04 Sierpnia 2026, 18:51:28 czas Polski

Autor Wątek: Leworęczni są wsród nas...  (Przeczytany 3928 razy)

Offline sebacmielow

Odp: Leworęczni są wsród nas...
« Odpowiedź #15 dnia: 16 Grudnia 2015, 07:13:57 czas Polski »
Nie no proszę pana ja nie jestem mańkutem, bo ja wszystko robię prawą, tylko piszę lewą.
Reszta prawą
Czemu kolega o mnie pisze? ;) :D
mam tak dokładnie (a mój dziadek zupełnie odwrotnie) i zastanawiam się czy jestem prawo czy leworęczny ;)

Offline SpecPiotr

« Odpowiedź #16 dnia: 16 Grudnia 2015, 07:34:27 czas Polski »
Tak mi sie przypomnial skecz "drzwi" i zacytowalem fragment. A co do tematu to jest to dla mnie niepojete ale tez tak chce  :)
Samo sie nie zrobi ale mogłoby sie samo wnosić.

Offline krzyś48

« Odpowiedź #17 dnia: 16 Grudnia 2015, 09:11:56 czas Polski »
To moje 5gr. ;D
Pracowałem kiedyś z kolegą leworęcznym przy nabijaniu łożysk młotkiem 5kg. to nie pomyłka :o
Ja trzymałem rurę do nabijania a on nabijał :-\ normalnie nie nie mogłem patrzeć(brak zaufania) ::)
Zabrałem  młotek i dokończyłem ;D
Kerry -sorry ;D
"Kosmici są wśród nas..."
A pro po skojarzeń ;D
A temat spoko -co to by było jak wszyscy byliby piękni,młodzi i z włosami-nuuuuda ;D
;)
Ps.
Nie pisałem bogaci -bo każdy by miał wypasione narzędzia(specjalnie pominąłem wiodące marki bo, mogłem którąś pominąć, a tego bym nie chciał :) )
I mogło by, nie być tego forum :o
Oj, to byłby straszny sen :P
Miłego dnia ;)
« Ostatnia zmiana: 16 Grudnia 2015, 09:14:25 czas Polski wysłana przez krzyś48 »

Offline Lutek

« Odpowiedź #18 dnia: 17 Grudnia 2015, 03:31:50 czas Polski »
Jak mozna byc "oburecznym"

No właśnie. Ja piszę prawą. Lewą swobodnie wspak, do czytania tylko z lusterkiem. :)

akwa-stolarz

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: 17 Grudnia 2015, 15:59:23 czas Polski »
Potwierdzam, że praca czołgiem jest upierdliwa. Zresztą większość szlifierek rzuca we mnie urobkiem :-(.  czasem jak tne coś na Pile stołowej to staje po prawej stronie culagi bo mi wygodniej.

wysłane przy użyciu tapatalk

Offline krit 6

« Odpowiedź #20 dnia: 17 Grudnia 2015, 17:58:04 czas Polski »
Też to mam. Piszą prawą, ale reszta to już lewa,choć nie zawsze. Wiele czynności wykonuję i prawą i lewą, ale lewą jest mi wygodniej i lepiej.  Najgorzej było w armii, bo strzelając z kałacha łuski wyrzucało we mnie. Bo mam też lewe oko dominujące.
Krzyś 48, lepiej jest pracować z leworęcznym, niż np. zabijać świniaka z zezowatym. I gdyby tak się stało, to nigdy mu go nie trzymaj, tylko ucieka jak najdalej.

Offline robson

« Odpowiedź #21 dnia: 17 Grudnia 2015, 18:17:06 czas Polski »
A ja z innej beczki , pracowałem na maszynach , które stworzył mańkut ,
największym problemem dla mnie była wyrówniarka ,ciężko było mi się wygiąć w lewą stronę  ;D

Offline Lutek

« Odpowiedź #22 dnia: 26 Grudnia 2015, 19:13:07 czas Polski »
Taką wyrówniarką pracuje się po japońsku.  ;D