02 Lipca 2026, 00:07:13 czas Polski

Autor Wątek: Witam  (Przeczytany 1494 razy)

Offline Dalbor

Witam
« dnia: 31 Sierpnia 2016, 12:55:54 czas Polski »
Witam.
Na forum Dom i Drewno trafiłem z YouTuba. Najpierw zacząłem oglądać filmy Pana Jarka, a potem przyszła chęć na majsterkowanie. A że na tym kompletnie się nie znam zacząłem czytać książki o drewnie, stolarskie (także te polecane na kanale Dom i Drewno na YT).
I w końcu przyszedł czas, aby zawitać na forum. Mam tylko nadzieję, że nie będą w przyszłości nikogo irytować bardzo banalne pytania. Wiem że dla specjalisty czasem banalne pytania mogą się wydawać śmieszne, ale dla osoby wkraczającej w świat drewna odpowiedzi są ważne, aby wiedzieć jak postępować i prawidłowo pracować z drewnem, tak aby były z tego efekty.

sgt_raffie

• Gość
Odp: Witam
« Odpowiedź #1 dnia: 31 Sierpnia 2016, 13:00:50 czas Polski »
Nie ma glupich pytan, sa tylko glupie odpowiedzi (jak to ktos kiedys powiedzial).
Czytaj forum, ogladaj YT, jest kupa informacji na kazdy temat..
aaa..i i ZPK-1 czyli, jak Cie zwa, skad nadajesz i czym sie zajmujesz na codzien (poza majsterkowaniem).
Witaj na forum!!

kozio

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 31 Sierpnia 2016, 13:04:27 czas Polski »
Jesteśmy stworzeni do banalnych pytań ;)

I tu pytania, skąd jesteś i jak się zwiesz ?

mily68

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 31 Sierpnia 2016, 13:08:59 czas Polski »
Witam i ja.
Uzupełnij "ankietę" ;)

Offline SpecPiotr

« Odpowiedź #4 dnia: 31 Sierpnia 2016, 13:19:00 czas Polski »
Sie zdziwisz jak bedziesz czytal mega zeswirowane odpowiedzi, ze sam Jarek nas pogoni. A Ty sie martwisz dziwnymi pytaniami ;D

Witam i pozdrawiam
Samo sie nie zrobi ale mogłoby sie samo wnosić.

Offline Dalbor

« Odpowiedź #5 dnia: 31 Sierpnia 2016, 13:58:56 czas Polski »
Andrzej, Mazowsze, nie jestem związany z drewnem ani przemysłem. Na co dzień zajmuje się nauką. W czym mogę pomóc na forum. Hmmm chyba raczej nie będę pomocny na forum jeśli chodzi o tematykę tego forum, jednak gdyby trzeba było coś przetłumaczyć z angielskiego to mogę pomóc. Interesuje się też podatkami (trochę się na tym znam). Dlatego mogę pomóc w kwestiach podatkowych, takich bardziej niuansach niż te ogólnie znane kwestie :) ale żeby nie było nie jestem specem od tego.
Ponadto interesuję się historią więc pewnie będę mógł czasem podzielić się jakąś ciekawostką historyczną dotyczącą rozwiązań stosowanych w dawnych czasach.

A właśnie nie wiem gdzie to napisać.
W jednym z filmików 'Dom i Drewno' była mowa aby pomóc w tłumaczenia na inne języki. Myślę że dobrym rozwiązaniem byłoby też dodawanie napisów w języku Polskim?
Dlaczego?
Z tego powodu, że byłoby lepsze tłumaczenie Translatora od Google. W ten sposób uzyskujemy bardziej poprawne tłumaczenie na wszystkie języki niż gdy korzystamy z mechanizmu typu 'Auto-generate' na podstawie tłumaczenia głosowego. Tak przynajmniej mi się wydaje. Choć mogę się mylić.

Gdzie jest ta ankieta do wypełnienia? Szukałem w opcjach Profilu na forum ale nie znalazłem :(
« Ostatnia zmiana: 31 Sierpnia 2016, 14:00:32 czas Polski wysłana przez Dalbor »

sgt_raffie

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 31 Sierpnia 2016, 14:16:07 czas Polski »
Mily - wkreciles kolege :P. Ankiety nie ma, tu sie czlowiek moze "uzewnetrznic". No to czesc Andrzeju, milo poznac.
W sumie to niewielka czesc forum jest zwiazana "zawodowo" z drewnem. Na chwile obecna w rankingu prowadza informatycy wszelkiego gatunku.

Offline amigorg

• Hero Member
  • Ocena +224/-6
  • Nie kupuj tego, co możesz zrobić sam.
  • View Gallery
    • Maszyny i projekty
« Odpowiedź #7 dnia: 31 Sierpnia 2016, 15:06:44 czas Polski »
Witaj i powodzenia :)

mily68

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 31 Sierpnia 2016, 21:57:18 czas Polski »
Andrzej - przepraszam :)
"Ankietą" nazywamy stały zestaw pytań (imię, wiek, skąd, co robisz na co dzień, i takie tam :) ).
Jak już zapewne zdążyłeś się zorientować tu są sami fajni, życzliwi, pomocni i normalni ludzie (do tego z dużym dystansem i poczuciem humoru). Inni też byli ale sobie "poszli".
Jeszcze raz witaj w drużynie! :)

Offline Dalbor

« Odpowiedź #9 dnia: 01 Września 2016, 00:04:07 czas Polski »
Dziękuję za miłe przyjęcie do grona forum  :)
A teraz szykuję zestaw pytań na przystawkę, tylko najpierw muszę przeszukać forum bo jak znam życie to pewnie już ktoś mógł zadać podobne pytania, a nie chciałbym nikogo męczyć po raz setny podobnymi pytaniami.

Oczywiście jak będę coś wiedział to też z chęcią podzielę się wiedzą.
Jeszcze raz dzięki za przyjazne nastawienie. To bardzo zachęca do uczestniczenia w dyskusjach i ośmiela początkujących :)
« Ostatnia zmiana: 01 Września 2016, 00:09:22 czas Polski wysłana przez Dalbor »

Offline Lirorobert

• Administrator
  • Hero Member
  • Ocena +11/-0
  • View Gallery
    • Lirorobert
« Odpowiedź #10 dnia: 01 Września 2016, 00:40:02 czas Polski »
Witam

Offline Bunner

« Odpowiedź #11 dnia: 01 Września 2016, 13:12:44 czas Polski »