Bardzo dziękuję za podesłanie dwóch filmów.
Obejrzałem je uważnie.
Muszę ten temat zgłębić z podręczników i muszę zapoznać bardziej szczegółowa, ale początek jest pokazany w tym materiale filmowym .
Mam kilka takich pierwszych pytań :
1/ jak do tego tematu trzeba podejść od początku mam na myśli od samego projektu, podejrzewam że są firmy które projektują domy w technologii kanadyjskiej, i są też katalogi z takimi domami, więc w urzędach od strony pozwoleń można "przecierać szlaki " w zakresie pozwoleń .
2/pewnie z projektami w technologii kanadyjskiej "warsztatu " ok 6x8m lub 6x10 pewnie jest tak iż wymaga to opracowania projektu
indywidualnego
?
3/pierwsze , co przychodzi mi na myśl , to w przypadku "warsztatu w technologii kanadyjskiej" - czy nie wymaga to szczególnego zabezpieczenia w system bezpiecznego użytkowania, mam na myśli ochronę przeciwpożarową, ?
Kwestia odbioru takiego "warsztatu " i strona wydania zezwoleń? na co należy zwracać uwagę? i co jest konieczne?
oczywiście wiem że klimat domu z drewna i warsztatu Pana Jarka , jest dla mnie optymalny , ale jak należy się maksymalnie zabezpieczyć?
Nie wszystko jest dla mnie jasne jak od zewnątrz do wewnątrz powinna być zabezpieczona ściana takiego warsztatu? domu ?
jak to powinno być zrobione aby podłoga była położona , bezpiecznie ale muszę tutaj zagłębić się bardziej.
Jeszcze raz dziękuję za przesłanie tych linków z filmami , temat jest bardzo ciekawy.
PiotrM