26 Czerwca 2026, 19:19:06 czas Polski

Autor Wątek: Najnowsze wątki  (Przeczytany 4096 razy)

Offline lemonmint

Najnowsze wątki
« dnia: 18 Kwietnia 2013, 13:13:15 czas Polski »
Witam.
Wydaje mi się , że wcześniej czy później (raczej wcześniej jeśli forum będzie rosnąć tak szybko)
potrzebna będzie funkcja - pokaż najnowsze wątki (rozumiem, że pokaż wiadomości od ostatniej wizyty dotyczy tylko odpowiedzi na własne posty)
Funkcja "pokaż najnowsze wątki" pozwoli (komuś kto wchodzi na forum po pewnej przerwie) ogarnąć, co się dzieje, a nie przeglądać całego forum
aby znaleźć wątek, gdzie akurat trwa dyskusja.
Myślę, że wielu z Nas zagląda tu nie tylko po to aby coś wstawić, coś konkretnego znaleźć, ale głównie aby "pogadać" być , że tak powiem "on the wire" z innymi forumowiczami.
Pozdro.
Lemonmin

Offline Jakub

Odp: Najnowsze wątki
« Odpowiedź #1 dnia: 18 Kwietnia 2013, 18:35:19 czas Polski »
Wydaje mi się, że pytasz o funkcję która już istnieje i nazywa się: ,,Pokaż wiadomości od ostatniej wizyty." Pokazuje wszystko co pojawiło się podczas naszej nieobecności.
Pozdrawiam Jakub.

Offline lemonmint

« Odpowiedź #2 dnia: 18 Kwietnia 2013, 20:33:33 czas Polski »
A mnie się nie wydaje.
Napisałem przecież, że "pokaż wiadomości od ostatniej wizyty" pokazuje tylko odpowiedzi na Twoje posty.
A gdy przez jakiś czas nic nie pisałeś, to co zobaczysz?
Na pewno nie to co, aktualni dzieje się na forum.
Tylko odpowiedzi na Twoje posty sprzed 2-ch tygodni, o ile ktoś Ci odpowie.
Mi chodziło o coś innego. Prawda? 8) 8)
Poza tym  "ostatnie wątki/posty" można ograniczyć np. do ostatnich 10-ciu, do 2-ch tygodni wstecz i.t.p.
Chodzi mi o to, że forum możę się bardzo rozwinąć (oby) i bez tej funkcji zgubimy się.
Zobacz jak to działa na forum elektroda.pl (to nie reklama, tyko przykład) :)
« Ostatnia zmiana: 18 Kwietnia 2013, 20:39:14 czas Polski wysłana przez lemonmint »

Offline perpetoom

« Odpowiedź #3 dnia: 18 Kwietnia 2013, 23:15:35 czas Polski »
Możesz zasubskrybować sobie RSS'y z forum - będziesz wtedy na bieżąco niezależnie od tego czy jesteś zalogowany, czy nie.

Offline Jakub

« Odpowiedź #4 dnia: 18 Kwietnia 2013, 23:25:00 czas Polski »

Napisałem przecież, że "pokaż wiadomości od ostatniej wizyty" pokazuje tylko odpowiedzi na Twoje posty.
 [...] Zobacz jak to działa na forum elektroda.pl (to nie reklama, tyko przykład) :)

Chyba jednak się mylisz ;) są dwie funkcje: jedna pokazuje odpowiedzi w tematach w których się brało udział, a druga wszystkie napisane podczas naszej nieobecności posty, tematy także te w których nie braliśmy udziału. Co do elektrody to mam tam konto ;)
Pozdrawiam Jakub.

Offline lemonmint

« Odpowiedź #5 dnia: 18 Kwietnia 2013, 23:26:10 czas Polski »
Dobra.
Poddaję się. :-\

Offline Jakub

« Odpowiedź #6 dnia: 18 Kwietnia 2013, 23:28:57 czas Polski »
Tutaj nie ma się co poddawać czy nie, tylko chciałem koledze wskazać, że jest taka funkcja i dzisiaj się upewniałem i działa.
Pozdrawiam Jakub.

Offline gołąb

« Odpowiedź #7 dnia: 03 Maja 2013, 23:31:48 czas Polski »
Mi natomiast brakuje dinksu, który po kliknięciu czytanego wcześniej tematu do pierwszej nie czytanej przeze mnie wiadomości. Inaczej trzeba sobie szukać gdzie się skończyło czytać dany wątek, teraz jest OK ale co będzie później, gdy forum się rozrośnie?

Offline tomekz

• Moderator
  • Hero Member
  • Ocena +65/-7
  • View Gallery
« Odpowiedź #8 dnia: 04 Maja 2013, 07:19:03 czas Polski »
A mnie  cytowania  selektywnego .

Offline JarekO

• Administrator
  • Hero Member
  • Ocena +26/-4
  • Centrum dowodzenia
  • View Gallery
    • Domidrewno.pl
« Odpowiedź #9 dnia: 04 Maja 2013, 09:50:21 czas Polski »
A mnie...

tomekz - wystarczy jak po daniu cytatu usuniesz sobie co zbędne
----------------------------------------
Pozdrawiam
Jarek

Offline JarekO

• Administrator
  • Hero Member
  • Ocena +26/-4
  • Centrum dowodzenia
  • View Gallery
    • Domidrewno.pl
« Odpowiedź #10 dnia: 04 Maja 2013, 09:55:31 czas Polski »
Mi natomiast brakuje dinksu, który po kliknięciu czytanego wcześniej tematu do pierwszej nie czytanej przeze mnie wiadomości. Inaczej trzeba sobie szukać gdzie się skończyło czytać dany wątek, teraz jest OK ale co będzie później, gdy forum się rozrośnie?

Takie coś chyba nie istnieje. Wchodzisz w dany wątek (ma on np 20 wpisów). Wychodzisz. Następnego dnia wchodzisz w ten sam wątek i skrypt przenosi Cie do wpisu 21 (z np. 30).  Ktoś widział taką funkcję gdzieś na innych forach?
----------------------------------------
Pozdrawiam
Jarek

Offline tomekz

• Moderator
  • Hero Member
  • Ocena +65/-7
  • View Gallery
« Odpowiedź #11 dnia: 04 Maja 2013, 13:45:40 czas Polski »

tomekz - wystarczy jak po daniu cytatu usuniesz sobie co zbędne

Wiem że  można usuwać zbędne , ale jest to kłopotliwe , oraz gdy chcemy odpowiedzieć   w jednym poście kilku kolegom
dobrze by było by po otwarciu posta automatycznie ukazywał się ostatni  wpis i zaznaczone wyraźnie ostatnie nieprzeczytane .
Jeszcze jedno , jak wchodzę w  „ pokaż wiadomości od ostatniej  wizyty „ by była taka możliwość od razu zaznaczyć jako wątek przeczytany jeśli w danej chwili mnie on nie interesuje

Offline gołąb

« Odpowiedź #12 dnia: 04 Maja 2013, 21:21:44 czas Polski »

Takie coś chyba nie istnieje. Wchodzisz w dany wątek (ma on np 20 wpisów). Wychodzisz. Następnego dnia wchodzisz w ten sam wątek i skrypt przenosi Cie do wpisu 21 (z np. 30).  Ktoś widział taką funkcję gdzieś na innych forach?

Jarku, jakby to powiedzieć... :) na mancie jak klikasz "zobacz posty nieprzeczytane" to pokazują Ci się wątki z nieczytanymi przez Ciebie postami. Kiedy klikasz w konkretny wątek przenosi Cię do pierwszego nieczytanego przez Ciebie postu.