Hej, jestem Jakub. Od dziecka uwielbiałem majsterkować, odziedziczyłem to po dziadku

drewno od dawna było moją zajawką, ale mocno amatorsko, nigdy nie bawiłem się w bardziej zaawansowaną stolarkę. Zawsze kochałem zapach drewna, trociny i drewniany pył na rękach

Od niedawna temat wszedł mi w głowę zdecydowanie mocniej, stwierdziłem że siedzenie przed biurkiem po 8 godzin dziennie to nie to co chciałbym w życiu robić. Interesuję się również wystrojem wnętrz i chciałbym obie te pasje połączyć. Mam zamiar poszerzać swoją na razie ubogą wiedzę o stolarstwie i dążyć do coraz lepszych rezultatów w warsztacie. Mam trochę sprzętu, trochę pożyczam od dziadka, głównie tańsze odpowiedniki, tak jak mówiłem nigdy nie robiłem nic na poważnie. Czasem zrobię dziecku mały drewniany samochodzik lub inną prostą zabawkę. Moim największym projektem jest domek dla syna w ogrodzie, jednak ze stolarstwem ma mało wspólnego. Moja praca ograniczyła się do zaprojektowania całego domku, szlifowania, przycinania, zabezpieczania i skręcania wszystkiego na wkręty, praktycznie żadnych rozwiązań typowo stolarskich - tak czy owak jestem z niego bardzo dumny, mój syn również

Na forum chciałbym poznać Was, ludzi wtajemniczony oraz tych początkujących jak ja

Zdobyć informacje, poznać różne techniki i ogólnie zanurzyć się bardziej w drewno! To chyba tyle! Pozdrawiam!