24 Kwietnia 2026, 23:19:27 czas Polski

Autor Wątek: Piła uniwersalna PARKSIDE PTS 480 A1  (Przeczytany 20684 razy)

Offline Bladepoland

Odp: Piła uniwersalna PARKSIDE PTS 480 A1
« Odpowiedź #30 dnia: 09 Maja 2017, 21:33:08 czas Polski »
Panowie zauważcie, że Qiub zaczął cała tę rozmowę w ODPOWIEDZI na post z 2013 roku. Cała reszta dyskusji jest akurat w tym temacie niepotrzebna. Amigorg opisał bardzo fajnie urządzenie, uprzedzając, że jest dla amatorów. Kropka. Dyskusja powinna dotyczyć tego konkretnego sprzętu, nawet z lekkim off topem, a nie roztrząsania jakie to g...o w porównaniu do firmy X. Lepiej jest mieć to na co cię stać, niż nie mieć nic. Nie sztuką jest mieć sprzęt za tysiące złotych, lecz umieć go wykorzystać. Doskonałym przykładem jest Amigorg, który potrafi wykorzystać zarówno profesjonalny jak i amatorski sprzęt do robienia bardzo profesjonalnie wyglądających realizacji.
Jeśli nie masz czego robić, nie rób tego tutaj...

Qiub

• Gość
« Odpowiedź #31 dnia: 09 Maja 2017, 23:39:20 czas Polski »
@Paweł 46 powaliles mnie argumentami...  zreszta podobnie jak wiekszosc userow ktora owego czasu krzyczala ;D "festoolowiec jeden!!! Jak mozna tak na forum... taka reklame, wstydz sie, wiesniak, ..."

Okazuje sie ze i tak wiekszosc jedzie na przynajmniej jednym sprzecie festoola ;D co najlepsze niektorzy go wychwalaja jak to mieli gorszy a przeszli na lepszy i jest cacy :D

@wojo72 - juz zamowilem hydrogumonapawarke firmy best in test i zamierzam nia pociac i spalic tego hammera... powinno sie udac o ile opanuje zimna fuzje ;D

@cumbajszpil - i to wlasnie sie mnie podoba, **bac biede ;D

@amigorg i to jest wlasnie TA odpowiedz na ktora wszyscy czekali... nie tak jak ja ;D  ale wiekszosc obroncow demokracji i racji stanu ;D a przy okazji jakiej tarczy uzywales do drewna i jakiej teraz uzywasz. Nie pisz firmy tylko napisz czy lepsza czy gorsza. Jesli oryginal to tez napisz.. nie uzywaj nazw firm ;D bo podsluchuja :D

@krzyś48 ja dalem trucizne ... a oni ja rozlali ;D

@m_kola

kerry

• Gość
« Odpowiedź #32 dnia: 10 Maja 2017, 07:15:33 czas Polski »
Qiub, Ty jesteś ten z lewej czy z prawej? :)

Qiub

• Gość
« Odpowiedź #33 dnia: 10 Maja 2017, 07:49:08 czas Polski »
Qiub, Ty jesteś ten z lewej czy z prawej? :)

co za roznica - smiech to zdrowie ;D

Offline krzyś48

« Odpowiedź #34 dnia: 10 Maja 2017, 16:34:42 czas Polski »
Czyli z lewej ;D
Ten z prawej,tylko się szczerzy :P

Offline Johny Mnemonic

« Odpowiedź #35 dnia: 10 Maja 2017, 18:05:25 czas Polski »
Cytat: krzyś48
Paraksajdy dla amatorów
Fesstule  dla fachowców

Wychodzi na to, że ja to ni pies ni wydra  :'(
Parksajdów nie mam do Feestuli wzdycham i jak tu żyć - jak żyć pytam ?

;)

Qiub

• Gość
« Odpowiedź #36 dnia: 10 Maja 2017, 22:30:45 czas Polski »
Nie jecz jak baba... :p

Dam Ci ferma lamelownice... troche sie rozpadla ale jakos to bedzie ;D na zachete dodatkowo 2 butelki wina Czarny Bynx (podrobke wina Czarny Byk) oraz plakietke z napisem OCHRONIARZ ktora zawsze mozesz wymienic na uzywana opone do stara  :P

Offline amigorg

• Hero Member
  • Ocena +224/-6
  • Nie kupuj tego, co możesz zrobić sam.
  • View Gallery
    • Maszyny i projekty
« Odpowiedź #37 dnia: 11 Maja 2017, 07:51:40 czas Polski »
Panowie, może już dość - wśród tej masy wpisów jakoś zaginęła ta moja pilareczka, a przecież to o niej jest wątek :)

Offline arturs

« Odpowiedź #38 dnia: 07 Października 2018, 10:07:04 czas Polski »
Pozwólcie że odświeżę ten zakurzony wątek.. mianowice zagłębiareczka wczoraj u mnie zastrajkowała..
możliwe że ją nieco zajeździłem bo ciąłem obiciówkę ze 2cm a wcześniej docinałem świerkowe deski podłogowe..
ale do rzeczy... objaw jest taki, że silnik działa, tarcza się kręci ale po przyłożeniu do ciętego materiału i obciążeniu zmienia się ton silńika na wyższy i tarcza staje.. jak odsunę od materiału to nie rusza z powrotem tylko trzeba wyłączyć i włączyć..  i dalej to samo.. tarcza dokręcona..
ma ktoś pomysł czy się to opłaca w ogóle rozkręcać, a jak nie to czy kupować kolejny egzemplarz czy może zaproponujecie coś zamiast ale takie samo wymiarowe (na duże tarcze mam trzy sztuki więc szukam czegoś małego).. może być droższe..

Klo

• Gość
« Odpowiedź #39 dnia: 07 Października 2018, 11:16:06 czas Polski »
Jak po gwarancji (3 lata od zakupu), to rozkręcaj. Bardziej nie zepsujesz, a może nawet naprawisz.
Jak na gwarancji, to nieś do Lidla.

Offline arturs

« Odpowiedź #40 dnia: 07 Października 2018, 14:15:57 czas Polski »
już po gwarancji.. spróbuję rozebrać, chociaż jak widzę to może być problematyczne..
ale to racja, nawet jak bardziej popsuję to trudno..

Klo

• Gość
« Odpowiedź #41 dnia: 07 Października 2018, 18:25:05 czas Polski »
Nie taki diabeł straszny, jak się pomaluje. ;D
Rozkręcałem szlifierkę oscylacyjną pomimo, że była na gwarancji. Ale zalało mi piwnicę, a razem z nią szlifierkę, która leżała 10 cm od podłogi. Zapewne nie uznanaliby gwarancji, a wysuszyć musiałem. Wykręciłem wszystkie śrubki i nie mogłem rozebrać. Okazało się, że naklejka znamionowa trzymała części korpusu. Szlifierka po osuszeniu i wyczyszczeniu działa. :)