22 Maja 2026, 10:46:12 czas Polski

Autor Wątek: Uslugi CNC -nietypowe wzory.  (Przeczytany 4319 razy)

Offline SpecPiotr

Uslugi CNC -nietypowe wzory.
« dnia: 04 Stycznia 2016, 16:30:14 czas Polski »
Nie wiem czy moge taki watek pisac wiec jesli robie zle to szef wszystkich szefow usunie ;)
Jak juz serwisant znajdzie blad ;) i maszyna ruszy chcielibysmy ja wykorzystac az frezy zaczna sie palic ;) Oferuje wiec nawet bardzo nietypowe rozkroje. Oferte kieruje na cala Polske. Zaczelismy troche na Niemcy ale na razie to drobiazgi (wrzucone w zalaczniku). W razie konkretnych pytan zapraszam na priv.
Pozdrawiam
Samo sie nie zrobi ale mogłoby sie samo wnosić.

Offline velsyster

Odp: Uslugi CNC -nietypowe wzory.
« Odpowiedź #1 dnia: 04 Stycznia 2016, 17:54:38 czas Polski »
Niepelna ta oferta. Co to znaczy nietypowe? Chyba do tego sluzy cnc ;) napisz cos wiecej, w jakich materialach tniecie itp. No i jakis wyznacznik ceny by sie przydal.

Offline SpecPiotr

« Odpowiedź #2 dnia: 04 Stycznia 2016, 18:02:43 czas Polski »
Bo to jeszcze nie oferta ;) Generalnie jestem w trakcie dogrywania spraw z calym parkiem maszynowym do ktorego uzyskalem dostep. Poki co wyceniam raczej indywidualnie a oferte bede na dniach przygowowywal.

Ciecie w mdf, plycie i drewnie poki co.

A co do slowa "nietypowe" to taki chlyt marketindody ;)
« Ostatnia zmiana: 04 Stycznia 2016, 18:04:42 czas Polski wysłana przez SpecPiotr »

Offline Lirorobert

• Administrator
  • Hero Member
  • Ocena +11/-0
  • View Gallery
    • Lirorobert
« Odpowiedź #3 dnia: 04 Stycznia 2016, 19:37:29 czas Polski »
Już kapuję. Zdobyczny kontakt i sprzęt z innego wątku?

Offline Coolman

« Odpowiedź #4 dnia: 04 Stycznia 2016, 19:45:08 czas Polski »
To zdobądź szablon do łączenia blatow skopiuj i wytnij a mysle ze będą chetni na taki zakup jesli cena będzie rozsądna a nie jak tych ogolnie dostepnych. Fajne szablony ma trend bodajże trend 1001 albo 1002 to się nazywa.

akwa-stolarz

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 04 Stycznia 2016, 19:55:40 czas Polski »
O, na taki szablon w rozsądnej cenie to i ja byłbym chętny.
Ogólnie na  szablony do frezarki miałbyś popyt na forum

wysłane przy użyciu tapatalk

Offline Coolman

« Odpowiedź #6 dnia: 04 Stycznia 2016, 20:06:29 czas Polski »
No wiec jak autor widzi dziura w rynku jest wiec tylko działać na szablony proponuje tali laminat z którego kabiny kiblowe w galeriach robią, hpl to sie chyba nazywa czy jakoś tak

Offline Artkor

« Odpowiedź #7 dnia: 04 Stycznia 2016, 20:33:48 czas Polski »
A ja bym poprosił o wycenę takiej kostki do jaskółczych ogonów jak Jarek robił z drewna w jednym z filmików.

Offline SpecPiotr

« Odpowiedź #8 dnia: 04 Stycznia 2016, 20:42:15 czas Polski »
Już kapuję. Zdobyczny kontakt i sprzęt z innego wątku?
??? Jaki zdobyczny ? Nadal stoje przed maszyna. Chcesz zdjecie z dzisiejsza gazeta ? :-)

A tak na powaznie to zycie sie do mnie usmiechnelo i z dnia na dzien pelny park maszynowy jest do dyspozycji. Powoli szukam klientow by wykorzystac to zaplecze
« Ostatnia zmiana: 04 Stycznia 2016, 20:49:48 czas Polski wysłana przez SpecPiotr »

Offline marcinatj

« Odpowiedź #9 dnia: 04 Stycznia 2016, 20:46:12 czas Polski »
Ja mam dużo tego laminatu

Offline marcinatj

« Odpowiedź #10 dnia: 04 Stycznia 2016, 20:50:09 czas Polski »
Na szablony do połączeń blatów trzeba uważać niewielka różnica w średnicy freza lub tulei kupującej daje opłakane efekty. Ja swój szablon robiłem 5 razy po czym okazało się że fabryczna tuleja kopiująca nie trzyma wymiaru.

akwa-stolarz

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: 04 Stycznia 2016, 20:53:30 czas Polski »
Na szablony do połączeń blatów trzeba uważać niewielka różnica w średnicy freza lub tulei kupującej daje opłakane efekty. Ja swój szablon robiłem 5 razy po czym okazało się że fabryczna tuleja kopiująca nie trzyma wymiaru.
Możesz coś więcej na ten temat?

wysłane przy użyciu tapatalk

Offline marcinatj

« Odpowiedź #12 dnia: 04 Stycznia 2016, 21:00:08 czas Polski »
Szablon projektujemy jako różnica średnicy freza i tulei kopiującej. Pisząc program na cnc podajesz wymiar docelowy a offset freza wylicza program. Przy szablonach linie docelową musisz wyliczyć sam, różnica między tuleja kopiującymi jest tak duża że po zrobieniu łączenia różnymi frezarkami o tych samych parametrach powoduje na łuku szczelinę ok 0,5 do 1 mm.

Offline Coolman

« Odpowiedź #13 dnia: 04 Stycznia 2016, 21:05:57 czas Polski »
Jesli jedna frezarka rohi obie ktawedzie wedlug jednago szablonu i złożymy ze szablon sie nie przesuwa wtedy nie powinno byc szczelin chyba ze tuleja jest "jajowata" a nie kolista

Offline marcinatj

« Odpowiedź #14 dnia: 04 Stycznia 2016, 21:17:28 czas Polski »
Ok to jest inna sprawa ja mówię o różnicy między średnicą tuleji i freza, tuleje są najczęściej wytwarzane na prasie a nie przez tokarza więc różnice między sobą a także producentami deklarujacumi te same średnice są zauważalne. O drobnym fakcie jak używanie tylkofreza o wymiarach nominalnych lub o zmiennych ostrzach z kalibracją wymiaru chyba nie muszę wspominać