12 Czerwca 2026, 14:09:15 czas Polski

Autor Wątek: Cześć i czołem!  (Przeczytany 2015 razy)

Offline maGGus

Cześć i czołem!
« dnia: 07 Lutego 2016, 22:16:11 czas Polski »
Witam wszystkich serdecznie!

Krótko o mnie: Andrzej, 45 wiosen, podkarpackie, kierowca, mało czasu- „ogólnie zarobiony jestem”
     Przyznaję się bez bicia że czytam Was od dłuższego czasu, a zarejestrowałem się dopiero  kiedy potrzebowałem oglądnąć zdjęcia   :-[.
Moje zainteresowanie stolarką zaczęło się od... ciesielki. Dwa lata temu w czasie długo planowanego grilla / ogniska wyszła  burza, zaczął padać deszcz, grad,  a może nawet zamieć i zawieja była:) tak dokładnie nie pamiętam, bo to nie był początek spotkania. W każdym razie postanowiłem zbudować jakieś zadaszenie. Na drugi dzień dowiedziałem się że obiecałem zbudować altanę.      Od tego czasu staram się mniej pić.                                                                                  Ale słowo się rzekło. ( co ja nie dam rady?- potrzymaj mi piwo!) Trzeba było kupić trochę drzewa, podstawowe sprzęty, i do pracy. W zimie  miewam troszkę więcej czasu więc do wiosny miałem wszystko wycięte, ostrugane, oszlifowane, wyfrezowane i powiercone. I tu mnie wzięło- spodobała mi się ta robota ( jak tylko zorientowałem się że nie jest zabronione używanie okularów, masek ochronnych i „słuchawek” - bo wcześniej nie byłem zachwycony). Z nastaniem ciepła- pęczki z betonu, „podłoga” z kostki i inne przygotowania. Potem wezwanie do brata i szwagra z prośbą o pomoc. Kiedy już wytrzeźwieliśmy wzięliśmy się za robotę i po kilku dniach i lekkich poprawkach altanka stanęła.        
Z budowli jestem bardzo zadowolony, ale jeszcze bardziej z odkrycia frajdy jakiej dostarcza praca z drewnem. Problemem jest chroniczny brak czasu i to że do wszystkiego muszę dochodzić sam, nie mam nikogo kto nauczył by mnie chociaż podstaw obróbki drewna i z tego powodu zdarza mi się „wyważać otwarte drzwi”. Tak więc jestem raczej stolarzem teoretykiem, bo ciałem stało się bardzo niewiele z moich pomysłów a pochwalić to zupełnie nie ma się czym. Ale tutaj pojawiacie się wy, wasze forum i rady na nim zawarte, oraz kanał yt  Dom i drewno.   CHWAŁA WAM ZA WSPANIAŁĄ ROBOTĘ!  Dzięki.

Jeszcze raz witam wszystkich, mam nadzieję że nikogo nie zanudziłem, pozdrawiam i wierzę że dowiem się od was jeszcze wielu ciekawych rzeczy.
                                                                                                                                                                                                                                    MaGGus.
Nie jestem człowiekiem w swoim wieku. Jestem człowiekiem w wieku kogoś o wiele młodszego.

mily68

• Gość
Odp: Cześć i czołem!
« Odpowiedź #1 dnia: 07 Lutego 2016, 22:18:36 czas Polski »
Witaj.
staram się mniej pić
Biorąc pod uwagę Twój zawód zabrzmiało to lekko makabrycznie.

kozio

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 07 Lutego 2016, 22:24:42 czas Polski »
Witam,
A ja sobie tak pomyślałem ile to alkoholu musi upłynąć żeby coś z drewna powstało ;D

Witam na forum.

Offline krist138

« Odpowiedź #3 dnia: 07 Lutego 2016, 22:27:54 czas Polski »
Witam

Offline krzyś48

« Odpowiedź #4 dnia: 07 Lutego 2016, 22:29:51 czas Polski »
Miło powitać  ;)

Offline SpecPiotr

« Odpowiedź #5 dnia: 07 Lutego 2016, 22:32:26 czas Polski »
Jak mogles zanudzic taka historia ? Witam i chce wiecej opowiesci o wspolnych robotach ze szwagrem  ;D
Samo sie nie zrobi ale mogłoby sie samo wnosić.

Offline maGGus

« Odpowiedź #6 dnia: 07 Lutego 2016, 23:32:01 czas Polski »
Właśnie w związku z moim zawodem, tak to u mnie wygląda- bardzo rzadko ale jak już, to aż do wyklucia się takich pomysłów ;)
Nie jestem człowiekiem w swoim wieku. Jestem człowiekiem w wieku kogoś o wiele młodszego.

Offline Lirorobert

• Administrator
  • Hero Member
  • Ocena +11/-0
  • View Gallery
    • Lirorobert
« Odpowiedź #7 dnia: 08 Lutego 2016, 00:05:00 czas Polski »
Witam

Offline sajo

« Odpowiedź #8 dnia: 08 Lutego 2016, 09:30:27 czas Polski »
Pierwszy projekt skrzynia? z dodatkowym zestawem nóg?

Klo

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 08 Lutego 2016, 09:34:56 czas Polski »
Witaj

Offline amikron

• Hero Member
  • Ocena +0/-0
  • Sol omnibus lucet
  • View Gallery
« Odpowiedź #10 dnia: 08 Lutego 2016, 12:26:06 czas Polski »