30 Maja 2026, 06:52:56 czas Polski

Autor Wątek: Czy potrzebny jest nowy dział?  (Przeczytany 4678 razy)

Offline amigorg

• Hero Member
  • Ocena +224/-6
  • Nie kupuj tego, co możesz zrobić sam.
  • View Gallery
    • Maszyny i projekty
Czy potrzebny jest nowy dział?
« dnia: 24 Stycznia 2015, 10:54:50 czas Polski »
Tu są  wpisy z mojego wątku "Szyfoniera"
Mily68
TomekZ - niby o klejonce było już sporo ale nikt jakoś tego nie usystematyzował - informacje i wskazówki (w tym wiele Twoich cennych) są bardzo rozproszone. Ponieważ prawidłowe wykonanie klejonki jest myślę jedną z podstawowych umiejętności fajnie jakby ktoś to usystematyzował w jednym miejscu. Nie śmiem prosić Cię o poświęcanie Twojego czasu ale nie znajduję osoby która w moim mniemaniu mogłaby to zrobić lepiej, kompleksowo i dokładniej niż Ty. Kiedyś któryś z Jakubów odgrażał się, że popełni stosowny elaborat ale temat zaginął zdaje się razem z autorem (a szkoda...).

amigorg
Trzeba się zastanowić czy już temat dojrzał do tego, aby dodać nowy dział - może "Akademia wiedzy" albo "Technologie" , w tym rozdziale, albo innym. Kolega Hycel już ładnie zaczął "Fornirowanie", można by założyć wątek "Klejonki", "Style" , "Lakierowanie natryskowe" i coś tam jeszcze. Mamy kilku fachowców, mogliby to opisać, można by dołączać ciekawe linki związane z tematem?

macieqmc
świetny pomysł :)
tylko jest bardzo dużo działów mało odwiedzanych, może jakieś dział z małą ilością wątków można by było połączyć a
w zamian stworzyć tak dział który będzie pomocny dla amatora i hobbisty. Na pewno nie jeden z nas by z tego skorzystał.
Może warto spytać się o opinie Jarka?

Osobiście lubię przeglądać watki z duża ilością zdjęć, dlatego że wiedza jest pokazana w praktyce. :P
« Ostatnia zmiana: 24 Stycznia 2015, 10:57:28 czas Polski wysłana przez amigorg »

Offline krzyś48

Odp: Czy potrzebny jest nowy dział?
« Odpowiedź #1 dnia: 24 Stycznia 2015, 11:16:03 czas Polski »

Cytat: mily68 w Dzisiaj o 00:35:37

Kiedyś któryś z Jakubów odgrażał się, że popełni stosowny elaborat ale temat zaginął zdaje się razem z autorem (a szkoda...).

Nawet wiem który ,szkoda że się nie odzywa    :(  polubiłem gościa ;)
Kiedyś już pisałem że fajne by było zrobić coś takiego jak te forum poniżej.Jest temat- klikam i przenosi mnie w to miejsce na forum, gdzie była o tym mowa :-\ Ale ja mogę o tym tylko wspomnieć ,bo nie wiem co i jak żeby to tak działało :-[ [/color]http://czysteogrzewanie.pl/warsztat/ekonomiczne-spalanie-wegla-spis-tresci/#Drewno[/color]

Offline hycel

« Odpowiedź #2 dnia: 24 Stycznia 2015, 14:33:42 czas Polski »
Witam .
   A ja dalej myślę o dziale gdzie można by pisać o stylach meblowych ,typach mebli ,trochę o
historii sztuki ,rozwoju stolarstwa . Na pewno wielu z nasz podróżuje po świecie ,robi ciekawe zdjęcia
prac stolarskich . Można by w tym dziale pisać o ciekawych książkach ,nie koniecznie fachowych ,o imprezach kulturalnych ,muzeach .
 Mi osobiście taki dział bardzo by się podobał.

Pozdrowienia.

Kilkujadek

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 13 Kwietnia 2015, 19:45:41 czas Polski »
W dziale "Wyposażenie warsztatu" brakuje bardzo istotnego tematu - oświetlenia.

Offline Pete JB

« Odpowiedź #4 dnia: 22 Kwietnia 2015, 01:03:07 czas Polski »
Nie chce otwierac nowego tematu w sprawie kolejnego dzialu, wiec napisze jak to widze od strony forumowego Nowicjusza. Ze wzgledu na to, iz jestem tutaj z Wami od kilku dni, to mimo usilnych staran, nie moglem znalezc typowej "Galerii". Dzial taki powinien byc na kazdym Forum, tak bynajmniej mi sie wydaje. Swojego czasu bylem Adminem na jednym z for o tematyce motoryzacyjnej i typowa Galeria, czyli w moto przypadku tzw. "Showroom", byl najczesciej obleganym dzialem przez uzytkownikow forum, jak i Gosci.
Dzial "Realizacje krok po kroku", moglby byc podzielony na:
- "Realizacje wlasne", czyli tak jak obecnie jest: opis, realizacja w toku, itp.
- typowa "Galeria" uzytkownikow z zakonczonych wczesniej projektow, bez koniecznosci opisu i procesu realizacji jak w/w temat "Realizacje wlasne", Podam przyklad: jestem tutaj od kilku dni na Forum i nawet jakbym chcial wkleic kilka projektow ukonczonych  przed rejestracja na Forum, to nie mam zielonego pojecia gdzie mialbym to zrobic skoro nie sa w toku?!
- kolejny dzial "Wystawy, targi, imprezy" to swiezy temat z dzisiaj,  a mianowicie wkleilem ok. 50 fotek z wystawy stolarskiej z UK, do nowego topicu w Hyde Parku, ktory to topic przy intensywniejszym korzystaniu z Hyde Parku, zginie poprostu w ilosci nowych luznych topicow jak na HD przystalo.
- ostatni dzial Galerii, to cos co kazdy lubi czyli "Haki i tipy stolarskie". Jak wiemy jest mnostwo fotek zwiazanych z ulatwianiem sobie zycia w stolarce i wiem ze jest cos podobnego juz na Forum, ale typowo same fotki z opisem w poscie, byloby dobre w zapamietaniu wielu tego typu ulatwien w jednym poddziale w Galerii. Mam straszne cisnienie na takie rzeczy, jak to sobie zycie w majsterkowaniu ulatwic, a jak wiemy takich fotek jest naprawde mnostwo w necie i jesli choc ze 100 fotek kazdy znajdzie kilka dla siebie to zycie stanie sie latwiejsze dzieki wzajemnej bezinteresownej pomocy. Od tego przeciez fora mamy:)
Galerie mozna polaczyc z dzialem "W sieci", ktory ma podobna tematyke, tak bynajmniej mi sie wydaje.
To by bylo na tyle z propozycji na dzis z mojej strony i mam nadzieje ze cos z tego mojego posta wyniknie;)

Offline amigorg

• Hero Member
  • Ocena +224/-6
  • Nie kupuj tego, co możesz zrobić sam.
  • View Gallery
    • Maszyny i projekty
« Odpowiedź #5 dnia: 22 Kwietnia 2015, 01:45:20 czas Polski »
  '..nie moglem znalezc typowej "Galerii"

Jest Galeria na samej górze ekranu:  http://forum.domidrewno.pl/media/  , niżej na środku masz przycisk "Albumy" , a  trochę wyżej z prawe możesz się dostać do swoich albumów :  " Moje albumy" :)

Offline Pete JB

« Odpowiedź #6 dnia: 23 Kwietnia 2015, 00:56:21 czas Polski »
O jak milo, ze jednak jest Galeria. Troszke skitrana, ale jednak jest. Dzieki za dokladne namiary ;)

Offline Inene

« Odpowiedź #7 dnia: 02 Listopada 2015, 22:45:25 czas Polski »
Podepnę się pod stary wątek - brakuje mi działu w stylu "jak to wykonać" albo "pytania ogólne" czy "dla początkujących"
Już któryś raz łapię się na tym, że chętnie zadałbym pytanie o wykonanie jakiegoś otworu, a nie wiem gdzie zapytać - działy podzielone są pod kątem narzędzi - a ja mam właściwie pytanie jakie narzędzie wybrać...

akwa-stolarz

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 02 Listopada 2015, 22:46:47 czas Polski »
Masz Hyde park. Tam zadajesz pytanie które nie pasuje do żadnego z działu.

wysłane przy użyciu tapatalk

Offline Inene

« Odpowiedź #9 dnia: 02 Listopada 2015, 22:50:34 czas Polski »
Chyba że tak, zawsze hydepark traktowałem jako dział do wątków totalnie offtopowych względem tematyki forum.

akwa-stolarz

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 02 Listopada 2015, 22:51:38 czas Polski »
Spokojnie możesz pytać w tym dziale :-)

wysłane przy użyciu tapatalk