10 Maja 2026, 07:13:04 czas Polski

Autor Wątek: METABO POWERMAXX BS BASIC 10,8  (Przeczytany 36286 razy)

kozio

• Gość
Odp: METABO POWERMAXX BS BASIC 10,8
« Odpowiedź #45 dnia: 27 Grudnia 2016, 20:41:12 czas Polski »
Podoba mi się. Chce taką.

Amroz

• Gość
« Odpowiedź #46 dnia: 28 Grudnia 2016, 22:41:27 czas Polski »
Panaowie a jaka jest roznica pomiedzy Power maxx BS Quick Basic a Power maxx BS Basic. Jest obecnie promocja na ta druga w Brico na Jagielonskiej w Warszawie 2x akumulator i skrzyneczka za 398zl

Wysłane z mojego ASUS_X550 przy użyciu Tapatalka

Amroz

• Gość
« Odpowiedź #47 dnia: 28 Grudnia 2016, 22:42:05 czas Polski »
Odziwo obydwiw maja zdejmowane główki

Offline SpecPiotr

« Odpowiedź #48 dnia: 28 Grudnia 2016, 22:45:27 czas Polski »
W jednej się odkręca a w drugiej jest jakiś szybki zacisk (czerwony pierścień).
Samo sie nie zrobi ale mogłoby sie samo wnosić.

Offline kipi

« Odpowiedź #49 dnia: 28 Grudnia 2016, 22:57:46 czas Polski »
Quick ma inny sposób zdejmowania główki i występuje w zestawach z adapterem kątowym montowanym zamiast głowicy, i są też zestawy z drugą baterią 4Ah

Amroz

• Gość
« Odpowiedź #50 dnia: 28 Grudnia 2016, 23:26:57 czas Polski »
Jest warto doplacac do Quick?

Offline kipi

« Odpowiedź #51 dnia: 28 Grudnia 2016, 23:33:51 czas Polski »
Ja kupiłem zwykłą. Myślę, że opcja quick to przerost formy nad treścią tak samo jak udar w wersji SB.

Amroz

• Gość
« Odpowiedź #52 dnia: 28 Grudnia 2016, 23:35:55 czas Polski »
Ja kupiłem zwykłą. Myślę, że opcja quick to przerost formy nad treścią tak samo jak udar w wersji SB.
A jak zdekmujesz glowke? Normalnie sciagana czy odkrecana?  Czy jak wkladasz bit do wkretarki to magnez jest na tyle mocny ze przytrzymuje wkrecany wkręt?

Offline SpecPiotr

« Odpowiedź #53 dnia: 28 Grudnia 2016, 23:37:52 czas Polski »
Ja osobiście główki nie zdejmuję bo i po co. Magnes jest ok ale i tak używam przedłużek z dodatkowym magnesem. Trzyma jak ta lala.
Samo sie nie zrobi ale mogłoby sie samo wnosić.

Offline kipi

« Odpowiedź #54 dnia: 29 Grudnia 2016, 00:06:34 czas Polski »
A jak zdekmujesz glowke? Normalnie sciagana czy odkrecana?  Czy jak wkladasz bit do wkretarki to magnez jest na tyle mocny ze przytrzymuje wkrecany wkręt?

główkę możesz odkręcić ręką albo kluczem i zostanie Ci sam taki trzpień z sześciokątem w środku do którego montujesz bit

Offline leśny człowiek

« Odpowiedź #55 dnia: 29 Grudnia 2016, 09:48:02 czas Polski »
Power maxx BS Basic. Jest obecnie promocja na ta druga w Brico na Jagielonskiej w Warszawie 2x akumulator i skrzyneczka za 398zl
Ja mam od paru miesięcy BS Basic i zadowolony jestem bardzo, za tę cenę nie zastanawiałbym się. Jedyna różnica może dotyczyć pojemności akumulatorów wkrętarek sprzedawanych w marketach - mają zazwyczaj 1,5 Ah, moje ze sklepu "branżowego"mają 2Ah.

Amroz

• Gość
« Odpowiedź #56 dnia: 29 Grudnia 2016, 22:54:11 czas Polski »
Dzisiaj kupiona 398zl. Gwarancja na stronie do 3lat :) 2 akumulatory 2Ah tylko niewiem jak z nimi gwarancja

kwita

• Gość
« Odpowiedź #57 dnia: 30 Grudnia 2016, 06:17:22 czas Polski »
Metabo na aku też daje 3 lata gwarancji po rejestracji

Amroz

• Gość
« Odpowiedź #58 dnia: 30 Grudnia 2016, 21:41:33 czas Polski »
Dzisiaj probowal zapisac jakos akumulatory ale nie wiwm jak. Wkretarka zapisanaale alumulatory nie :( co do wkretarki super sprawa!!!! Mam porownanie dowkretarki 18V z Jula i Metabo rewelacja!!!! Lekka i poreczna. Korpusy w szafkach kuchennych szly jak woda!!!! Dlaczego nie kupilem jej wzesniej. Akumulator jeden na 4h skrecania spokijnie wystarcza i jescze zostaly 2/3 kreski bateri

fliegermaus

• Gość
« Odpowiedź #59 dnia: 13 Marca 2017, 15:30:17 czas Polski »
Nie widzę osobnego wątku dla wariantu PowerMaxx SB Basic, więc dopiszę się tutaj, bo to właściwie bliźniaczy sprzęt - ma dodatkowo udar i jest cięższy o 300 gramów.

Przyznaję, że nie mam tej wkrętarki zbyt długo, kupiłem ją niedawno, gdy baterie mojej Dedry 18V (wytrzymała 8 albo i 10 lat) zaczęły się ładować w nieskończoność. Dedrę miałem zawsze za dość silny sprzęt, nie zawiodła mnie przy najbardziej zapieczonych śrubach, ale Metabo to potwór - ukręciłem już niechcący dwa wkręty i jedną dość istotną śrubę :/  Bez problemu nawierciłem otwory pod kołki w ścianie nośnej, ponawiercałem masę dziur w drewnie i powkręcałem w nie wkręty, a wciąż palą się wszystkie lampki pojemności baterii: 2Ah robi swoje. Bateria dostarczona fabrycznie miała prądu na dwa wkręty, ale naładowała się w kilkadziesiąt minut. Urządzenie w ręku leży świetnie, nie ciągnie szczególnie w żadną stronę, rękojeść ma odpowiednią grubość i długość do rąk średniej wielkości. Nie wiem, jak to będzie z łapami jak bochny :-)

W Castoramie można teraz kupić tę wkrętarkę za około 500 zł, co jest chyba ceną okazyjną. Na wkrętarkę do majsterkowania to znaczna suma, ale skoro planuję używać jej 10 lat... Co tam.