23 Kwietnia 2026, 04:23:48 czas Polski

Autor Wątek: Narzędzia z Biedronki :)  (Przeczytany 17884 razy)

Offline jasiop

Odp: Narzędzia z Biedronki :)
« Odpowiedź #15 dnia: 12 Stycznia 2017, 19:58:53 czas Polski »
Jasio P - Rzeszów

Offline michal4823

« Odpowiedź #16 dnia: 12 Stycznia 2017, 20:07:34 czas Polski »
Już myślałem, że będą wkrętarki sieciowe, ale tu rozczarowanie, może przy następnej gazetce uda się upolować :)

Offline przemoprzem

« Odpowiedź #17 dnia: 16 Stycznia 2017, 13:02:56 czas Polski »
Jeśli chodzi o wkrętarkę 10,8V za ok 120 zł chyba kiedyś była to szału nie ma. Generalnie na
+: LiOn, blokada wrzeciona, mała/poręczna.
-: spory luz na uchwycie - kiwa się na boki znacznie, więc precyzja słaba. Da się dokupić akumulator w ogóle?

Offline marcin6391

« Odpowiedź #18 dnia: 20 Stycznia 2017, 10:08:47 czas Polski »
Mnie tylko latarki podeszły - reszta lipna...

Offline kqamil

« Odpowiedź #19 dnia: 08 Marca 2017, 19:29:31 czas Polski »

Offline swfr

« Odpowiedź #20 dnia: 08 Marca 2017, 20:51:50 czas Polski »
Przedłużacz 15 m.
Wart 50 zł.
Gruby bo przewody 1,5 mm a to dzisiaj raczej rzadkie.

Offline jasiop

« Odpowiedź #21 dnia: 08 Marca 2017, 22:16:14 czas Polski »
Jasio P - Rzeszów

kwita

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: 08 Marca 2017, 22:26:02 czas Polski »
Przedłużacz 15 m.
Wart 50 zł.
Gruby bo przewody 1,5 mm a to dzisiaj raczej rzadkie.
Przedłużacz ma 10m. W castoramie są w podobnej cenie, 20m za 97zł, też 3x1,5.
Osobiście wolę zrobić sam, nie przepadam za wtyczkami zalewanymi, bardzo awaryjne, często się grzeją... Z doświadczenia wiem, że w przypadku przewodów i prądu nie należy zbytnio oszczędzać. Szczególnie w warsztatach, jakie by nie były :)

Offline pigmey

« Odpowiedź #23 dnia: 08 Marca 2017, 22:29:14 czas Polski »
Mam tą wkrętarkę sieciową - dałem za nią w wyprzedaży noworocznej 39 zeta - jak dla mnie rewelacja w takiej cenie. Jedynym minusem jest brak hamulca ale mi to akurat nie przeszkadza.
Zestaw wkrętaków (te same tylko w innym holderze) kosztował mnie wtedy 15zł - również uważam, że są ok.
Jeśli zaś chodzi o przedłużacze to jeśli rzeczywiście maja przewody 1,5mm2 to są warte tej ceny.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Offline swfr

« Odpowiedź #24 dnia: 09 Marca 2017, 13:30:59 czas Polski »
Przedłużacz ma 10m. W castoramie są w podobnej cenie, 20m za 97zł, też 3x1,5.
Tak jak pisałem wyżej, przedłużacz ma 15 m. Mówię o tym luźnym, nie na bębnie

Offline leśny człowiek

« Odpowiedź #25 dnia: 09 Marca 2017, 15:23:43 czas Polski »
Co do wkrętarki z biedronki, to porównajcie zdjęcia z tych linków:
http://www.biedronka.pl/pl/product,id,38668,name,wiertarko-wkretarka-sieciowa
http://allegro.pl/wkretarka-wiertarka-sieciowa-800w-elektryczna-309f-i6641341535.html
Chyba poczekam na przecenę, o której pisał kolega Pigmey, bo póki co chińczyki w innych kolorach z allegro tańsze. Czasami taka sieciowa by się przydała.

Offline jasiop

« Odpowiedź #26 dnia: 09 Marca 2017, 21:35:56 czas Polski »
Odn. tej wkrętarki - max obroty tylko 750.
Parametr ten w zasadzie dyskwalifikuje to narzędzie do wiercenia - wiem bo próbowałem ;-)
Jasio P - Rzeszów

MChObi

• Gość
« Odpowiedź #27 dnia: 09 Marca 2017, 21:55:17 czas Polski »
Odn. tej wkrętarki - max obroty tylko 750.
Parametr ten w zasadzie dyskwalifikuje to narzędzie do wiercenia - wiem bo próbowałem ;-)

Dlatego to są Wkrętarki nie wiertarki :P

Offline Robi

« Odpowiedź #28 dnia: 09 Marca 2017, 22:10:56 czas Polski »
Mam taką pod nazwą eurotec już 3-4 lata i działa bez zarzutu. Kilka razy w roku trochę inaczej słychać silnik, ale nigdy nic się nie stało.

Myślę że już o tym wiecie, a kto nie wie niech zapamięta. Większość rzeczy czy to tych bardziej i mniej markowych pochodzi z Chin. Do tego pochodzą często z tej samej fabryki. Szczególnie wtedy gdy mają podobny kształt, wygląd, wspólne cechy.
Załóżmy że chcesz kupić kontener wkrętarek o nazwie A. Dostajesz katalog części które podlegają modyfikacjom dla danej wkrętarki i cennik ile każda z tych modyfikacji kosztuje. Do tego długość i typ gwarancji, wybór opakowania typu np. walizka oraz karton oraz akcesoria. W sumie mnóstwo zmiennych, które decydują że produkt końcowy jest "niepowtarzalny". Na dzień dzisiejszy mówimy o każdym aspekcie naszego życia, od łyżki silikonowej po komórkę, nawigację, skarpetki itd. Takich Januszy biznesu na allegro jest mnóstwo, wymyślają nazwę firmy/produktu/logo zamawiają to czym chcą handlować i na rynek.
Nieopłacalny może być chyba tylko koszt transportu czyli tyczy się to rzeczy bardzo ciężkich, dużogabarytowych, specyficznych.
Następny nowy typ strategi który widzę np. w liroy-u to wycofują większość znanych produktów/producentów i wstawiają TYLKO swoje produkty najczęściej w kosmicznych cenach. Lub zostawiają towar najdroższego producenta, a ceny swoich produktów równają do jego cen minus 1-3%. Przy czym wiadomo ich produkty są produktami z pierwszej części mojego posta.

Np. moja wkrętarka miała kabel z najgorszego kawałka miedzi (o ile to była miedź) tak sztywnego że lekko miękki robił się tylko w upały i dodatkowo był bardzo krótki, chyba 1,5 m. Wywaliłem go i włożyłem 8 m gumowego. Ogólnie jestem zwolennikiem narzędzi z kablem i dopiero teraz kupiłem pierwszą wkrętarkę z lidla bateryjną. Zrobiłem test obu na moim nowym projekcie. Niestety ta z lidla poległa. Bateria odcinała zasilanie przy dużym obciążeniu, a sama wkrętarka delikatnie śmierdziała. Prądowa wkrętarka dała radę choć ledwo ledwo. Pozostanę przy kablu.

Offline bennyT

« Odpowiedź #29 dnia: 19 Maja 2017, 10:32:33 czas Polski »
Ktoś wie czy ta seria będzie wznawiana jeszcze?