Witam was wszystkich serdecznie.
Nazywam się Rafał, mieszkam pod Krakowem, w stolicy wytwórstwa szczotek i pędzli (Siepraw).

Forum znalazłem niejako przypadkiem. Ostatnio odkryłem w sobie pociąg do dłubania w drewnie i po paru projektach robionych "z czapy" (taras, doniczki ogrodowe z pergolami) stwierdziłem, że jest to fajne i warto pogłębić wiedzę. Więc tradycyjnie zacząłem od przeglądania dziesiątek forów i filmów angielskojęzycznych (z doświadczenia wiem, że "obcokrajowcy" chętniej dzielą się wiedzą). Po jakimś czasie w rekomendacjach YouTube wyskoczył mi kanał Jarka a z stamtąd trafiłem tutaj. I spotkała mnie miła niespodzianka - filmy i forum pełne praktycznych informacji DIY, bez tradycyjnego "wiem, ale nie powiem"

. Pooglądałem, poczytałem i ostatnio zrobiłem prosty (ale nie do końca) drewniany parapet do łazienki. Miałem dosyć fochowców którzy przychodzili i twierdzili, że się nie da (bo okno między skosami w łazience robił chyba rzeźbiarz nowoczesny - kątów, poziomu nie ma NIGDZIE) albo mówili że się da ale za absurdalne kwoty. Parapet jest (jeszcze parę szczegółów do dopracowania), wszystkim gościom się podoba, więc jadę dalej z tym drewnem

Żeby tradycji stało się zadość, parę słów o sobie..
Wykształcenie prezydenckie, z zawodu dziennikarz (w niszowej tematyce) i mechanik samochodowy. A zainteresowania przeróżne - większość związana z "robieniem rękami" różnych rzeczy lub podróżami bliższymi i dalszymi (byle w spokojne miejsca)
Na razie czytam całe forum, przyswajam wiedzę a potem będę zadawał upierdliwe (ale mam nadzieje, że sensowe) pytania.
Pozdrawiam
Rafał J