05 Lipca 2026, 11:31:59 czas Polski

Autor Wątek: Drewno w łazience  (Przeczytany 3107 razy)

Offline adrian3292

Drewno w łazience
« dnia: 11 Października 2015, 11:56:17 czas Polski »
Witam serdecznie! Zrobiłem szafkę stojącą do łazienki z różnego rodzaju drewna jakie miałem w zapasie. Chciałem się zapytać jaki preparat użyć aby zabezpieczyć drewno. Zastanawiałem się nad olejami, bejcami, woskami ale nadal nie mam pojęcia co użyć a lakierobejcy w łazience nie można:/ Dorzucam zdjęcie jeszcze nieskończonej szafki. :)

Offline Wojtek Ś

Odp: Drewno w łazience
« Odpowiedź #1 dnia: 11 Października 2015, 12:16:41 czas Polski »
Odpowiedź jest bardzo banalna i zostanie pewnie udzielona po tym jak odwiedzisz dział o nazwie Przedstaw się :) Mamy tutaj taki zwyczaj że rozmawiamy z osobami nam znanymi więc zawitaj do odpowiedniego działu i opowiedz nam o sobie :P
Nieważne na jakim sprzęcie pracujesz ważne jak to robisz :)

Offline adrian3292

« Odpowiedź #2 dnia: 11 Października 2015, 12:31:50 czas Polski »
Haha Ok ! przepraszam :D

akwa-stolarz

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 11 Października 2015, 12:33:59 czas Polski »
Nie chciałbym krytykować, ale co się stało tej szafce?

wysłane przy użyciu tapatalk

Offline adrian3292

« Odpowiedź #4 dnia: 11 Października 2015, 12:53:01 czas Polski »
haha! Może to wszystko wyjaśni:)
drewno jest z resztek. Blat z belek ale nie wiem jakie drewno, a te belki w scianach bocznych są bardzo ciężkie. Nie potrafię niestety odróżniać jeszcze gatunków drzew po desce jaką znajdę.

Offline adrian3292

« Odpowiedź #5 dnia: 11 Października 2015, 12:53:52 czas Polski »
Zdjęcia kiepskiej jakości i zapomniałem je obrócić (Sorry!) :D

Offline krit 6

« Odpowiedź #6 dnia: 11 Października 2015, 13:23:04 czas Polski »
Adrianie, że drewno jest z resztek, to nie znaczy aby to tak zostawić. Zanim zaczniesz ją konserwować, to trzeba trochę wykończyć lub odnowić deski np. poprzez struganie  ich lub przeszlifowanie papierem ściernym.  Ja osobiście ukrył bym połączenia śrubowe, ale to rzecz gustu. Najlepiej użyć pokostu, on zabezpieczy drewno przed gniciem. Z czasem jak Ci się znudzi, to zawsze można pomalować farbą olejną.

Offline arturs

« Odpowiedź #7 dnia: 11 Października 2015, 14:13:25 czas Polski »
do łazienki? a jak niechcący, gołą - za przeproszeniem - dupą się otrzesz o taką szafkę to mogą wejść drzazgi.. trzeba wyszlifować i dopiero brać się za malowanie..

Offline adrian3292

« Odpowiedź #8 dnia: 11 Października 2015, 14:26:53 czas Polski »
Wiem, że trzeba to jeszcze doszlifować i wykończyć. Obecne robię jeszcze półki. Chciałem aby ta szafka była z łatwością rozkręcana, ponieważ jest bardzo ciężka, dlatego też zrobiłem ją na śruby, a półki będą wyciągane.