06 Lipca 2026, 16:11:23 czas Polski

Autor Wątek: System nagradzania pomocnych uzytkownikow  (Przeczytany 4943 razy)

Offline Sebek

System nagradzania pomocnych uzytkownikow
« dnia: 14 Września 2016, 17:57:18 czas Polski »
Tak jak w temacie, na wielu forach jest mozliwosc nagradzania pomocnych uzytkownikow , stawianie plusow, okejek, piwa czy jeszcze czegos innego a tutaj by mozna bylo np przybic gwozdza? Za kazdym razem gdy o cos zapytam znajdzie sie ktos, kto pomoze. fajnie by bylo nagrodzic go w taki sposob.
pozdrowesa

Offline amigorg

• Hero Member
  • Ocena +224/-6
  • Nie kupuj tego, co możesz zrobić sam.
  • View Gallery
    • Maszyny i projekty
Odp: System nagradzania pomocnych uzytkownikow
« Odpowiedź #1 dnia: 14 Września 2016, 18:02:26 czas Polski »
Były kiedyś plusy, ale jak zwykle wśród rodaków dochodziło do nieporozumień i czasami do złośliwości, była zażarta dyskusja w wyniku której Administrator zniósł taką możliwość - sprawa zamknięta.

Offline Morświn

« Odpowiedź #2 dnia: 14 Września 2016, 18:14:34 czas Polski »
To ja tak tylko napisze::)
A moze by zrobic tak jak na innych forach ze tego plusa moze dac tylko zalozyciel tematu? Wtedy byly by to plusy typowo za pomoc??? Co wy na to.?

Offline krzyś48

« Odpowiedź #3 dnia: 14 Września 2016, 18:18:00 czas Polski »
Tak jak w temacie, na wielu forach jest mozliwosc nagradzania pomocnych uzytkownikow , stawianie plusow, okejek, piwa
Chcesz piwo postawić ???
Poproś o nr. konta ;D i przelej  :P
A na poważnie,trzeba uczestniczyć w życiu forum,żeby wiedzieć co kto i komu,a nie jak trzeba to podpowiedzcie a od siebie też coś trzeba dać (i nie chodzi mi tylko o drewno)
Ja osobiście daję z sentymentu
GORĄCY+
Ale to musi mi szczęka opaść ;D

Offline Sebek

« Odpowiedź #4 dnia: 14 Września 2016, 18:38:54 czas Polski »
A na poważnie,trzeba uczestniczyć w życiu forum,żeby wiedzieć co kto i komu,a nie jak trzeba to podpowiedzcie a od siebie też coś trzeba dać

nie kumam. jestem laikiem, wiedza praktycznie zerowa, to co ja moge dac?

Morświn
a gdyby kazdy mial ograniczona liczbe tych plusow, niech to bedzie przykladowo 10-15 na miesiac to tez nie bedziemy nimi sypac na lewo i prawo.
« Ostatnia zmiana: 14 Września 2016, 18:41:34 czas Polski wysłana przez Sebek »

Offline krzyś48

« Odpowiedź #5 dnia: 14 Września 2016, 19:02:29 czas Polski »
nie kumam. jestem laikiem, wiedza praktycznie zerowa, to co ja moge dac?

Hmm... z twego powitania nie wynika co porabiasz na co dzień(chyba że mi na oczy padło)
Na ten przykład ja mogę  elektryki coś podpowiedzieć-choć wszystkiego nie wiem,że tak napiszę.A co ty możesz dać na wymianę ???
A jak nie masz nic,to też nic nie szkodzi,czytaj ,pytaj i się ucz ;)

Offline SpecPiotr

« Odpowiedź #6 dnia: 14 Września 2016, 19:20:45 czas Polski »
Moim zdaniem takie plusy, piwa czy inne cuda nie mają najmniejszego sensu. Po co to ? Co to da, że ktoś będzie miał ileś tam gwoździ ? Każdy pomaga jak potrafi i niech tak zostanie.
Samo sie nie zrobi ale mogłoby sie samo wnosić.

Offline marcin6391

« Odpowiedź #7 dnia: 14 Września 2016, 19:33:36 czas Polski »
dokładnie...

aczkolwiek, jeżeli ktoś chce mi trochę pieniążków przelać. lub piwko tudzież inną flaszkę wysłać, to proszę się nie krępować  8)
chętnie dane potrzebne podam  ;)

Offline Morświn

« Odpowiedź #8 dnia: 14 Września 2016, 20:37:34 czas Polski »
Ogolnie moja propozycja nawiazywala do forum cnc tam cos podobnie dziala, tyle ze to potem ma przelozenie na jakoes rabaty w sklepie internetowym czy cos. Ja pamietam ze byly glosy przeciwko zabraniu plusow i kilka osob to zdenerwowalo wiec uznalem ze sa dwie strony barykady i podrzucilem pomysl. Osobiscie mi to noe jest do niczego potrzebne;) tak samo jak licznik postow czy inne bajery, liczy sie to ze mozna z wami pogadac i sie czyms wzajemnie dzielic w milej atmosferze:)

mily68

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 14 Września 2016, 22:32:24 czas Polski »
liczy sie to ze mozna z wami pogadac i sie czyms wzajemnie dzielic w milej atmosferze:)
ja też tak samo uważam jak Adi :)

Offline velsyster

« Odpowiedź #10 dnia: 14 Września 2016, 22:46:21 czas Polski »
Moim zdaniem takie plusy, piwa czy inne cuda nie mają najmniejszego sensu. Po co to ? Co to da, że ktoś będzie miał ileś tam gwoździ ? Każdy pomaga jak potrafi i niech tak zostanie.

Gwozdzia dla Speca! Dobrze gada.

Offline Morświn

« Odpowiedź #11 dnia: 15 Września 2016, 06:13:49 czas Polski »
Ale zeby od razu ukrzyzowac? ::)

sgt_raffie

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: 15 Września 2016, 07:21:02 czas Polski »
https://m.youtube.com/watch?v=snFYdP5nK3g

Jak dla mnie najlepsza "nagroda" jest atmosfera tutaj. Jak naprawdę potrzebuje pomocy to wyciagam telefon i dzwonię do kogoś z forum. I nikt sie nie dziwi i stara sie pomoc jak może.

kozio

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: 15 Września 2016, 07:32:52 czas Polski »
Ja jestem za, ale...

Chciał bym by ludzie dysponujący taką władzą mieli jakąś pozycję na forum.

Ci którzy są aktywni od dłuższego czasu wiedzą że to nie jest zwyczajne forum a ludzie znają się na tyle by móc określić czy warto komuś dac plusa.Są na forum tacy co na prawdę zasługują na wyróżnienia. Jest to świetny pomysł jeśli ktoś lubi odznaki i ordery...

Jestem przeciw bo...

Nie robimy tu nic pod publikę a pomoc niesienia przez doświadczonych nie oczekuję na oklaski i sławę na wsi...
Dla mnie np ważne jest gdy ktoś powie dziękuję kolego jeśli pomogę, lub dym.j się hamie jeśli powiedziałem coś nie po jego myśli. Wtedy wiem że jest ze mną szczery.

Wstrzymuje się od głosu ponieważ...

Często jest tak, że ktoś nie rozumie / nie pojmuje,  a skoro tak jest to znaczy że ktoś to obraził lub chce dla niego źle. Wtedy nie wie jak ma się zachować i robi nieprzemyslane rzeczy... Stąd te wszystkie obruszenia, nieporozumienia i nosy na kwintę lub pochopnie wystawione oceny.
Gdy w grę wchodzą emocje i urażona duma chłopa to nie ma mowy o rozsadku...

Tyle na dziś. Dziękuję  ;)

Offline SpecPiotr

« Odpowiedź #14 dnia: 15 Września 2016, 07:34:20 czas Polski »
Ukrzyżowanie czy wolność ?
 Wolność.
To na lewo proszę.
Żartowałem. Ukrzyżowanie.
;D

Przy okazji pytanie bo temat ten wraca co jakiś czas. Naprawdę chciałbym widzieć czemu takie coś służy i po co jest to na różnych forach. W jakim sensie jest to "nagrodą" ? Pytam bez przekąsu. Zaciekawiła mnie psychologia tłumu ;D
Samo sie nie zrobi ale mogłoby sie samo wnosić.