własny warsztacik stolarski. To mógłbym robić... Obecnie utrzymuję się z sprzedaży internetowej akcesoriów do produkcji alkoholi domowych :) Ale to za mało i nic pewnego, chcę mieć fach w rękach chcę zostać stolarzem i być w tym dobrym. Proszę o porady.
Volenti non fit iniuria

Offline nutnut

Odp: Jak znaleźć dobry warsztat stolarski do odbycia stażu z urzędu pracy
« Odpowiedź #1 dnia: 24 Września 2014, 13:37:24 czas Polski »
Cięzko będziesz miał, z urzędu w każdym bądź razie takiej oferty nie trafisz, musisz się zapoznać i poszukać takiej firmy i pogadać z właścicielem, wtedy dopiero on przesyłą ofertę do urzędu a Ty się zgłaszasz. Także musisz szukać lokalnych ogłoszeń..