22 Kwietnia 2026, 16:11:19 czas Polski

Autor Wątek: Ściski Rurowe  (Przeczytany 19855 razy)

kozio

• Gość
Odp: Ściski Rurowe
« Odpowiedź #30 dnia: 21 Września 2015, 22:06:23 czas Polski »
ja mam te czerwone - szybsze ;D
Działają ale jeden sie przycina, kiepski gwint ma ale chodzi.

Offline leśny człowiek

« Odpowiedź #31 dnia: 26 Września 2016, 09:17:34 czas Polski »
Jakiś czas temu kupiłem ściski rurowe w uni-maxie. Koncepcja fajna, wykonanie fatalne, przy mocniejszym docisku ślizgają się na rurze jak trampki po lodzie, muszę używać dodatkowych ścisków aby unieruchomić ich końcówki na rurze. No i szukam kolejnych, mam nadzieję bardziej udanych. Jak się okazało Partrar oferuje takie cudo: http://allegro.pl/show_item.php?item=6413525876
Na pewno fajna alternatywa dla tradycyjnych ścisków typu F, myślę, że wygodniejsze w użyciu niż inne rurowe, zastanawiam się tylko na ile mocne.
Mają też ściski rurowe takie: http://allegro.pl/show_item.php?item=6413505780. To na pewno oryginalne Besseye? Tańsze sporo niż w innych sklepach.

Offline arkadiuszokon

« Odpowiedź #32 dnia: 26 Września 2016, 13:55:57 czas Polski »
Na bank podróbki - wszystko z besseya jest czerwone - napisałem im na facebooku z pytaniem żeby nie było wątpliwości ale moim zdaniem 100% chwyt marketingowy i to niskiego lotu.

Offline leśny człowiek

« Odpowiedź #33 dnia: 26 Września 2016, 14:47:06 czas Polski »
Tak mi to wyglądało, Besseye w innych sklepach wyglądają ciut inaczej, ale powiększyłem zdjęcie i jak byk stoi napis Bessey. Jeśli to prawda, to już nie jest chwyt marketingowy, a regularna podróba. Pytanie po co? Nie lepiej pracować na własną markę?

Klo

• Gość
« Odpowiedź #34 dnia: 26 Września 2016, 16:46:25 czas Polski »
Ktore polecacie?
Partnar. Mam i nie narzekam. :)

Offline leśny człowiek

« Odpowiedź #35 dnia: 28 Września 2016, 07:45:40 czas Polski »
Na bank podróbki - wszystko z besseya jest czerwone - napisałem im na facebooku z pytaniem żeby nie było wątpliwości ale moim zdaniem 100% chwyt marketingowy i to niskiego lotu.

Odpisali ?

Offline arkadiuszokon

« Odpowiedź #36 dnia: 28 Września 2016, 08:55:54 czas Polski »
Odpisali ?
Jeszcze nie - ale w sumie tak im napisałem jakbym nie oczekiwał odpowiedzi więc zapytałem dla pewności ponownie

Offline arkadiuszokon

« Odpowiedź #37 dnia: 28 Września 2016, 09:42:26 czas Polski »
Tak mi odpisali jak w załaczniku - to nie jest oryginalny produkt bessey. Mam nadzieję że pożałują takiego "chwytu" marketingowego, a mam od nich rurowe ściski i są ok - po co takie coś robić - myślą że ludzie są głupi i nie domyślą się, że to podróbka?

Offline leśny człowiek

« Odpowiedź #38 dnia: 28 Września 2016, 13:57:01 czas Polski »
Tak mi odpisali jak w załaczniku - to nie jest oryginalny produkt bessey. Mam nadzieję że pożałują takiego "chwytu" marketingowego, a mam od nich rurowe ściski i są ok - po co takie coś robić - myślą że ludzie są głupi i nie domyślą się, że to podróbka?
Dzięki. Bez sensu to wymyślili.
Tak sobie przypominam, że lat temu naście dorabiałem sobie na wakacjach u gościa, który półchałupniczo produkował płyny do mycia naczyń, kiedyś wpadł na genialny pomysł puszczenia w obieg płynu o nazwie Ludwiks, nie minęło kilka tygodni i jak goście od oryginalnego Ludwika postraszyli go sądem, to zrezygnował z produktów o lucio i ludwikopodobnych nazwach.

Offline swfr

« Odpowiedź #39 dnia: 24 Października 2017, 19:02:14 czas Polski »
Czy ktoś ma/miał i może coś napisać o głębokich ściskach?

http://allegro.pl/partnar-scisk-stolarski-rurowy-3-4-gleboki-i6892994043.html