Witam serdecznie

Zawodowo jestem Inżynierem Jakości, pracuję w korporacji. Piszę do was z Wrocławia gdzie mieszkam i pracuję

Aktualnie stoję przed wykonaniem zabudowy mojego bagażnika w aucie. Będę wykonywał podwójną podłogę. Wzmacniacze oraz całe okablowanie będą znajdować się właśnie w niej. Projekt zakłada również dwa okienka z pleksi na wzmacniacze. Mam już również zakupioną całą elektronikę czyli oświetlenie led, wentylatory, przekaźniki itp itp oraz wszystkie wymagane okablowanie. Opracowałem sobie już również ledowe oświetlenie całego bagażnika bo z tą seryjna lampką mało co tam widać

W bagażniku widoczny ma być tylko subwoofer. Okienka z pleksi będą normalnie zamknięte (od święta wersja show w przypadku gdy ktoś będzie chciał zobaczyć co tam siedzi bądź na jakichś zlotach car-audio). W grę wchodzi również przerobienie przednich drzwi - całkowite wytłumienie na sztywno. Otwory technologiczne będą zaślepione profilami wykonanymi z włókna szklanego oraz żywicy. Muszę wykonać całe rusztowanie (dystans) dla głośników oraz usztywnić to jak najbardziej to tylko możliwe. Dodatkowo sekcja wysokotonowa w oryginalnych przednich słupkach - to już mam prawie na wykończeniu. Rusztowanie oraz profil wykonany z żywicy, na to szpachla z włóknem szklanym, obróbka wykańczająca szlifowanie oraz nadanie finalnego kształtu. Na to wszystko flock pod kolor tapicerki.
Będzie to ulepszona wersja mojej poprzedniej zabudowy z innego auta. Wtedy walczyłem głównie z wyżynarką i pewne elementy zamawiałem od kogoś. Teraz chcę zrobić to po swojemu oraz jak najbardziej profi jak tylko się da

Czekam jeszcze tylko na zakup szlifierki taśmowej oraz frezarki (chce również wykonać stół). Inne narzędzia już posiadam. Wszystko inne czyli głośniki, wzmacniacze oraz tony kabli leżą już na półce i czekają.
Kolejno w planie są również kolumny domowe na głośnikach Ushera tak jak w załączniku. Monitory niewielkich wymiarów na fajnych standach. Będę chciał zrobić mniej więcej coś takiego: Wiele osób wykonywało już takie konstrukcje z zaokraglonymi ściankami. To są takie plany na najbliższe miesiące bo wiadomo czas oraz koszta...
Niedawno wykonywałem również ciakwy projekt świateł dziennym w moim aucie. Była to adaptacja oryginalnych halogenów na światła DRL. Założenia były następujące: wszystko ma być oryginalne, żadnego druta. Halogeny zostały praktycznie pozbawione tylnej części obudowy oraz odbłyśnika. W to wszystko zostały wpasowane światła DRL. Wszystko ustalone centralnie na wprost co nie było proste bo same szkło halogenu jest po dużym kątem. Przestrzeń pomiędzy szkłem halogenu, a odbłyśnikiem DRLa została hermetycznie odcięta od świata zewnętrznego. Niestety musiało to być wykonane w sposób hermetyczny ponieważ nie było już miejsca by w takiej przestrzeni i niestandardowej konstrukcji umieścić zaworki odprowadzające ewentualną parę. Wszystko wygląda jak w oryginale i oczywiście pełni funkcję świateł dziennych. Załączanie - pełna automatyka.
Kilka innych pierdół też by się znalazło ale nie chcę mi się już pisać

Obecnie również uczęszczam na koło naukowe gdzie zajmujemy się drukarkami 3D. Dopiero się w to zagłębiał także trochę mi zajmie zanim będę mógł o tym powiedzieć coś więcej