27 Kwietnia 2026, 18:15:00 czas Polski

Autor Wątek: meble-płyta-wiercenie-wiertarka ATUT  (Przeczytany 21779 razy)

Offline mk_kosa

Odp: meble-płyta-wiercenie-wiertarka ATUT
« Odpowiedź #30 dnia: 06 Października 2017, 09:09:14 czas Polski »
sam efekt, czyli otwór, w porównaniu do maszyn stacjonarnych pewno niczym; w porównaniu do narzędzi ręcznych, szablonów i tzw. jigów - może dokładnością
ale tutaj zapewne różnica ma (w oczekiwaniu Autora urządzenia) tkwić w sposobie dojścia do tego efektu i stosunku nakładów finansowych do możliwości, które się otrzymuje

jeśli chodzi o pierwsze: precyzyjny odwiert otrzymuje się za pomocą stosunkowo prostego urządzenia
a w drugim wypadku otrzymuje się potencjalnie nieograniczone możliwości dokładnego wiercenia za relatywnie niewielkie pieniądze

ale trochę ja tak rozumuję, nie chcę w tym nijak wyręczać Autora

Offline Tomjar

« Odpowiedź #31 dnia: 14 Października 2017, 22:03:31 czas Polski »
Trzeba by poczekać aż Jarek dokończy serię filmików o niej i wtedy dopiero zrobić recenzję jak się sprawdza w praktyce. Też jestem ciekaw choć raczej nie kupię.
jeśli będzie taka możliwość poproszę również o recenzję. Zastanawiam się nad tym ustrojstwem :) dość poważnie.
eśli będzie taka możliwość poproszę również o recenzję. Zastanawiam się nad tym ustrojstwem  dość poważnie.
jeśli będzie taka możliwość poproszę również o recenzję. Zastanawiam się nad tym ustrojstwem :) dość poważnie.
Witam
Uczę się tej maszynki, trochę trzeba zmienić podejście do wiercenia, włączyć myślenie, ale przede wszystkim trzeba mieć te powierzchnie referencyjne oraz dystanse ogólnie uważam, że to dobry sprzęt. Chciałem kiedyś kupić kołkarkę ręczną i dobrze, że nie kupiłem bo ta wiertarka oprócz kołków potrafi jeszcze wiele innych rzeczy, wierci bardzo czysto i dokładnie, myślę, że to są dobrze wydane pieniądze. 

kwita

• Gość
« Odpowiedź #32 dnia: 27 Października 2017, 18:19:48 czas Polski »
Rozważałem zakup tego urządzenia ale wygrało domino. Czasem mogę odebrać formatki, pojechać do klienta z domino i odkurzaczem, trochę narzędzi i na miejscu złożyć szafę, kilka szafek... Z tym urządzeniem po prostu się nie da albo ja nie potrafię. Jakby było inaczej, nie przepłacałbym za domino 3-krotnie...Dla mnie 4000zł to dużo, ale mam już dosyć półśrodków. Od dawna byłem zainteresowany Atut'em bo fajny, polski i tańszy...Ale poza tym nic więcej. Długo zanim można go było kupić, gdzie części jak się zepsuje Mam doświadczenie ponad 20-letnie i biorąc kartkę, wypisując za i przeciw, Atut przegrał. Mam różne potrzeby, szafy, gablotki, większe, mniejsze... i dla mnie praca z Atutem to jak stolarz na montażu dużej kuchni z jedną wkrętarką i jednym aku. Niestety tak to widzę, bo znam specyfikę pracy.
Wielu z nas jest ograniczony (na szczęście warsztatem ;) ) powierzchnią swojego warsztatu a niestety jeśli chcemy pracować z większymi formatkami (sam wytwórca mówi o tym), potrzebny jest większy stół. Mój warsztat ma ok.50m2 i nie mam miejsca. Czy 4000 to dużo? Bardzo dużo, ale jeśli pomyślimy ile wydaje przeciętny palacz, zmieniamy smartfony co 2 lata, to jest niedużo ;)
Nie neguję Atuta, ale ileż można czekać na coś, co dostało Złoty Medal w 2015 roku. mamy koniec roku 2017 :)
« Ostatnia zmiana: 27 Października 2017, 18:33:07 czas Polski wysłana przez kwita »

Offline Lirorobert

• Administrator
  • Hero Member
  • Ocena +9/-0
  • View Gallery
    • Lirorobert
« Odpowiedź #33 dnia: 21 Sierpnia 2024, 23:03:58 czas Polski »
Czy jakieś opinie o tym produkcie ktoś może podać?