Poszukiwania dalej trwają, wczoraj byłem w OBI i miałem okazję pomacać Celmę, absolutnie odradzam ! Cała uwalona olejem, złe połączenie ze stopą gwarantuje krzywe cięcie, sama stopa to paskudna wytłoczka, fakt że nie z cienkiej blachy ale za prawie 600zł (tyle kosztowała w OBI) można oczekiwać czegoś znacznie lepszego. Spasowanie plastików gorsze niż w niejednym tańszym o 70% chińczyku, po prostu katastrofa! Mam wiertarkę z Celmy i jestem bardzo zadowolony, ta pilarka to jakiś ponury żart.
Mogłem też pomacać Boscha PKS55 i 66, identyczne maszyny różniące się tylko wielkością tarczy. Różnica między nimi a Celmą to jakiś kosmos

Wszystko lepsze, spasowanie plastików, stopa, regulacja wysokości i kąta. Co prawda ceny w OBI to też jakiś kosmos ale umówmy się że to nie jest istotne

I tak zamierzam kupić przez internet. Zaskoczyła mnie natomiast Pilarka LUX-TOOL, marka własna OBI, dość dobrze wykonana, cena bardzo niska, wyglądała znacznie lepiej niż Celma.
LINK:
https://www.obi.pl/decom/product/LUX_Pilarka_tarczowa_HKS-1500_1500_W_190_mm/5797618Akurat są dostępne tylko w 2 marketach w Polsce z czego jeden obok mnie

Co o niej myślicie ? macie jakieś zdanie ?