12 Czerwca 2026, 17:37:57 czas Polski

Autor Wątek: 447LX MAKITA ODKURZACZ PRZEMYSŁOWY recenzja  (Przeczytany 5381 razy)

Offline Andriu

447LX MAKITA ODKURZACZ PRZEMYSŁOWY recenzja
« dnia: 03 Sierpnia 2016, 11:35:04 czas Polski »
mój nowy nabytek,  447LX MAKITA ODKURZACZ PRZEMYSŁOWY  bezobsługowy, bezworkowy zastąpił  odkurzaczyk  lidlowski   
opis
Automatyczny system uruchamiania do pracy z innym elektronarzędziem z mocą przyłączeniową do 2.400W
•Odkurzanie na mokro i na sucho
•Zabezpieczenie pływakowe do odkurzania na mokro
•Poziom hałasu tylko 57dB
•Regulacja siły ssania
•Automatyczny system czyszczenia filtra

posiada  dwa węże  grubszy   i  mocniejszy do  odkurzania fi 36 i długości 4 m oraz drugi  lekki   super  giętki  z  końcówką  obrotową jak na zdjęciu fi 28 dług 3,5.
Sprawdził się przy ostatniej realizacji kuchni   sprzątał  gips po  gipsowaniu, może współpracować z żyrafą,  wyrywałem parapety   i cały gruz  odkurzałem nim i przy  grubej rurze  zbierał  kawałki cegły nawet o średnicy   2,5 cm. Najbardziej jestem zadowolony, iż fajnie współpracuje  z zagłębiarką mafela,  końcówka  węża do elektronarzędzi  posiada  oring  gumowy który  świetnie  trzyma  rurę odkurzacza  w wylocie narzędzia.  Poprzednia  rura  była sztywna  i często wypadała  podczas cięcia zagłębiarką.
Najlepsza funkcja  to otrząsacz, włącza się  co jakieś  30 sekund oraz automatycznie częściej jak  więcej  drobnego pyłu  ciagnie.
Już nie muszę kupować  worków jak przy poprzednim odkurzaczu  tylko  zakładam worek foliowy na śmieci.
ma możliwość podłączenia elektronarzędzia z poborem mocy  do 2400 W
Sam pobiera wg. danych  z instrukcji  od 1200-1500 W
siła ssania 3600l/min, pojemność zbiornika 45 l.
niestety  jest ciężki sam  waży coś  15 kg.   

jestem super zadowolony

Offline Grzegorz58

Odp: 447LX MAKITA ODKURZACZ PRZEMYSŁOWY recenzja
« Odpowiedź #1 dnia: 03 Sierpnia 2016, 15:36:49 czas Polski »
Za tę cenę każdy MUSI być zadowolony. Też planuję zakup jakiegoś odkurzacza ale cena tego przeraża.

Offline Andriu

« Odpowiedź #2 dnia: 03 Sierpnia 2016, 21:06:20 czas Polski »
ja kupiłem w promocji prawie 800 stów  taniej.

Offline studio tata

« Odpowiedź #3 dnia: 03 Sierpnia 2016, 21:46:10 czas Polski »
ja mam uzywam od paru lat 446lx , dobry sprzet :)

Offline Andriu

« Odpowiedź #4 dnia: 04 Sierpnia 2016, 08:26:38 czas Polski »
dla mnie najważniejsze jest to, że nie musze dokupować worków za  które poprzednio płaciłem  około 11 zł za sztukę.  i średnio worek na jedną robotę  wystarczał. już nawet zamierzałem wszyć  zameczek do tamtych worków  ale  nie nadają się  do  kolejnego używania bo się normalnie zapychają. Poza tym odkurzacz  jest  cichy w porównaniu do lidlowskiego a  do  Matrixa  którego kiedyś kupiłęm do siebie na  budowę  to  niebo a ziemia  przy tamtym  musiałem zakładać  nauszniki, bo inaczej  przez kilka godzin  piszczało mi w uszach.

Marcin M

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 04 Sierpnia 2016, 13:20:43 czas Polski »
A jak Ci się sprawują worki na śmieci? Nie zapychają filtra, nie oblepiają się na nim?

Offline Grzegorz58

« Odpowiedź #6 dnia: 04 Sierpnia 2016, 18:18:25 czas Polski »
ja kupiłem w promocji prawie 800 stów  taniej.
... chyba, że tak. Może wiesz czy przypadkiem, gdzieś, nie ma jeszcze takiej promocji?

Offline Andriu

« Odpowiedź #7 dnia: 05 Sierpnia 2016, 07:41:30 czas Polski »
kupoałem na makitasklep.pl

Offline Grzegorz58

« Odpowiedź #8 dnia: 05 Sierpnia 2016, 08:02:37 czas Polski »
dzięki, będę tam częściej zaglądał, może się coś trafi po super cenie.

Offline marek20

« Odpowiedź #9 dnia: 08 Sierpnia 2016, 22:12:41 czas Polski »
patrzę i myślę sobie oo fajny odkurzacz ciekawe ile kosztuje Czytam dalej ooo rura 4m wow na cały warsztat starczy czytam dalej ja kupiłem 800 zł taniej I tak myślę to jaka jest jego cena ?? Festoola pewnie za to nie kupię Wchodzę w googla i mi wyskakuje prawie 3500zł !!!!! I pomyślałem O ja pie*****

Offline ZIOMAN

« Odpowiedź #10 dnia: 16 Listopada 2016, 21:05:20 czas Polski »
Ale ten odkurzacz to licencja hilti, posłuży Tobie wiele lat. Nie zajedziesz go nawet gipsem.