Mam wkrętarkę sieciową Vandera i pilarkę VPT717 - hmmm, chińczyki totalne, wkrętarka się posypały tryby i głowica się zacięła. Plus jest taki, że jest serwis w Rzeszowie i części dostępne. Ale jak coś się posypie to radze zadzwonić do serwisu i zapytać gdzie jest serwis w twojej okolicy bo ceny w serwisie są ze sporą marżą. Dla przykładu metalowe tryby do wkrętarki sieciowej w serwisie po 8 zł/szt a w sklepie w Kielcach po 3,5 zł/szt - to tak dla przykładu.
Generalnie sprzęt jak każdy inny z Chin, kwestia kolorów i naklejek - ale plus jest taki, że masz 2 lata gwarancji i jak rozmawiałem ze sprzedawca w sklepie to mówił, że kilka lat tym handlują i zero zwrotów z serwisu że sprzęt używany niezgodnie z instrukcją czy inne wykręty. Ludzie tym tyrają i nie ma problemu z naprawą gwarancyjną, nawet jak widzą że coś ktoś próbował dłubać to się nie czepiają - no chyba że twoja naprawa zepsuje bardziej sprzęt.
Gdybyś się decydował na tego Vandera - obejrzyj gdzieś w sklepie - to w południe będę wiedział cenę tej ukośnicy w sklepie u mnie na miejscu gdzie ja kupowałem swoją pilarkę - mają najniższe ceny nawet w porównaniu do internetu.