Krzysiu ja dałem rade to i Ty dasz , kilka praktycznych kroków
1 wygladzic drewno strugiem albo papierem sciernym wzdłuż włókien unikać na tym etapie okrężnych ruchow
2 zwiekszać gradacje papieru ja dojechałem do 280
3 zakupić wełne stalowa, ja kupiłem starwax o numeracji trzy zera "000" tak mi polecił przedstawiciel który akurat zawitał do marketu i powtorzyć proces jak z wygladzaniem papierem, drewno stanie sie aksamitnie gładkie po pewnym czasie
4 kup bejce i wosk tej samej firmy oczywiscie w moim przypadku uzylem tego samego koloru, mahoń
5 trzymaj sie czasów opisanych na instrukcji produktów
6 uwaznie nakladaj bejce nie rozlewajac bezposrednio jej na drewno bo porobisz plamy z wiekszego nasycenia, ja uzylemw pierwszej warstwie gabki kuchennej w rekawiczkach i wcierałem wzdluz wlokien w drugiej warstwie juz uzyłem pedzla z miekkim wlosiem wczesniej ocieranego na papierze sciernym aby jeszcze bardziej zmiekczyć wlosie
7 po drugim zabejcowaniu i wyschnieciu delikatnie powtorz proces z welna stalowa tylko nie dociskaj za mocno bo mozesz miec przebarwienia
8 pierwsza warstwe wosku tak jak i druga nakladałem strzepkami bawelnianymi, mozna je zakupic tak samo w markecie, obie warstwy nakladaj wzdluz wlokien drewna po pierwszej warstwie wosku delikatnie przetrzyj welna stalowa, naloz druga warstwe i po ostatecznym wyschnieciu wosku poleruj drewno strzepkami, tu juz polerowalem okreznymi ruchami...
Z ciekawoscia na nastepnej rzeczy jaką zrobie naloze 3 warstwe wosku i moze efekt bedzie doskonalszy