12 Maja 2026, 04:50:53 czas Polski

Autor Wątek: cześć i czołem!  (Przeczytany 1534 razy)

Offline jabub

cześć i czołem!
« dnia: 05 Października 2015, 13:04:58 czas Polski »
Hej, jestem Jakub. Od dziecka uwielbiałem majsterkować, odziedziczyłem to po dziadku :D drewno od dawna było moją zajawką, ale mocno amatorsko, nigdy nie bawiłem się w bardziej zaawansowaną stolarkę. Zawsze kochałem zapach drewna, trociny i drewniany pył na rękach :) Od niedawna temat wszedł mi w głowę zdecydowanie mocniej, stwierdziłem że siedzenie przed biurkiem po 8 godzin dziennie to nie to co chciałbym w życiu robić. Interesuję się również wystrojem wnętrz i chciałbym obie te pasje połączyć. Mam zamiar poszerzać swoją na razie ubogą wiedzę o stolarstwie i dążyć do coraz lepszych rezultatów w warsztacie. Mam trochę sprzętu, trochę pożyczam od dziadka, głównie tańsze odpowiedniki, tak jak mówiłem nigdy nie robiłem nic na poważnie. Czasem zrobię dziecku mały drewniany samochodzik lub inną prostą zabawkę. Moim największym projektem jest domek dla syna w ogrodzie, jednak ze stolarstwem ma mało wspólnego. Moja praca ograniczyła się do zaprojektowania całego domku, szlifowania, przycinania, zabezpieczania i skręcania wszystkiego na wkręty, praktycznie żadnych rozwiązań typowo stolarskich - tak czy owak jestem z niego bardzo dumny, mój syn również :) Na forum chciałbym poznać Was, ludzi wtajemniczony oraz tych początkujących jak ja :) Zdobyć informacje, poznać różne techniki i ogólnie zanurzyć się bardziej w drewno! To chyba tyle! Pozdrawiam!
« Ostatnia zmiana: 05 Października 2015, 13:06:33 czas Polski wysłana przez jabub »

Offline amigorg

• Hero Member
  • Ocena +224/-6
  • Nie kupuj tego, co możesz zrobić sam.
  • View Gallery
    • Maszyny i projekty
Odp: cześć i czołem!
« Odpowiedź #1 dnia: 05 Października 2015, 13:43:54 czas Polski »
Witaj. Pasja"bije" z Twoich słów. Szybko będziesz poznawał tajniki, a Forum będzie w tym pomocne. Powodzenia :)

akwa-stolarz

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 05 Października 2015, 15:15:40 czas Polski »
Witam

wysłane przy użyciu tapatalk

Offline visMajor

• Sr. Member
  • Ocena +0/-0
  • Zamień komputer na stolarnię
  • View Gallery
« Odpowiedź #3 dnia: 05 Października 2015, 15:22:10 czas Polski »
Witam, świetne posunięcie jak bym widział siebie  8)  Też ostatnio staram się uciekać od pracy biurowej i lubię poszaleć w stolarni. Zaczynałem identycznie, zabawki dla dzieci, a teraz domek w ogrodzie. Powodzenia i trzymam kciuki za przyszłe realizacje.

Offline Wojtek Ś

« Odpowiedź #4 dnia: 05 Października 2015, 16:49:14 czas Polski »
Witam i pozdrawiam a przy okazji życzę powodzenia!
Nieważne na jakim sprzęcie pracujesz ważne jak to robisz :)

Offline marcin264

« Odpowiedź #5 dnia: 05 Października 2015, 20:11:00 czas Polski »
Witam.....mieć pasję i jej się poświęcać to coś wspaniałego. Powodzenia

Offline Lirorobert

• Administrator
  • Hero Member
  • Ocena +11/-0
  • View Gallery
    • Lirorobert
« Odpowiedź #6 dnia: 05 Października 2015, 21:01:39 czas Polski »
witam pasjonata

kozio

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 06 Października 2015, 12:49:07 czas Polski »
witam
Hej, jestem Jakub.
Masz literówkę w nicku ;D
Czuję że dobrze trafiłeś i zostaniemy kolegami ;)
Skąd jesteś bo nie doczytałem?
Zazdroszczę takiego dziadka.
pozdrawiam

mily68

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 06 Października 2015, 22:56:21 czas Polski »
Cześć.
Fajnie, że możesz się uczyć od dziadka :) Nie ma to jak z pierwszej ręki.

Offline jabub

« Odpowiedź #9 dnia: 08 Października 2015, 09:01:48 czas Polski »
Dziękuję wszystkim za ciepłe przywitanie! :)
@kozio - hehehe, celowy zabieg z nickiem ;) Jestem z Warszawy, zapomniałem dopisać. W sumie dość istotna informacja, bo mam utrudniony dostęp do materiałów - nie wiem do końca skąd brać okazyjnie drewno, pobliskie tartaki są straszliwie drogie. Dotychczas korzystałem z drewna które pałętało się wokół domu - praktycznie tylko sosna :)