26 Kwietnia 2026, 04:51:55 czas Polski

Autor Wątek: Sprzedam zestaw myśliwski z drewna  (Przeczytany 2041 razy)

Offline Cornelo

• Newbie
  • *
  • Ocena +0/-0
  • Kocham drewno :)
  • View Gallery
Sprzedam zestaw myśliwski z drewna
« dnia: 22 Czerwca 2016, 12:26:46 czas Polski »
Czy są tu jacyś myśliwi? :)
Własnoręcznie wykonany zestaw stół myśliwski - tutaj znajduje się jego pełna prezentacja i opis.
Normalnie cena tego zestawu to 2600 zł, ale powołując się na forum, daję rabat 2 stówki.

Offline Arek15

Odp: Sprzedam zestaw myśliwski z drewna
« Odpowiedź #1 dnia: 22 Czerwca 2016, 16:02:24 czas Polski »
tu to ciężko to sprzedać, żeby zobrazować :to jakbyś wszedł do cukierni i chciał cukiernikowi sprzedać ciastko:)nie kupi bo ma mnóstwo swoich, wie co za ile, i sobie może sam zrobić:) projekt jednak bardzo ładny i jakbym szastał kasą to bym sobie kupił:) jedyne co to pomyśl nad lepszym mocowaniem rogów do szklanek- bez urazy ale te paski skóry to trochę jak projekt na "plastykę"- może wytoczone pierścienie z drewna dały by radę?albo obszycie na krawędziach skóry?

Offline SpecPiotr

« Odpowiedź #2 dnia: 22 Czerwca 2016, 18:53:51 czas Polski »
A ja zapytam tylko z ciekawosci. Czym wypelniles srodek pomiedzy balikami ?
Samo sie nie zrobi ale mogłoby sie samo wnosić.

Offline marcin6391

« Odpowiedź #3 dnia: 22 Czerwca 2016, 20:45:49 czas Polski »
tu to ciężko to sprzedać, żeby zobrazować :to jakbyś wszedł do cukierni i chciał cukiernikowi sprzedać ciastko:)nie kupi bo ma mnóstwo swoich, wie co za ile, i sobie może sam zrobić:) projekt jednak bardzo ładny i jakbym szastał kasą to bym sobie kupił:) jedyne co to pomyśl nad lepszym mocowaniem rogów do szklanek- bez urazy ale te paski skóry to trochę jak projekt na "plastykę"- może wytoczone pierścienie z drewna dały by radę?albo obszycie na krawędziach skóry?

Bardzo delikatnie to ująłeś.....
Ja bym to zrobił bardziej dosadnie....

Offline wstefan

« Odpowiedź #4 dnia: 22 Czerwca 2016, 21:47:59 czas Polski »
SpecPiotr: żywica akrylowa bezbarwna (najprawdopodobniej Epidian 601:)
robię teraz blat do stołu kawowego z podobnym elementem :) jak się uda będą fotki :D ale nie zaśmiecam już wątku

Offline abyss

« Odpowiedź #5 dnia: 23 Czerwca 2016, 11:00:00 czas Polski »
tu to ciężko to sprzedać, żeby zobrazować :to jakbyś wszedł do cukierni i chciał cukiernikowi sprzedać ciastko
Najprościej spróbować na forum myśliwskim :)

Offline pgrzegorz

« Odpowiedź #6 dnia: 23 Czerwca 2016, 12:42:25 czas Polski »
Piękny stół i zastawa, widać sporo pracy włożonej. Tak z ciekawości co to za drewno na blatach? ciekawe usłojenie .

Offline marcin6391

« Odpowiedź #7 dnia: 23 Czerwca 2016, 13:44:31 czas Polski »
Strzelam, że to olcha ...
Mnie bardziej ciekawi, jak on sie sprawuje i wygląda po dłuższym czasie, bo dużo bielu widzę ....

Offline Cornelo

• Newbie
  • *
  • Ocena +0/-0
  • Kocham drewno :)
  • View Gallery
« Odpowiedź #8 dnia: 24 Czerwca 2016, 17:54:19 czas Polski »
Cześć. To zacznę od początku :)
Nie znałem specyfikacji forum, myślałem, że to bardziej połączenie cukierników i smakoszy :) Teraz wiem, że to bardziej forum osób, które robią w drewnie. Ale pochwalić się zawsze warto :)

Co do wypełnienia, to dokładnie, jak kolega odpowiedział, była to żywica.

Blat z olchy (widzę, że sobie nie poodpowiadam :D ).

Mocowanie kufli - wierzcie, ale jest solidne, ta skóra miała być w zamyśle trochę inne, taka bardziej gładka, a ta jest trochę włochata. Nic straconego, można też pokombinować coś z drutem, trochę ciągnie mnie do obróbki metalu.

Drewno będzie zachowywać się dobrze, bo jest suszone. Jest to oczywiście "stolik kawowy" i bardziej dekoracyjny niż użytkowy i o ile po brzegi bym go nie zastawiał, to te kilka kufli i kieliszków na pewno będzie na nim godnie stać :)