Jeśli ktoś mnie będzie "olewał", jak piszesz, to jego sprawa. Każdy ponosi odpowiedzialność za swoje czyny. Ja w każdym razie nikogo nie olewam. Z zainteresowaniem czytam wypowiedzi na forum.
Jeśli chodzi o klejenie wikolem, to w tamtym momencie nie miałem akurat 20 zł na zakup nowego kleju poliuretanowego, zaś wikol w domu miałem. Kwotę na olej do drewna pożyczyła mi żona. Wierzę, że klej poliuretanowy jest lepszy od wikolu. Jednak pisałem, że wykonałem próbę na dwóch kawałkach mojego drewna i trzymało.
Lirorobert nie wie, dlaczego się obrażam, ale widzę, że tzw. doświadczeni forumowicze się obrażają, że ktoś nie posłuchał ich rady.
Nawiązałeś do dzieci. Faktycznie, jak synowi radzę, żeby szedł spać o 10:00, bo nie wstanie jutro do szkoły, a on o 11:00 dopiero idzie się myć, to mnie to wkurza.
Nie bardzo pojmuję, w jakim celu nawiązałeś do motta przy moim nicku. W każdym razie mnie Pan Bóg pomaga w życiu - również przez ludzi na tym forum.
Bardzo ciekawe było struganie drewnianych kołków wg instrukcji tomkaz. Chętnie bym wystrugał wszystkie 12, ale ten dzień miał tylko 12 godzin, a żona miała jewzcze