03 Maja 2026, 18:48:05 czas Polski

Autor Wątek: Szafki łazienkowe.  (Przeczytany 2885 razy)

Offline Mariusz Płaszczyk

Szafki łazienkowe.
« dnia: 13 Lutego 2015, 16:11:57 czas Polski »

Offline Keleven

• Sr. Member
  • Ocena +8/-0
  • Bądź sobą. Wszyscy inni są już zajęci.
  • View Gallery
Odp: Szafki łazienkowe.
« Odpowiedź #1 dnia: 13 Lutego 2015, 16:29:04 czas Polski »
Świetna robota i super film :)
Dałbym + ale nima
Pozdrowienia z Syreniego Grodu

kwita

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 13 Lutego 2015, 16:45:35 czas Polski »
Bardzo mi się podoba.
 Jaką farbą były malowane fronty, mam w planach zrobić żonie białą toaletkę do sypialni

Offline pan80

« Odpowiedź #3 dnia: 13 Lutego 2015, 19:48:02 czas Polski »
Robota owszem ale rozmierzanie do d... Jak można wiercić otwory pod zawiasy na pałę.
Za robotę + za myślenie - .

Offline krzyś48

« Odpowiedź #4 dnia: 13 Lutego 2015, 20:12:17 czas Polski »
Jak można wiercić otwory pod zawiasy na pałę.

Chyba koledze chodzi o ten moment 1.2 ???
To był drugi pomiar, bo pierwszy chyba nie nagrany  :-\
Dla mnie ,wszystko super :) praca i film na + ;)
« Ostatnia zmiana: 13 Lutego 2015, 20:25:14 czas Polski wysłana przez krzyś48 »

kwita

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 13 Lutego 2015, 22:11:23 czas Polski »
Jak można wiercić otwory pod zawiasy na pałę.
Za robotę + za myślenie - .
Aby kogoś krytykować, trzeba najpierw samemu się wykazać, na 6 wiadomości to 3 wyrażające niezadowolenie... Nie ma wiercenia na pałę...tak jak jest czytanie ze zrozumieniem, tak na filmie oglądanie ze zrozumieniem. Widać, że jest listwa oporowa tylna i zderzak. Jakby jeszcze miało być pokazane jak np. wycentrować pod puszkę, to film miałby kilka godzin. A to przyspieszanie filmu to nie pośpiech, tylko ukazuje w szybszym tempie postęp prac... Jak dla mnie kawał dobrej roboty.

Offline robson

« Odpowiedź #6 dnia: 13 Lutego 2015, 22:33:12 czas Polski »
Bardzo fajna i ciekawa robota szafki rzeczywiście nabrały innego ''wymiaru'' zastanawia mnie czy lakier w sprayu  będzie trwały,
zwłaszcza na krawędziach ,ale to  za jakiś czas można poprawić  :)

pozdrawiam

« Odpowiedź #7 dnia: 14 Lutego 2015, 00:21:48 czas Polski »
Dzięki Panowie.
No to tak:
- farba nakładana wałkiem to nie wiem dokładnie co to jest, bo poszła całą puszka (200 ml), a pusta już pojechała na wysypisko. Jest to farba akrylowa, szybkoschnąca (20min), kosztowała 18zł/200ml. Mogę się dowiedzieć, jeżeli Ci zależy. Malowało się tym pięknie.
- co to znaczy na pałę? Nie jestem meblarzem, nie mam pojęcia o wielu rzeczach, ale otwory wymierzyłem, zawiasy pasują, drzwi się zamykają i są proste, więc o co chodzi? Wiem, że w sprawie tych otworów nie wszystko jest pokazane na filmie, ale jak już ktoś wyżej napisał, nie da się pokazać wszystkiego, żeby nie zanudzić widzów. A i tak uważam, że moje filmy są za długie.
- farba w sprayu to lakier samochodowy z utwardzaczem, którym malowałem rant na jednej z moich felg. Myślę, że wytrzyma, ale zobaczymy. Minus to to, że bardzo długo schnie.

Offline pan80

« Odpowiedź #8 dnia: 14 Lutego 2015, 07:29:55 czas Polski »
To nie była krytyka bo za pracę był plus. Powtórnie wierconych otworów pod puszkę nie zakryły zaslepki tak więc każde otwarcie drzwi będzie tym przypominać. Pan Panie kwita jak na razie mimo 68 postów też się niczym nie pochwalił (brak foto) Jeśli chodzi o wiercenie pod zawiasy to wujek google pokazuje tyle rysunków, że można było. A w ogólnym rozrachunku tak jak pisałem robota ok.

« Odpowiedź #9 dnia: 14 Lutego 2015, 10:46:39 czas Polski »
koncepcja z zawiasami zmieniła się podczas pracy, stąd trzeba było zrobić większe otwory.

Offline Wojtek Ś

« Odpowiedź #10 dnia: 14 Lutego 2015, 11:36:02 czas Polski »
Fajna praca :D mi się podobało :) mam nadzieje że kolega nie nabawił sie kontuzji przy pracy w warsztacie :D duży plus :D
Nieważne na jakim sprzęcie pracujesz ważne jak to robisz :)

« Odpowiedź #11 dnia: 14 Lutego 2015, 14:05:11 czas Polski »
Dzięki. No właśnie przy pracy.
Tak teraz myślę - kiedy Szczepan zobaczy jak się kaleczę z moimi żłobakami, to będzie miał niezły ubaw :D

Offline Wojtek Ś

« Odpowiedź #12 dnia: 14 Lutego 2015, 14:43:37 czas Polski »
Spokojnie, każdy kiedyś miał takie początki :) Jestem pod wielkim wrażeniem i zazdroszcze bo sam teraz nie moge bawić się w warsztacie :P
Nieważne na jakim sprzęcie pracujesz ważne jak to robisz :)