10 Maja 2026, 09:36:17 czas Polski

Autor Wątek: "Kredens" z witryna drzwiczki przesuwne  (Przeczytany 2696 razy)

Offline prezzemolo

"Kredens" z witryna drzwiczki przesuwne
« dnia: 21 Października 2014, 23:49:39 czas Polski »
Witam sznownych kolegow. Chcialem podzielic sie z Wami i zrobic foto-relacje z nowego projektu ale brak czasu na pstrykanie fotek w warsztacie sprawil ze nie bedzie to "krok po kroku" ale  jeden krok na dziesiec :D lepsze to niz nic (chyba  :P)

A wiec poczatkowo mialem odmalowac taki oto mebel (w fornirze wisnia czerwona jak ogien. zdjecia przed malowaniem brak, a szkoda :( ) "zamienic " dolne drzwiczki na 4 szuflady i tak tez zrobilem. Potem kient sie obudzil i wpadl na pomysl zeby dorobic gorna czesc i wlasnie tego ten watek dotyczy :)

a wiec zaczelem rozcinac plyte stolarska fornirowana tanganika (bo tylko taka mialem) (fot 1)
nastepnie cala struktura laczana na kolki Domino i i Pocket Hole tam gdzie ich nie widac. (fot 2 i 3)
Drzwiczki przesuwne klejone na szybko czyli  laczone na ucios + domino na kazdym laczeniu.  (fot 4 i 5)
Dodalem tez kilka elementow ozdobnych beszczelnie przyklejonych na klej poliuretanowy i kilka gwozdzikow (fot 6 i 7)
Pierwsza proba i wszystko pasuje. (fot 8,9 i 10)
Badziewna szyna przesuwna gorna kupiona w Leroy Merlin :D bo to jedyny sklep otwarty w niedziele w okolicy :D
Dzisiaj ukonczone uchwyty do szuflad i drzwiczek, szyba zamontowana
Calosc malowana farba poliuretanowa dwukomponentowa Milesi i pistoletem Asturo costam-cos H-827 (11 i 12) i powiem szczerze ze moze to i drogie farby ale warte tej ceny :) (fot 13,14,15,16)

Narazie wszystko lezy w czesciach, gotowe na montaz,
pozdrawiam Wszystkich...
mam nadzieje ze ciag dalszy fot z efektem koncowym  w krotce...

Offline prezzemolo

Odp: "Kredens" z witryna drzwiczki przesuwne
« Odpowiedź #1 dnia: 21 Października 2014, 23:52:15 czas Polski »
cd..

Offline tomekz

• Moderator
  • Hero Member
  • Ocena +64/-7
  • View Gallery
« Odpowiedź #2 dnia: 22 Października 2014, 14:29:55 czas Polski »
Ładna praca , co do lakierów warte  sa ceny. Mnie osobiście nie pasują ,   te uchwyty  szuflad .

Offline prezzemolo

« Odpowiedź #3 dnia: 22 Października 2014, 18:29:29 czas Polski »
No mnie tez nie pasuja ale wazne ze klientowi pasuja :D Ale caly dom maja w takim antycznym klimacie wiec wpasuje sie wszystko w calosc :)

Offline robson

« Odpowiedź #4 dnia: 22 Października 2014, 19:12:13 czas Polski »
Miło ogląda się Twoją pracę  :)

Offline amigorg

• Hero Member
  • Ocena +224/-6
  • Nie kupuj tego, co możesz zrobić sam.
  • View Gallery
    • Maszyny i projekty
« Odpowiedź #5 dnia: 22 Października 2014, 21:04:28 czas Polski »
Robisz wszystko tak jakby od niechcenia, a wychodzi bez zarzutu - to chyba talent :)

Sylwek

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 22 Października 2014, 21:36:34 czas Polski »
Nie chcę krytykować Twojej pracy, bo ogólnie jest ok, ale te nogi wydają mi się trochę za mało masywne w stosunku do reszty i całość sprawia wrażenie jakby miało się załamać do środka.

Offline prezzemolo

« Odpowiedź #7 dnia: 22 Października 2014, 22:46:19 czas Polski »
glownie po to sa te watki zeby przyjmowac konstruktywna krytyke i moc sie polepszyc tam gdzie sie da :) Ciesze sie ze calosc wyglada masywnie (ale tylko wyglada - wszystko to bardzo lekkie) pracuje sam samiuski wiec musi byc lekkie inaczej bym nawet tego  na kobylki nie postawil :D no ale nic sie chyba nie zalamie bo to cos niby masywne ma 5-ta noge ktora powinna spelnic swoje zadanie :)

Offline rychu2009

« Odpowiedź #8 dnia: 04 Grudnia 2014, 22:38:08 czas Polski »
witam ,szkoda tego forniru pod farbe ,no ale klijent ,soldna robota ,ale ta gorka listwy nie bardzo pasuja ,chyba gotowce z marketu ?a te nogi to orgnalne?bo cos mi nie pasoja pozdrowienia