24 Kwietnia 2026, 02:19:36 czas Polski

Autor Wątek: Einhell RT-CD 10,8 Li - Recenzja  (Przeczytany 6844 razy)

Kilkujadek

• Gość
Odp: Einhell RT-CD 10,8 Li - Recenzja
« Odpowiedź #15 dnia: 01 Czerwca 2015, 23:28:07 czas Polski »
Czyżby producenci tych wkrętarek wstydzili się podać pojemność akumulatorów?
Posiadam 3 wkrętarki Bosch GSR 12. Wkręciłem nimi dziesiątki tysięcy wkrętów, zarżnąłem kilkanaście akumulatorów. Wkrętarki są nadal sprawne, a akumulatory mogę dokupić :)

Offline przemoprzem

« Odpowiedź #16 dnia: 02 Czerwca 2015, 08:33:39 czas Polski »
bym kupił firmową akumulatorówkę np Boscha i podłączył kablem 2x4 mm2 do akumulatora samochodowego
to po co akumulatorówka jak i tak ciągniesz kabel (chyba, że planujesz robić w miejscu gdzie nie ma prądu z sieci...)

Rozglądałem się za sieciową wkrętarką, ale są albo chińczyki typu Vander i już to mam i kicha, albo Skill który jest stosunkowo duży i mało poręczny, albo firmowe za kilka setek. Kupiłem sobie za 115 zł takie coś Performance Power Cordless 14.4V Impact Driver 2 Batteries PID144A - dwie baterie które słabo trzymały. Ale z dwóch baterii wybrałem w miarę zdrowe ogniwa i da się trochę porobić, a z drugiej baterii zrobiłem adapter - wyprowadziłem przewód głośnikowy 2x4 mm2 i podpinam do akumulatora z UPS 7,2 Ah, ewentualnie do dużego samochodowego.

Oczywiście najlepsze wyjście to kupno tej makity TD0101F ale to już ponad 300 zł ....

Offline pbaszyn

« Odpowiedź #17 dnia: 28 Sierpnia 2016, 18:31:14 czas Polski »
Dwa tygodnie temu skończyła się gwarancja. Właśnie padła blokada wrzeciona. Ponieważ to nie pierwsze przejścia z tą wkrętarką, nie polecam Einhella po raz kolejny. Zajadę ta ile się da. Następna będzie Metabo.

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

mily68

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: 29 Sierpnia 2016, 00:03:42 czas Polski »
No to już wielokrotnie było mówione (pisane) na forum, że Einhell i Silverline to najgorsze badziewia. Kto mimo to kupuje niech nie narzeka. Ja wiem, że budżet nie guma ale akurat te dwie firmy to 100% pewniaki zaliczenia wtopy. Niestety :(

Offline wojo72

« Odpowiedź #19 dnia: 29 Sierpnia 2016, 10:09:18 czas Polski »
Nie wiem jak teraz, ale kilka lat wstecz Einhell miał trochę niezłego sprzętu - sam używam młotkowiertarki pneumatyka rocznik 2001 (niebieska) i nadal działa a przeżyła naprawdę sporo u mnie i u znajomych. Ostatnio przekuwałem u siebie otwór pod drzwi w ścianie konstrukcyjnej (cegła k2 to żelbet 12 h kucia i dała radę), mieli też dobrą szlifierkę taśmową na taśmy szer. 100 mm (żółtą) wytrzymywała po kilka godzin ciągłego szlifowania.

Offline amigorg

• Hero Member
  • Ocena +224/-6
  • Nie kupuj tego, co możesz zrobić sam.
  • View Gallery
    • Maszyny i projekty
« Odpowiedź #20 dnia: 29 Sierpnia 2016, 10:40:57 czas Polski »
Sakramentalne słowo "ale". Nie wszystko, to kompletne badziewie. Ja od kilku lat używam trzech elektronarzędzi Einhella: prawdziwy czołg  1200 W szlifierka taśmowa BT BS 1200 na taśmę 100 x 610 mm daje sobie radę w ciężkich pracach (bale, blaty), lamelownica BT BJ 900, którą użytkuję bardzo często i sporadycznie używaną małą spawarkę transformatorową. Nie mam do tych narzędzi specjalnych zastrzeżeń.

mily68

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: 29 Sierpnia 2016, 22:27:23 czas Polski »
No cóż - wyjątki się zdarzają. Tych kilka modeli w całej palecie i tak nie uratuje Einhell'owi opinii. Nawiasem mówiąc ja mam wiertła samocentrujące Silverline i jest to jak na razie jedyny znany mi produkt tej firmy który się jeszcze nie zepsuł lub też nie jest wadliwie wykonany (ale że mało widziałem to mogę się mylić ;) ).