09 Maja 2026, 19:32:02 czas Polski

Autor Wątek: Jakich sklepów unikać.  (Przeczytany 4403 razy)

Offline marek20

Odp: Jakich sklepów unikać.
« Odpowiedź #15 dnia: 08 Czerwca 2016, 12:43:38 czas Polski »
ja mam sporo rzeczy firmy na S i nawet nie narzekam kątownik nastawny miodzio Tylko to wadliwe imadło :P No cóż każdemu zdarzają się wpadki :P

Offline SpecPiotr

« Odpowiedź #16 dnia: 08 Czerwca 2016, 13:06:05 czas Polski »
Silverline to nie jest dobra marka o czym zreszta juz na forum pisalem ale. No wlasnie ale. Co innego jak cos jest taniego czyli nietrwalego a co innego jak Cie w h...a robia. Jak kupujesz katownik 90 to ma miec 90 a nie 88. Cos jest tansze to znaczy, ze np krocej posluzy aw SL maja swoja filozofie. Nie jestem prawnikiem i powiem na chlopski rozum. Wg mnie jest to towar niezgodny z umowa. Jesli szybciej sie zniszczy to jasne. Tansze i nikt nie gwarantuje, ze lata posluzy ale jesli kuzwa kupuje katownik 90 stopni to ma tyle miec. W innym przypadku powinni mnie o tym poinformowac zebym sam zdecydowal.
Przejechalem sie na katowniku i szablonie do blatow. Reklamacje zostaly olane. Smialo wiec moge NIEPOLECIC firmy silverline. Powiem nawet, ze jest to megabadziew a nawet skrajnie jakas forma oszustwa (bo tak sie poczulem).
Nie mnie pozywaja jak maja ochote. Firma silverline to syf. Omijac z daleka.
Samo sie nie zrobi ale mogłoby sie samo wnosić.

Offline prezio

« Odpowiedź #17 dnia: 08 Czerwca 2016, 13:28:19 czas Polski »
Pewnie masz racje - ale to nie Silverline cie olal tylko sklep nie uznajac gwarancji.
Ja mialem sciski ktore puszczaly i nie trzymaly. Napislaem do sklepu przyslali mi na swoj koszt nowe , ktore trzymaly.
Mialem miare metrowa metalowa elastyczna Faithfull - oczywiscie byla lukowala  - reklamowalem - przyslali nowa i prosili zebym sprawdzil i dal znac.
Sadze ze - fakt - Silverline nie jest najlepszej marki , ale da sie zyc. Ale czy to aby Silverline byl powodem twojej frustracji?
Co do kata - zgadzam sie ja ma byc 90 niech bedzie minimum  pomiedzy 89.9 a 90.1 - taka tolerancja ;) i powinien byc wymieniony ale to juz powinien robic sklep .
Sprobuj pisac do firmy lub dystrubutora w danym kraju w ktorym kupiles.
Wiekszosc produktow jest lifetime
https://www.silverlinetools.com/pl-PL/Support

Dodam tylko - ze wszystkie moje reklamacje na Silverline w sklepie zostaly uznane i nie musialem pisac do producetna. ale jak bede musial to oczywiscie napisze;)

Wiele zlego o powerfixie tez mozna powiedziec - ale tez sie da uzywac;)
Osobiscie uwazam ze mozna wiele rzeczy uzywac, jede daja latwiejsza prace nad innymi trzeba wiecej sie przylozyc.
Wazne jest jednak gdzie kupujesz i jakie masz wsparcie.
« Ostatnia zmiana: 08 Czerwca 2016, 13:31:02 czas Polski wysłana przez prezio »
------
Robert

PS. Przepraszam, jeżeli nie użyłem polskich liter. Powodem jest pisanie z telefonu bądź z tableta.

Offline SpecPiotr

« Odpowiedź #18 dnia: 08 Czerwca 2016, 14:09:53 czas Polski »
Generalnie mam zasade, ze nie pomawiam jesli nie jestem pewny. W moim przypadku sam dystrybutor byl wrecz wzorowy w swoim zachowaniu a ciala dala firma silverline. Jak nie zapomne to opisze swoja sytuacje z kompa.
Moze wynika to z tego, ze jestem osoba ktora docieka za bardzo. Po drugie jesli place za 90 st to ma byc 90. Nawet jesli za zlotowke. To juz problem producenta za ile sprzedaje ale jesli informuje mnie, ze bedzie 90 to tak ma kuzwa byc. Tak wiem. Jestem upierdliwy ale taki jestem.
Niestety zyjemy w czasach bylejakosci i akceptacji niedomowienia prawdy. Patrz wszystkie reklamy proszkow, plynow, operatorow komorkowych, ubezpieczalni etc etc.
Mimo swojego wieku wciaz nie zgadzam sie z takim traktowaniem i nawet jak dzwonie do orange z reklamacja czegos to domagam sie zwrotu kosztow polaczenia (sa poza abonamentem) i zwracaja.

Offline prezio

« Odpowiedź #19 dnia: 08 Czerwca 2016, 14:14:59 czas Polski »
To nie jest upierdliwosc to oczekiwania i jest to naturalne.
Nie wiem jak Silverline sie zachowuje. Ja tak jak pisalem - wymienili mi w sklepie w ktorym kupilem i nie bylo zadnego problemu.
Powiem wiecej nie odsylalem wadliwych scisko. leza gdzies pod sciana ;)
------
Robert

PS. Przepraszam, jeżeli nie użyłem polskich liter. Powodem jest pisanie z telefonu bądź z tableta.

Offline SpecPiotr

« Odpowiedź #20 dnia: 08 Czerwca 2016, 14:33:24 czas Polski »
Najtragiczniej na pewno nie jest bo inaczej firmy juz dawno na rynku by nie bylo. Reasumujac. Ty masz pozytywne doswiadczenia, ja negatywne a potencjalny przyszly klient sam przeanalizuje.

Offline jara

« Odpowiedź #21 dnia: 08 Czerwca 2016, 15:58:24 czas Polski »
Zgadzam się z piotrkiem w 100% -jak się kupuje kątownik 90 stopni ma być 90 stopni jeśli nie to powinni napisać tolerancja +-10%.  Ja kupiłem kątownik kombinowany którego musiałem przeszlifować by miał mniej więcej 90 stopni, do tego kupiłem aluminiowy kątownik dachowy którego nie sprawdzałem bo sobie myślałem skoro z jednego materiału to nie mogli go spieprzyć ale poczytałem forum i sprawdziłem to byłem w szoku jak można taki badziew zrobić - ani nie miał 90 ani 45 stopni. Kupiłem również sedniki i imadło, sedniki tępe aż mi wiertarkę grzeje i pali drewno a imadło z tego wszystkiego najlepsze ale drugi raz bym go nie kupił. Teraz sprowadziłem sobie z USA kątownik dachowy magnum 12" i pokazuje idealnie.

Offline kk111222

« Odpowiedź #22 dnia: 08 Czerwca 2016, 16:38:24 czas Polski »
Sklep to w świetle prawa profesjonalista. Który profesjonalność musi wykazać na każdym kroku (art 43 kc). Więc opisując nieprofesjonalność sklepu, sprzedawcy jakość oferowanego przez niego towaru opisujemy realną sytuację, która miała miejsce. Nie możemy z tego tytułu mieć jakich kol wiek problemów w świetle prawa. Inna kwestią jest już Polskie orzecznictwo w sadach. Inaczej też wygląda sprzedaż miedzy dwoma przedsiębiorcami, przedsiębiorcą a konsumentem lub miedzy dwoma konsumentami. Sprzedaż przez konsumenta wygląda inaczej bo nie jest on "profesjonalistą" i nie możemy wymagać od niego tyle co od firmy. Więc może zamiast czarnej listy sklepów można zrobić listę sklepów nieprofesjonalnych?