30 Kwietnia 2026, 19:42:33 czas Polski

Autor Wątek: Stół do frezarki ręcznej Workzone.  (Przeczytany 4251 razy)

Offline Trombi

Stół do frezarki ręcznej Workzone.
« dnia: 01 Października 2014, 21:09:08 czas Polski »
Stół, jak producent zapewnia, idealny do frezarek marki Workzone (dostępne w sklepach Aldi na terenie UK). Ponoć można zamontować większość frezarek ręcznych. Na moje potrzeby taki stolik w sam raz. Zawsze mogę odczepić frezarkę. Będę musiał pobawić się z dokładnością. Próbowałem i powiem tak. Duża stołowa frezarka z pewnością jest o wieeeele lepsza. Przepraszam za syf. Posprzątam po zimie. Muszę także pomyśleć nad jakimś odkurzaczem do odsysania wiórów, jak widać.

« Ostatnia zmiana: 01 Października 2014, 21:11:51 czas Polski wysłana przez Trombi »

Offline Paweł 46

Odp: Stół do frezarki ręcznej Workzone.
« Odpowiedź #1 dnia: 01 Października 2014, 21:27:43 czas Polski »
Mam taki sam stół z Jula 249zł używam bardzo często, jestem z niego zadowolony. Jedyna męcząca rzecz to ustawianie wysokości frezu. http://www.jula.pl/catalog/narzedzia-i-maszyny/elektronarzedzia-i-maszyny/frezarki/akcesoria/stol-do-frezarki-gornowrzecionowej-049003/
Wbity wkręt trzyma lepiej jak wkręcony gwóźdź :)
Nic na siłę, wszystko młotkiem.

mily68

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 01 Października 2014, 21:29:15 czas Polski »
Miałem podobny firmy - krzak. Dokładność? Hm, zależy jak duże odchyłki uznasz za normę. Blaszane przedłużenia stołu - porażka. Mam nadzieję, że Wasze są lepsze...

Offline Trombi

« Odpowiedź #3 dnia: 01 Października 2014, 22:03:03 czas Polski »
Tak, jak Paweł powiedział , problem będzie z wyskoscią frezu. Musze przytwierdzić stół do czegos albo wymyśleć coś na stole roboczym (sam stół też musze sklecić), bo regulacja wsokości z trzymaniem stołu to będzie masakra. Dokładność?. Nie oczekuję cudów. To będzie raczej stół przystwawka do stołu głównego.  Raczej stałego miejsca nie znajdzie, bo na codzień nie frezuję. Paweł, ja za swój dałem około 120 złotych (22 funty).

Offline Karol Kolanowski - KK Make

• Sr. Member
  • Ocena +11/-4
  • Keep on keeping on!
  • View Gallery
    • Moja strona na YouTube
« Odpowiedź #4 dnia: 01 Października 2014, 22:07:19 czas Polski »
Mam ten sam zestaw, frezarka spoko ale stół już rozebralem i będę robił swój z podnośnikiem, bo zbyt mnie denerwowalo ustawianie wszystkiego za każdym razem, a te boki to porażka.
Lepiej coś zrobić a potem żałować, niż żałować, że się czegoś nie zrobiło!

Offline Trombi

« Odpowiedź #5 dnia: 01 Października 2014, 23:00:36 czas Polski »
Ugfu, wstawisz fotki, jak zrobisz?