15 Września 2026, 01:45:24 czas Polski

Autor Wątek: Drewutnia z Pomieszczeniem Gospodarczym  (Przeczytany 8729 razy)

Offline Dreluks

Odp: Drewutnia z Pomieszczeniem Gospodarczym
« Odpowiedź #15 dnia: 27 Września 2013, 23:48:33 czas Polski »
Witam,

Dzięki Panowie za opinie  ;)
No więc tak:

Jarku masz rację z tymi deskami tak jak właśnie Jakub napisał człowiek uczy się na błędach. Po skończonej realizacji każdej robię sobie jakby rachunek sumienia. Patrząc na zdjęcia i real pracę myślę co można było ulepszyć a co zmienić dla lepszego warunku wytrzymałości materiału w Naszych warunkach atmosferycznych. Jeśli chodzi o papę pod betoniki chłopaki zapomnieli podłożyć i wyszła lekka lipa  :( Jeśli chodzi o wypuszczenie dachu robimy mniej więcej w standardzie od 25 cm do 40 cm max. W zależności od położenia krokwi pod danym kątem.

Bellerophon doświadczenia nabieramy cały czas po przez nowe wyzwania co jest dla mnie piękną pracą. Uwielbiam gdy robimy tzw. całą przygotówkę na warsztacie, jedziemy montować i ten efekt gdy cała praca pnie się do góry ;) To aż serce się cieszy.

Jakubie nie trzeba nie wiadomo jak wielkiej armii do takich prac  :) Nie przesadzajmy. Jeśli chodzi o deski to tak jak napisałem wyżej Jarkowi. Macie rację
---------------------------------------

pozdrawiam,
Łukasz - Dreluks

Offline bellerophon

« Odpowiedź #16 dnia: 27 Września 2013, 23:55:26 czas Polski »
A ile mniej więcej czasu zajmuje wam montaż takiej konstrukcji już na miejscu?

Offline Dreluks

« Odpowiedź #17 dnia: 28 Września 2013, 00:04:17 czas Polski »
Witam,
Montaż u Nas zajmuje np tej Drewutni z pomieszczeniem gospodarczym 3 dni. Z pomalowaniem i cała obróbką. Najgorzej to wyjść z ziemi. A później to idzie samo:) Jak klocki LEGO.

pozdrawiam,
Łukasz - Dreluks

Offline bellerophon

« Odpowiedź #18 dnia: 28 Września 2013, 00:09:16 czas Polski »
Ale 3 dni to tylko sam montaż na miejscu u klienta? Czy łącznie z przygotowaniem materiału od stanu surowego?

Offline Dreluks

« Odpowiedź #19 dnia: 28 Września 2013, 00:26:53 czas Polski »
Witam,

Cały tydzień potrzebuje na zrobienie całej realizacji w tym montaż mówimy od poniedziałku do soboty włącznie.

pozdrawiam,
Łukasz - Dreluks

Offline krzyś48

« Odpowiedź #20 dnia: 28 Września 2013, 09:53:50 czas Polski »
 :)  Może to nie stosowne pytanko? ile trzeba stracić żeby być posiadaczem takowego domku   ;)

Offline Jakub

« Odpowiedź #21 dnia: 28 Września 2013, 10:19:06 czas Polski »
tydzień

W tydzień machniecie taką chałupkę ??? Od zera? W ilu ludzi?
Pozdrawiam Jakub.

Offline Dreluks

« Odpowiedź #22 dnia: 28 Września 2013, 10:41:42 czas Polski »
Witam,

Krzyś48 to zależy od konstrukcji i tzw. dodatków. Ta realizacja przedstawiona na zdjęciach kosztowała klienta 8500 zł.
Jakubie tak zgadza się od zera.  ;) ;) W 4 ludzi + 1 dojeżdżający na parę godzinek. Ja sam potrzebuje 1 dzień by zrobić całą konstrukcję na taki domek. Czyli wieniec dolny + legary, słupy, wieniec górny + legary na stryszek no i krokwie + pomalowanie. Kolejny dzień to drzwi czyli gniazda czopy, sklejenie, obróbka, pomalowanie + deski na ścianki listwy do ścianek, podłoga, listwy do kratek no i pomalowanie. 3 dzień okienko i pakowanie wszystkiego na montaż. No a tydzień wcześniej zamówiona już blacho dachówka. Tak to w skrócie wszystko wygląda ;D

pozdrawiam,
Łukasz - Dreluks

Offline Jakub

« Odpowiedź #23 dnia: 28 Września 2013, 10:46:15 czas Polski »
Aaa no w 4 i pół  :D człowieka to co innego :D O wiele za tanio ten domek.... Ja dla porównania za te balustrady wziąłem 7,5 tys  ;)
Pozdrawiam Jakub.

Offline amigorg

• Hero Member
  • Ocena +224/-6
  • Nie kupuj tego, co możesz zrobić sam.
  • View Gallery
    • Maszyny i projekty
« Odpowiedź #24 dnia: 28 Września 2013, 11:03:45 czas Polski »
Panowie, chyba zdradzacie tajemnice handlowe ;)

Offline JarekO

• Administrator
  • Hero Member
  • Ocena +26/-4
  • Centrum dowodzenia
  • View Gallery
    • Domidrewno.pl
« Odpowiedź #25 dnia: 28 Września 2013, 12:33:36 czas Polski »
Zgadza się... o pieniądzach porozmawiajcie na priva
----------------------------------------
Pozdrawiam
Jarek

Offline Dreluks

« Odpowiedź #26 dnia: 28 Września 2013, 14:24:52 czas Polski »
Witam,
Słuszna uwaga  ;) Dzięki

Jakubie napiszę tak. Wolę wziąść mniejszy zysk ale wiem i to jest sprawdzone, że dzięki 1 takiemu klientowi mam dodatkowo 2 roboty i jest potrójny zysk. Mam przykład z wczorajszego dnia. Robię altanę z pomieszczeniem gospodarczym i zdjęcia z tej realizacji też będą :P No i 3 klientów poprosiło mnie o pomiary bo potrzebują to wiatę na samochód, to płot z balustradami i altanę. Są zachwyceni Naszą pracą i Naszymi realizacjami. Każdy z Nich powiedział iż nie będą szukać firmy, która im to zrobi. Tylko czekają na Nas  :)

pozdrawiam,
Łukasz - Dreluks

Offline Jakub

« Odpowiedź #27 dnia: 28 Września 2013, 15:52:44 czas Polski »
Nie no jasne, że tak, ale trzeba tak robić by zarobić. Skoro Wam taka stolarka pasuje to róbcie ją jak najdłużej, ja jednak staram się ze wszystkich sił odciąć od balustrad czy altanek, ale one i tak wracają jak bumerang bo są dobrze zrobione i ludziom się podobają  ::) Staram się roboty nie odmawiać, zresztą sami widzicie, że z jednej strony ogrodówkę robię, balustrady, a z drugiej kuchnie i szafy (dzisiaj właśnie robiłem, wkrótce fotki) i ja się pytam się jak tu się w czymś wyspecjalizować?  ;D ;D Mam problem z tym na każdym kroku choćby z zakupem głupiej zagłębiarki, do jednego TS55 do innego TS75, co tu wybrać, wymyślić?.... Ale ważne, że robota jest i się komuś podoba i mnie się ta robota w sumie też podoba :D
Pozdrawiam Jakub.

Offline Dreluks

« Odpowiedź #28 dnia: 28 Września 2013, 16:09:17 czas Polski »
Witam,
Nie no jasne, ja się borykam z tym problemem na okrągło. W dzisiejszych czasach by być wyspecjalizowanym tylko i wyłącznie w jednym kierunku jest naprawdę ciężko. Co klient to inne zamówienie i nie raz jest tak że całkiem z innej beczki realizacja. Z Nami jest tak, że staramy się dogodzić każdemu klientowi. Jeśli potrzebuje zrobić schody czy drzwi to zrobimy. Jeśli Ogrodzenie czy balustrady to też zrobimy. Taki jest zawód w dzisiejszych czasach, jeśli chcemy mieć pieniądze to jak mój tata mawia "RĘKAWY ZAKASAĆ I DO ROBOTY".

pozdrawiam,
Łukasz - Dreluks

Offline Jakub

« Odpowiedź #29 dnia: 28 Września 2013, 16:15:57 czas Polski »
No nie do końca taki zawód bo są tacy stolarze, sam takich znam co są nastawieni tylko na np. schody czy nawet tylko kuchnie, ale oni mają ugruntowaną pozycję na rynku więc mogą sobie na taki luksus pozwolić, ja póki co na dorobku biorę prawie wszystko :D
Pozdrawiam Jakub.