26 Kwietnia 2026, 17:39:17 czas Polski

Autor Wątek: Bosch REAXX  (Przeczytany 2806 razy)

Dentarg

• Gość
Bosch REAXX
« dnia: 17 Czerwca 2016, 09:00:29 czas Polski »
Wygląda, że jest w końcu konkurencja dla SawStop. I być może będzie dostępna w wersji 240V. SawStop nie ma :(.

Na razie nie widzę nawet polskiej ceny, w USA od 1300USD, czyli pewnie u nas będzie 10k PLN :(.

Offline futrzak

Odp: Bosch REAXX
« Odpowiedź #1 dnia: 17 Czerwca 2016, 09:10:22 czas Polski »
Nie wiadomo, czy w ogóle w Polsce będzie do kupienia.

Offline Robi

« Odpowiedź #2 dnia: 17 Czerwca 2016, 22:27:11 czas Polski »
Izzy, jak zwykle, miał fajny pomysł, tym razem jak są przetestować.

Zastanawiają mnie konsekwencje, takiego "strzału" na konstrukcję czy też precyzję działania np. po 3-5 strzałach.

Offline Jakacor

« Odpowiedź #3 dnia: 22 Kwietnia 2017, 10:44:08 czas Polski »
Ktos probowal kupic tego bosha w Polsce? Czyzby byl dedykowany tyko na rynek usa?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Dentarg

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 22 Kwietnia 2017, 21:45:08 czas Polski »
Jeszcze jakieś 2-3 miesiące temu, REAXX był zablokowany na rynku amerykańskim przez SawStopa + proces przeciwko boshowi o kradzież patentu. Także REAXXa szybko nie zobaczymy, bo najpierw miał być wysycony rynek USA a potem miała rozpocząć się sprzedaż w Europie. W sumie dziwne, że po zablokowaniu Bosch nie wrzucił produktu na rynek EU.

Chyba, że macie jakieś informacje, że coś się zmieniło w tej sprawie, sam chciałem REAXXa kupić, ale jak zobaczyłem w jakim stanie jest jego wprowadzanie na rynek, to stwierdziłem, że nie mam czasu czekać 2 lata i może sobie nie utnę ręki do tego czasu :).

Ogólnie to REAXX wygląda 100 razy lepiej niż SawStop (w sensie zasady działania) o ile nie chce się mieć dużej piły (cabinet saw).

Offline Jakacor

« Odpowiedź #5 dnia: 23 Kwietnia 2017, 00:43:56 czas Polski »
Dzięki Dentarg.
SawStopa też nie dostaniesz w Polsce więc na nowe patenty w dziedzinie bezpieczeństwa nie mamy co liczyć:(

mefjuu

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 23 Kwietnia 2017, 03:05:59 czas Polski »
Z drugiej strony, nie ściągał ktoś SawStopa z USA do PL?

Offline Gandalf

« Odpowiedź #7 dnia: 23 Kwietnia 2017, 14:22:56 czas Polski »
W jaki sposób jest wykrywane zagrożenie pracownika ?

daka

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 24 Kwietnia 2017, 07:54:10 czas Polski »
zajebiste naprawdę spoko ile razy się słyszało jak łebek z 15 lat chciał coś przeciąć a ojciec
nie ja to zrobię bo to niebezpieczne itp a tu proszę :D

Qiub

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 25 Kwietnia 2017, 23:20:27 czas Polski »
bosch wchodzi powoli na rynek pro, jak na razie nastepca gts 10 xc
1. brakuje wiekszego stolu, taki 125x125 bylby super
2. brakuje wozka z pos. na 1,5m nawet za doplata

powinni wydzielic 2 segmenty.
a) mobilny gdzie powinni zostawic tylko gts 10 xc albo tego reaxxa
b) stajonarny gdzie powinni zostawic to nowa tylko wieksza i z wozkiem bo co jak co ale ten wozek sie przydaje

Z konkurencja kapexa jest juz u nich niezle i taniej, na razie trzyma system ale to da sie przeskoczyc.
Trzeba teraz aby zrobili cos wiekszego od gtsa albo tego reaxxa tak z 2 razy i zwojuja w cholere wiekszy rynek

ciekaw jestem ile wytrzyma konstrukcja jak tak sie chowa w te 5ms, chociaz lepiej zeby spieprzylo pilare i koszt naprawy 1000pln niz urwalo palucha... to juz bezcenne ;D