Krajmesel ściągnę tą zanieczyszczoną warstwę i na sruugarke wrzucę czyste drewno.
Szkoda mi nie wykorzystać tego, które mi zalega w piwnicy, bo jest tego z 5m3 - mam już sporo planów z nim związanych, dlatego też szukałem pomocy przy znalezieniu relatywnie szybkiego i skutecznego sposobu na usunięcie zanieczyszczeń.
W związku z tym, że jest tego kilka m3 zużyje kilka szczotek nylonowych i papierów sciernych, ale myślę, że warto. Nie zapominam tez o czasie, ale i tu sobie poradzę.
Akwa-stolarz, jestem zadowolony z zakupu. 150kg, 3fazy, żeliwne blaty, jest bardzo stabilna z uwagi na wagę i ma mocny silnik. Silniki 3 fazowe są cichsze i wiesz, jak trzeba, to szeroki materiał - do tych 250mm - grubym zbiorem można przejechać bez obaw, że przymuli - tak jest z tymi tańszymi, chcesz zebrać z szerokiego elementu, to po pół milimetra trzeba wiele razy przejechać.
Może nawet kiedyś opiszę albo nagram jak się sprawuje, bo mój dzisiejszy opis pewnie nie rozwiewa pytań dotyczących tego sprzętu. Ale z tym trzeba poczekać bo jestem w trakcie remontu warsztatu, więc w nim pusto jest.
Cóż trzeba korzystać z takiego materiału jaki się ma, a ze mam deski z piachem, to nie potnę ich na opał. W tej stercie starych i zasyfionych desek ukrywają się kształty fajnych mebli itp.