Wczoraj zanotowałem mały sukces, ponieważ udało mi się dogadać z teściem o wydzierżawienie kąta w jego małym garażu. Ponieważ warunki lokalowe są mocno ograniczone muszę zrobić jak kolega amigorg, że większość rzeczy będzie mobilna, a na czas pracy auto będzie pod chmurką.
Miejsce nie jest jeszcze przygotowane, więc jeszcze nie mam projektu. Mam jednak sporo pytań. Część odpowiedzi znalazłem już w istniejących wątkach i na zdjęciach. Jeśli jednak coś przegapiłem i o to zapytam, to bądźcie wyrozumiali

Zanim przystąpię do planowania konkretnych rozwiązań zastanawiam się co mi jest tak naprawdę potrzebne do moich drobnych prac. Chodzi mi głównie o narzędzie elektryczne. Pewne jest to, że piłą stołowa będzie pilarka podpinana pod blat stołu, a wiertarką kolumnową normalna wiertarka na stojaku. Zastanawiam się jeszcze jak ugryźć kwestię szlifowania, a w przyszłości frezowania. A jakie były wasze początki, od czego zaczynaliście? Chyba nie każdy miał komfort, że jechał do sklepu i wracał z kompletem narzędzi.
Jeśli zaś idzie o same elektronarzędzia, to jakiego producenta możecie mi polecić? Chodzi mi oczywiście o dobre narzędzie w konkurencyjnej cenie

. Nie wyłożę ponad 1000zł na wyrzynarkę festool`a, ale też nie będę kupował wyrzynarki za 100-150zł, żeby ledwo przeżyła czas gwarancji. Zależało by mi na producencie, który oferuje duży wybór akcesoriów typu uchwyty, prowadnice itd. Czy rozwiązanie w postaci różnych akumulatorowych elektronarzędzi z tymi samymi akumulatorami (zielony Bosch, Ryobi One +) są godne uwagi?